Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η Α.Ε.Κ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ (ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΔΙΕΞΟΔΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Α.Ε.Κ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ
(ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΔΙΕΞΟΔΟ)

Σας υποσχέθηκαν ότι με την πτώση της στ’ αγωνιστικά Τάρταρα η νέα Α.Ε.Κ. θα ήταν απαλλαγμένη απ’ όλες τις προηγούμενες παθογένειες της και πως όταν μετά από 2 χρόνια θα επέστρεφε θα ήταν πιο δυνατή από ποτέ. Περιμένατε (όσοι τους είχατε αρχικά πιστέψει) πως όταν με το καλό επιστρέφαμε θα είμαστε σε θέση αν όχι ν’ ανταγωνιστούμε τον Γαύρο για το Πρωτάθλημα, τουλάχιστον να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας (δηλαδή να μην αδικούμαστε από τα κοράκια).

Όταν πέρισυ επανήλθαμε «από τ’ αλώνια της Γ’ Εθνικής» στα «σαλόνια της Α’ (Εθνικής)» είχαμε για αρχή μια κατ’ αρχάς σωστή αντιμετώπιση από τους διαιτητές, η οποία αποδόθηκε στην «θωράκιση» της ομάδας από τον Μελισσανίδη. Συν τοις άλλοις καταφέραμε  να πάρουμε και το Κύπελλο νικώντας στον τελικό τον Γαύρο.

Φέτος υποτίθεται ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα, τουλάχιστον έτσι σας είχαν υποσχεθεί. Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμένατε όσοι τους είχατε πιστέψει. Μετά από 7 αγώνες η ομάδα έχει 3 νίκες (τις 2 εκτός), 2 ισοπαλίες (και τις 2 εντός) και 2 ήττες. Και αν οι 2 ήττες από Γαύρο και Π.Α.Ο.Κ. εκτός έδρας ήταν στο πρόγραμμα, η αδυναμία να νικήσεις Ηρακλή και Πανιώνιο εντός (ομάδες που πέρισυ τις είχες κερδίσει εύκολα) δεν ήταν.

Ο λόγος για τ’ αποτελέσματα αυτά είναι προφανής: Δεν έγινε τίποτα απ’ όσα θα έπρεπε να γίνουν για να εμφανιστεί η ομάδα ισχυρότερη από πέρισυ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για να μην επικεντρωθείτε στις ευθύνες του «Διοικητικού Ηγέτη» και των συνεργατών του οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι άρχισαν το τροπάρι του σπρωξίματος του Γαύρου από τους διαιτητές.

Ένα σπρώξιμο το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ν’ αποτελεί δικαιολογία, μιάς και στο μεταξύ μας παιχνίδι στο «τηγάνι» δεν αδικηθήκαμε όπως άλλες χρονιές, ενώ η διαφορά (+7) άνοιξε εξαιτίας της αδυναμίας μας να κερδίζουμε τα «δικά μας» εντός έδρας παιχνίδια. Ενώ λοιπόν οι επαγγελματίες του Κ.Α.Τ. είχαν πρόβλημα να σας πείσουν ότι χωρίς το σπρώξιμο της διατησίας στον Γαύρο η Α.Ε.Κ. θα μπορούσε να έχει τύχη στο Πρωτάθλημα (να το κατακτήσει εννοείται), ήρθε το παιχνίδι της Τούμπας και τους έδωσε τα «επιχειρήματα» που ήθελαν.

Μέσω διαρροών και των επαγγελματιών δημοσιογράφων της η Α.Ε.Κ. έφτιαξε κλίμα με την διατησία στην Τούμπα και ειδικά με τον καταλογισμό του κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκόλ του Π.Α.Ο.Κ. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν μπαίνω στην σχετική συζήτηση είναι γιατί όταν η άμυνα σου έχει την απόδοση που είχε στην Τούμπα (θυμηθείτε τα λάθη στο α’ ημίχρονο) δεν δικαιούσαι να μιλάς για το κόρνερ. Μια ανεκτή για το επίπεδο της Α.Ε.Κ. άμυνα θα είχε καθαρίσει εύκολα αυτή την φάση. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τους Μάο-μάο που διαβάζουν μίκυ-μαο. Γι’ αυτό και γελώ μ’ όσα γράφτηκαν για τον επόπτη πως το μόνο σημαιάκι που θα κουνά από δω και πέρα θα είναι στις παρελάσεις.

Ωστόσο αυτά που γράφουν οι επαγγελματίες του Κ.Α.Τ. ενώ φαινομενικά λειτουργούν υπερασπιστικά για την Ιδιοκτησία της Α.Ε.Κ. (αλήθεια ποιός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της;) στην ουσία είναι πλήρως επιβαρυντικά. Γιατί αν όλα όσα έγιναν στην Τούμπα ήταν σκόπιμα, τότε κάποιοι «στήνουν» την ομάδα. Αν όμως ισχύει αυτό, τότε η Α.Ε.Κ. συνεχίζει (όπως και στο παρελθόν) να είναι ανίσχυρη έναντι των κέντρων στα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις.  

Δηλαδή, υπάρχει ένα σύστημα το οποίο «στήνει» ακόμα και τον παντοδύναμο «Τίγρη»! Μα υποτίθεται ότι η Α.Ε.Κ. με την επιστροφή του Μελισσανίδη στα διοικητικά της (έστω και σ’ «ελεύθερο» ρόλο, αφού τυπικά δεν έχει καμία σχέση μαζί της) θα ισχυροποιούνταν και θα έπαιρνε κάθε φορά στο γήπεδο αυτό που δικαιούται.

Βλέπουμε λοιπόν πως η επιλογή που είχαν οι «γράψ’ το όπως σου το λέω» ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. δεν ήταν εύκολη. Είτε θα θεωρούσαν όσα έγιναν στην Τούμπα σκόπιμα αποδομώντας όμως έτσι τον Μελισσανίδη, είτε θα τ’ απέδιδαν σε «ανθρώπινο λάθος», είτε θα προσπαθούσαν να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες όπως ο Λούπος. Αν διάλεγαν το δεύτερο δεν θα μπορούσαν ν’ αναπτύξουν την επιχειρηματολογία του τύπου: «Η Α.Ε.Κ. μόνη της και όλοι οι άλλοι μαζί» και θα έπρεπε ν’ ασχοληθούν με τις εσωτερικές ευθύνες σχετικά με την επιλογή του ρόστερ και του προπονητή ενισχύοντας την υποτιθέμενη «εσωστρέφεια».

Πάντως και με βάση τα όσα βλέπουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου η Α.Ε.Κ. δεν επέστρεψε στην Α’ Εθνική το Καλοκαίρι του 2015, μιάς και δεν έφυγε ποτέ. Όχι επειδή στο μυαλό των οπαδών της η «φυσική της θέση» είναι στην Α’ Εθνική. Αλλά γιατί η φετινή Α.Ε.Κ. είναι η ίδια ανυπόληπτη στα κέντρα αποφάσεων Α.Ε.Κ., η Α.Ε.Κ. των διοικήσεων Αδαμίδη και Δημητρέλου (τους οποίους κάποιοι προσπαθούν να ξορκίσουν χρησιμοποιώντας τους ως φόβητρο για όσους δεν «κάθονται καλά»). Έχει το ίδιο προβληματικό ρόστερ με τότε. Έχει συνολικά χειρότερους προπονητές από τότε (ο Δέλλας διαδέχτηκε τον Λίνεν).

Ο μέχρι τώρα απολογισμός του Μελισσανίδη δεν είναι καθόλου καλύτερος από αυτών των δύο, ειδικά από του Σταύρου αφού και αυτός είχε πάρει Κύπελλο (το οποίο περιέφερε ανά την Ελλάδα για να δώσει λίγη χαρά και στους ΑΕΚτζήδες της επαρχίας). Τώρα αν στην πορεία καταφέρει να κάνει και πάλι την Α.Ε.Κ. δυνατή και ισχυρή αυτό μένει να το αποδείξει ο χρόνος. Πάντως η μέχρι στιγμής πρόβλεψη δεν είναι ευοίωνη.

Συνεπώς, την ευθύνη για το γεγονός ότι η Α.Ε.Κ. μένει ανυπεράσιστη και γίνεται βορά στα Μ.Μ.Ε. αυτών που ειδικά μετά την Τούμπα πήγαν να την βγάλουν και ευνοημένη από πάνω την έχει (αδερφέ «Ενωσίτη») ο «Διοικητικός Ηγέτης» και μόνο. Κανείς άλλος. Όσο για την «υπεράσπιση» της από κάποιον καλεσμένο του Θωμαϊδη που έτυχε να είναι στην εκπομπή εκείνη, να λές «πάλι καλά». Αν πάλι δεν σου γουστάρουν τα χνώτα του καλά θα κάνεις ν’ απαιτήσεις από τον «Διοικητικό» να περιφρουρεί καλύτερα την ομάδα και να προασπίζεται αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα της. Τέλος να έχεις υπόψη σου ότι τις Ανώνυμες Εταιρείες τις «υπερασπίζονται» οι Διοικήσεις, οι Ιδιοκτησίες και οι δικηγόροι τους και όχι οι πελάτες τους (οπαδοί που αγοράζουν εισιτήριο) οι οποίοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να το κάνουν.

Άσε που για να υπερασπιστείς κάτι πρέπει να σ’ εμπνέει. Και όπως και να το κάνουμε αυτό το πράγμα που εσείς αποκαλείτε Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη όχι μόνο δεν σ’ εμπνέει, αλλά σε κάνει να λυπάσαι κιόλας. Ειδικά όταν παίζει με την φανέλα της Τούμπας σου προκαλεί οίκτο.

Υ.Γ.1. Είναι πραγματικά λυπηρό να προσπαθεί κάποιος να γράψει σοβαρά και το μόνο που να καταφέρνει είναι να διασκεδάζει τους Γαύρους περισσότερο και από τον Γαβαθιώτη και τον Νικολακόπουλο μαζί όταν έχουν κέφια. Επιπρόσθετα όταν επιλέγει κάποιους βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς οι οποίοι ταιριάζουν σε τόσους πολλούς.

Για παράδειγμα ο άρχοντας του ΑΕΚτζήδικου (κατευθυνόμενου εννοείται) ρεπορτάζ ο οποίος είχε αποθεώσει μεταξύ άλλων και τον Βιντιάδη και μας ενημέρωνε «από μέσα» (δηλαδή έγκυρα) έγραψε για κάτι: «Ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια του τάλιρου που πουλάνε τη μάνα τους για κάτι ψιλά...». Αν αναφερόταν στους διαιτητές, τότε η απορία μου είναι γιατί δεν τους δίνουμε και εμείς κανένα τάλιρο από το «άλλο» ταμείο για να μη μας αδικούν; Όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι όπως το διατυπώνει μου φαίνονται μάλλον φτηνοί.

Επίσης του προτείνω να σταματήσει να χρησιμοποιεί το ρήμα «τελειώνω» γιατί δεν ισχύει μόνο για την «Εγκληματική Οργάνωση» (η οποία πριν τον επόμενο Μάη δεν ξεκουβαλάει) αλλά ισχύει και στο σεξ. Όντως οι Γαύροι «τελείωσαν» το βράδυ του Σαββάτου περνώντας έτσι όπως πέρασαν από το Περιστέρι του πρώην συμμάχου τους Σπανού, οπότε η χρήση του στο κείμενο που έγραψε αμέσως μετά ήταν ατυχέστατη. 

Υ.Γ.2. Εκεί που νομίζεις ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα έρχεται ο Άκλης Γεωργίου μ' αυτό το κείμενο και σε αποτελειώνει. Τόλμησε ο αθεόφοβος να γράψει ότι: 

«Όλοι αυτοί, είχαν πιθανότατα, λανθασμένα βάλει στο κεφάλι τους ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει μπεί ήδη στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και να πρωταγωνιστεί με πιο σοβαρό τρόπο αγωνιστικά.»

Ειλικρινά εγώ είχα την εντύπωση ότι ο Άκης υποστηρίζει τον Μελισσανίδη και δεν τον υπονομεύει. Γιατί αυτό που έγραψε μόνο υπονομευτής του θα το έγραφε. Επειδή ενδεχομένως δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έγραψε θ' αναδιατυπώσω την φράση του μπας και το καταλάβει: 

«Όσοι δώσατε βάση στο χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος ο Μελισσανίδης είχε (χωρίς την πίεση κανενός) θέσει και πιστεύατε εμάς που (ολημερίς και ολονυχτίς τον γλύφουμε) γράφουμε για το πόσο μεγάλος και ισχυρός είναι είστε κορόιδα. Και είστε τόσο μεγαλύτερα κορόιδα που πιστεύατε ότι θα σας έκανε Μπαρτσελόνα της Ελλάδας (την οποία άμα γουστάρει πάει και την αγοράζει.)»

Εγώ στη θέση του δεν θα έγραφα ποτέ την παραπάνω φράση, γιατί έτσι αποδεικνύω πόσο ανίσχυρος είναι ο Μελισσανίδης. Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή τόσο καιρό ο ίδιος (αλλά και όλοι οι «στρατευμένοι») γράφουν για το πόσο ισχυρός επιχειρηματίας είναι. Άρα με μια και μόνη φράση (σαν το ένα άρθρο του Τσίπρα που θ' ακύρωνε τα μνημόνια) αποκαλύπτει σε όσους είχαν ακόμη(!) αυταπάτες την συμπαιγνία του ίδιου και του συναφιού του σε βάρος των ΑΕΚτζήδων που τους είχαν φλομώσει στα ψέμματα.  

Τέλος, Άκη, για να σου λύσω την απορία η ORIGINAL Πάτρας κάνει πολύ καλά και τα βάζει από την αρχή με τον Μελισσανίδη. Όχι ότι συμφωνώ με όλα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση. Αλλά γιατί όταν υπάρχει ένα πρόβλημα τις ευθύνες τις αναζητάς πάντα από τον Ιδιοκτήτη. Από κανένα άλλο. Κατανοητό;

 

5 Νοέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 3323 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η Α.Ε.Κ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ (ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΔΙΕΞΟΔΟ)