Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: Απαξίωση Εγκατάλειψη Καταστροφή (Άλλη Εντελώς Κατάσταση;) Α΄ΜΕΡΟΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: Απαξίωση Εγκατάλειψη Καταστροφή
(Άλλη Εντελώς Κατάσταση;) Α' ΜΕΡΟΣ

Η φετινή 29η Μάη δεν ήταν απλώς η επέτειος της Άλωσης. Από δω και πέρα θα είναι η επέτειος της μεγαλύτερης ξεφτίλας που το Σωματείο έχει υποστεί ως σήμερα. Μας πέταξαν έξω από τα γραφεία μας τα οποία και κλείδωσαν για να μην μπορούμε να πάρουμε τίποτα (απ’ όσα είχαν μείνει) από μέσα. Η 29η όμως ήταν και μέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. το οποίο είχε ν’ ασχοληθεί με τα προβλήματα τριών τουλάχιστον τμημάτων τα οποία είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (όχι ότι τ’ άλλα είναι σε καλύτερη κατάσταση). Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 • Το πρώτο χρονικά τμήμα που μας απασχόλησε τελευταίως ήταν ο Στίβος. Ο έφορος του Δ. Σταματιάδης έστειλε στις 17 Απρίλη επιστολή στο Δ.Σ. στην οποία και ανέφερε την τραγική κατάσταση του τμήματος. Αφού είδε και απόειδε ότι δεν λάμβανε κάποια απάντηση, έδωσε την επιστολή στον ΑΕΚτζήδικο τύπο στις 7 Μάη (βλέπε εδώ), μπας και εκβιάσει έτσι κάποια αντίδραση από το Δ.Σ.
 • Το επόμενο χρονικά τμήμα ήταν το τμήμα του Σκακιού. Με αφορμή το τμήμα αυτό αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η μικρόθωρη και κομπλεξική λογική της παρούσας ηγετικής ομάδας του Δ.Σ. Στο ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε αμέσως μετά.
 • Το τρίτο τμήμα το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα (για το οποίο είχε προγραμματιστεί να γίνει συζήτηση αλλά τελικά δεν έγινε) ήταν το τμήμα της Πυγμαχίας, για λογαρισμό τού οποίου το Δ.Σ. σκεφτόταν να συγκεντρώσει λεφτά με τον μόνο γνωστό σ’ αυτό τρόπο (αυτόν του ρεφενέ).

Για τα υπόλοιπα τμήματα ειδικά για τα τμήματα βόλλεϋ (Ανδρών–Γυναικών), μπάσκετ και χάντμπολ, δεν θ’ ασχοληθούμε στην παρούσα φάση τόσο γιατί οι εξελίξεις «τρέχουν», όσο και γιατί υποτίθεται ότι για την περίοδο που τελείωσε την χρηματοδότηση τους (άρα και την ευθύνη) την είχαν αναλάβει συγκεκριμένα άτομα. Ένας επιπρόσθετος λόγος είναι ότι δεν θέλουμε να δώσουμε άλλοθι στον Αλεξίου, ο οποίος «παίρνοντας όλο το παιχνίδι πάνω του» σαν άλλος Σπανούλης, είναι περισσότερο πιθανό να «κάψει την ομάδα» παρά να γίνει ο ήρωας της ημέρας…  

Παρακάτω θα σχολιάσουμε την κατάσταση στα τμήματα που αναφέραμε παραπάνω:

 

Στίβος.

Ευτυχώς που δεν περίμεναν το Δ.Σ. ν’ αναλάβει είτε τις ευθύνες του, είτε πρωτοβουλία για το τμήμα. Απ’ ότι φαίνεται από τη συνάντηση που έγινε την περασμένη Κυριακή 1η Ιούνη, (βλέπε εδώ) άνθρωποι που «πονάνε το τμήμα» αποφάσισαν να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους». Εμείς τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία, αλλά παράλληλα τους εφιστούμε την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα δράσουν από δώ και πέρα. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά στις οικονομικές τους ενισχύσεις πρός το τμήμα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκατασταθούν (αναλάβουν) (σ)τις υποχρεώσεις του Δ.Σ. έναντι του τμήματος.

 

Σκάκι.

Κατά την άποψη μας το τμήμα οφείλει την ύπαρξη του βασικά στον Χρ. Πιλάλη, τον οποίο το προηγούμενο Δ.Σ. (το οποίο βασιζόταν στην εκλογική δύναμη της ίδιας παράταξης που στηρίξε και το παρόν) τον είχε κακομεταχειριστεί. Θα θυμάστε ότι τόσο ο Χρήστος όσο και ο Ιούλιος Συναδινός –κυρίως λόγω των απόψεων τους για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου– είχαν «ξηλωθεί» από τη εφορία των τμημάτων του Σκακιού και του Στίβου αντίστοιχα. Βέβαια στην πορεία ο Χρήστος επέστρεψε στην θέση του και συνεχίζει ως σήμερα. Για να πάρετε μιά ιδέα του τι έχει συμβεί δείτε εδώ.

Αυτό που εμείς θα σχολιάσουμε αφορά την απάντηση του Αλ. Αλεξίου (τότε Γ.Γ. του Σωματείου μας), τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και τύπου. Το ΑΕΚ365 (βλέπε τον παραπάνω σύνδεσμο) κατάφερε πρώτο και σε αποκλειστικότητα να «βάλει στο χέρι» την απάντηση η οποία τιτλοφορείται από τον Αλεξίου ώς «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ...» . Τί όμως «απαντά» σε «προσωπικό» επίπεδο ο Γ.Γ. (τότε) του Σωματείου μας στους εφόρους του τμήματος;

 

 • Η επιστολή με την οποία δημοσιοποιούσαν (στον τύπο, γιατί το Δ.Σ. το είχαν αρμοδίως ενημερώσει νωρίτερα) οι έφοροι την ανάγκη εύρεσης χρημάτων για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα, έγινε μιά μέρα πρίν την λήξη της προθεσμίας! Συνεπώς κατά τον Αλεξίου, δεν υπήρχε λόγος η Διοίκηση της Α.Ε.Κ. να: «...κατηγορείται ευθέως από τους εφόρους του τμήματος Σκάκι ότι επιχειρεί να σταματήσει τη διαδρομή του τμήματος προς τα πάνω, επισημαίνοντας με ιδιαίτερα ειρωνικό στόμφο ότι την εκτροπή από την πορεία του τμήματος προς την κορυφή, την επιχειρούμε όταν μάλιστα επικαλούμαστε το καλό της ΑΕΚ. Η επιστολή αυτή δημοσιοποιήθηκε σε δημοσιογράφους και blogs, χωρίς καν να έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της δήλωσης, άρα χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί «το έργο» της εκτροπής από την πορεία προς την κορυφή». Δηλαδή αφήστε πρώτα να μη δηλώσουμε συμμετοχή λόγω έλλειψης χρημάτων και μετά διαμαρτυρηθείτε όσο θέλετε... «Σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω», λέμε εμείς.
 • «...,καλό θα είναι οι όποιοι προτρέχοντες, είτε έφοροι, είτε μη, να γνωρίζουν ότι, μια χρηστή διοίκηση, οφείλει να εκτιμά το σύνολο των συνθηκών και να θέτει προτεραιότητες στην επίλυση των όποιων προβλημάτων...». Από την φράση που μόλις παραθέσαμε φαίνεται ότι για τον Αλεξίου η παρούσα διοίκηση της Ερασιτεχνικής είναι όχι μόνο πετυχημένη (το έχει έμμεσα δηλώσει στην συνέντευξη του στο ΑΕΚ365), αλλά είναι και «χρηστή». Ωστόσο αν και με την τρέχουσα έννοια του «ηθικού» και «ενάρετου» μπορεί να έχει κάποιο δίκιο (όχι όμως απόλυτο), με βάση την αρχική σημασία ούτε κατά διάνοια δεν είναι. Η αρχική σημασία ήταν για μεν τα πράγματα ή τις καταστάσεις «χρήσιμος, ωφέλιμος, κατάλληλος», για δε τα πρόσωπα «ωφέλιμος, ικανός, αγαθός, αποτελεσματικός». Σημειώνουμε ότι η λέξη «χρηστός» προέρχεται από την αρχαία λέξη χρή που σημαίνει «πρέπει, είναι ανάγκη» (ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ σελ.1611).
 • Η συνέχεια όμως της «απάντησης» είναι ακόμα καλύτερη: «...αλλά οι επιθυμούντες να την κρατούν και να την κυματίζουν οφείλουν να το κάνουν προτάσσοντας μόνο τα ενωσίτικα αισθήματά τους και μόνο την ενωσίτικη ιδιότητά τους. Αλίμονο αν σε κάθε επιστολή που υπογράφεται από κάποιο μέλος της Διοίκησης της ΑΕΚ ή από κάποιον έφορο, προβάλλεται ιδιότητα επαγγελματική ή κομματική (κυρίως το δεύτερο). Αλίμονο αν στην προσπάθεια εκλογής του σε οιασδήποτε μορφής και φύσης εκλογές, κάποιος επικαλείται το έργο του στην ΑΕΚ, ειδικά μάλιστα όταν αυτό αναφέρεται στο μη κερδοσκοπικό ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ». Θ’ αδικούσαμε τον εαυτό μας αν σχολιάζαμε αυτή την τοποθέτηση του νομικού (ως επαγγελματική ιδιοότητα) Αλεξίου, ο οποίος και μόνο εξ’ αιτίας της επαγγελματικής του ιδιότητας θα έπρεπε να προσέχει τι γράφει. Εμείς απλώς θα πούμε ότι η διαρροή στον οπαδικό τύπο (απ’ όπου και πήρε έκταση το θέμα) έγινε μετά την Β’ Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών και να υπενθυμίσουμε στον Αλεξίου ότι η εκλογή των Δημοτικών Συμβούλων είχε ήδη γίνει από την Α’ Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών. Συνεπώς ο Χρ. Πιλάλης αν σκόπευε να το μεθοδεύσει έτσι που να έχει εκλογικά οφέλη από την επιστολή του αυτή θα έπρεπε να την έχει δημοσιοποήσει πρίν τις 18 Μάη 2014.
 • «Επιπροσθέτως, προκαλεί εντύπωση βεβαίως η επιχειρηθείσα μεθόδευση διαπόμπευσης της Διοίκησης επειδή δεν αφιέρωσε ώρες επαφών και χρήματα στον Έφορο του τμήματος Σκάκι, αλλά ασχολείται περισσότερο κατά περίεργο τρόπο με άλλα πιο ζωτικά για την ΑΕΚ θέματα. Ως Γ.Γ. της νυν Διοίκησης του ΑΣ ΑΕΚ, παρακαλώ για μεγαλύτερη προσοχή στις διατυπώσεις και στις εκφράσεις.
  Ας περάσει και η αυριανή μέρα της δήλωσης συμμετοχής ή μη και με μεγαλύτερη ηρεμία, ξαναβλέπουμε το πρόβλημα και τις ιδιάζουσες παραμέτρους του
  ». Οι προηγούμενες 3 φράσεις αποκαλύπτουν τον ξεπεσμό των διοικούντων το Σωματείο. Στην πρώτη ειρωνεύεται τον Πιλάλη, ισχυριζόμενος ότι «ασχολείται περισσότερο κατά περίεργο τρόπο με άλλα πιο ζωτικά για την ΑΕΚ θέματα», όπως πιθανότατα κάνει κηνυγώντας τον εκπρόσωπο και δικηγόρο του Φιλίππου κο Λαμπρόπουλο να βάλει μιά ρημάδα υπογραφή στο πρακτικό για τον ορισμό εκκαθαριστή της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (αλήθεια τα κατάφερες Αλέξη;). Στην δεύτερη φράση τους μαλώνει «πατρικά» για τις εκφράσεις τους. Στην τρίτη όμως φράση δίνει ρεσιτάλ. Απαντά στον Πιλάλη ως εξής: «Ας περάσει και η αυριανή μέρα της δήλωσης συμμετοχής ή μη και με μεγαλύτερη ηρεμία, ξαναβλέπουμε το πρόβλημα και τις ιδιάζουσες παραμέτρους του». Δηλαδή αν δεν έδινε κάποια χρήματα ο Πιλάλης για να δηλωθεί αρχικά (και όχι οριστικά) το τμήμα, θα τους εγκαλούσε εκ των υστέρων γιατί δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες (να πληρώσουν από την τσέπη τους) για να δηλωθεί στο Πρωτάθλημα; Τί να την κάνουν την συζήτηση οι έφοροι του τμήματος μετά την λήξη της προθεσμίας δήλωσης;

 

Το καλύτερο όμως μας το άφησε για το κλείσιμο. Μετά την ειρωνία για τις ιδιότητες (επαγγελματικές, πολιτικές κ.α.) του Χρ. Πιλάλη, ο κύριος Αλεξίου υπογράφει ώς εξής: «Για το ΑΣ ΑΕΚ Αλ. Αλεξίου Γεν. Γραμματέας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος τιτλοφόρησε την απάντηση του ως: «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...»

Ρωτάμε (προβοκατόρικα εννοείται) ποιά μέλη του Δ.Σ. και με ποιό τρόπο τον εξουσιοδότησαν να απαντήσει για λογαριασμό του Σωματείου και αν ενέκριναν πρίν από την κυκλοφορία της την απάντηση του; Αν ενήργησε για λογαριασμό της πλειοψηφίαςτου Δ.Σ. γιατί τιτλοφόρησε την απάντηση του ως «Προσωπική...» .

Επιτρέπονται τέτοιες προχειροδουλιές από έναν νυν Γ.Γ. και νυν Πρόεδρο Σωματείου, ο οποίος είναι και κατ’ επάγγελμα δικηγόρος;

Εκτός της ειρωνίας, πότε θα απαντήσει επί της ουσίας;

 

Πυγμαχία.

Πιθανόν να είναι το μόνο τμήμα το οποίο πρέπει να φοβούνται αν δεν εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους απέναντι τους. Εφόσον δεν συζητήθηκε κάτι για το συγκεκριμένο τμήμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. να υποθέσουμε ότι πρός το παρόν βρέθηκε κάποια λύση ή ότι κατάλαβαν το φαιδρό της αρχικής σκέψης και δεν τόλμησαν να βάλουν ρεφενέ γι’ αυτό...

 

ΤΕΛΟΣ Α' ΜΕΡΟΥΣ

Διαβάστηκε 6053 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: Απαξίωση Εγκατάλειψη Καταστροφή (Άλλη Εντελώς Κατάσταση;) Α΄ΜΕΡΟΣ