Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ Π.Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ. & Α.Ε.Κ. (ΚΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ Π.Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ. & Α.Ε.Κ.
(ΚΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ»)

Σήμερα η ομάδα δίνει τον πιο σημαντικό αγώνα της Ευρωπαϊκής της Ιστορίας. Σήμερα είναι μοναδική ευκαιρία να ξαναμπεί στον Ευρωπαϊκό Ποδοσφαιρικό Χάρτη. Θα ήταν άσχημο να μην καταφέρει να προκριθεί μετά ατο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, ειδικά όταν η ρεβάνς είναι εντός έδρας. Θα ήταν, ωστόσο, χειρότερο αν τελικά καταφέρει να προκριθεί και αφεθεί «γυμνή» (χωρίς ενίσχυση) στις θέσεις που «πονάει» να βολοδέρνει στα 6 μάτς του ομίλου. Δεν ξέρω πόσοι είναι σε θέση να το αντιληφθούν, αλλά σήμερα το στοίχημα ΔΕΝ είναι (και δεν πρέπει να είναι) τα λεφτά που θα μπουν στο ταμείο της Π.Α.Ε. από την είσοδο στον όμιλο.

Το ζήτημα, σήμερα, είναι να (ξανα)βρεί η ομάδα την «Ευρωπαϊκή Ταυτότητα» της. Αυτό όσον αφορά το σημερινό αγώνα. Γιατί το στοίχημα που εδώ και χρόνια συνεχώς χάνει η Α.Ε.Κ. είναι αυτό του σωστού προγραμματισμού. Πάνε πολλά χρόνια που η Α.Ε.Κ. κατέβηκε χωρίς ελλείψεις και αδυναμίες στο Πρωτάθλημα. Τις περισσότερες φορές τις κάλυπτε τον Γενάρη. Βέβαια, υπάρχουν δικαιολογίες γι’ αυτό το φαινόμενο (τις οποίες αφιδώς σερβίρουν οι κάθε διαμετρήματος «Κετσετζόγλου»).

Αυτοί που σπανίως κάνουν ρεπορτάζ έχοντας, πλέον, μεταβληθεί σε φερέφωνα της εκάστοτε ιδιοκτησίας σας παραμυθιάζουν ότι η Α.Ε.Κ. περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή κάποιον «καλό παίκτη που θα κάνει την διαφορά». Τώρα τι σημαίνει κάθε φορά το «καλός» αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Αυτό είναι ότι πρόθυμα γράφουν (αναπαράγουν αν προτιμάτε). Υπάρχει, ωστόσο, και η άλλη πλευρά που δεν θέλουν να την ομολογήσουν αν δεν είναι αναγκασμένοι να το κάνουν.

Δεν θέλουν να ομολογήσουν ότι πορεύονται μ’ αυτό τον τρόπο γιατί η ομάδα ΔΕΝ έχει τα λεφτά που χρειάζονται οι «ποιοτικοί παίκτες». Για να το καταλάβετε καλύτερα ας δώσω ένα παράδειγμα:

  • Ο τρόπος που κινείται μεταγραφικά η Α.Ε.Κ. είναι σαν την νοικοκυρά που πάει στην λαϊκή το Σάββατο από το πρωί για να «πάρει γεύση» κοιτάζοντας τ’ ακριβά φρούτα και προσπαθεί να τ’ αγοράσει φθηνότεερα. Παρά την αρχική άρνηση του λαϊκατζή δεν αποθαρρύνεται και περιμένει μέχρι να φτάσει η ώρα να μαζευτούν οι πάγκοι. Τότε επανέρχεται προσφέροντας ενδεχομένως κάτι παραπάνω και ελπίζοντας ότι ο λαϊκατζής θα προτιμήσει να ξεπουλήσει έστω και με μια μικρή χασούρα, παρά να το έχει και την Δευτέρα στον πάγκο του.

Με τον τρόπο που παραστατικά μόλις περιέγραψα ΔΕΝ κινούνται οι «σοβαρές ομάδες» (ακόμα και οι φτωχές), γιατί έτσι ΔΕΝ μπορεί να γίνει «σωστός προγραμματισμός». Και ο «σωστός προγραμματισμός» είναι η βασικότερη απόδειξη αντίστοιχα «σοβαρής διοικητικής λειτουργίας» (το οποίο είναι η βάση κάθε επιτυχίας όταν υπάρχει και η αιτία κάθε αποτυχίας όταν δεν υπάρχει). Επιπλέον την κατάσταση δυσκολεύουν οι οικονομικές επιπτώσεις των αποτυχημένων επιλογών του παρελθόντος (που δεν είναι και λίγες). 

Σήμερα αγωνίζονται επίσης τόσο ο Π.Α.Ο. όσο και ο Π.Α.Ο.Κ. Και αν μεν για τον Π.Α.Ο. ο αποκλεισμός είναι ήδη προεξοφλημένος (μια πρόκριση θα ισοδυναμεί με ΘΑΥΜΑ), για τον Π.Α.Ο.Κ. ο αποκλεισμός θα είναι άθλος. Παρά όμως το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (που σε συνδυασμό με την δυναμικότητα του αντιπάλου του εξασφαλίζει την πρόκριση) ούτε ο Π.Α.Ο.Κ. λειτουργεί από διοικητικής άποψης σωστά. Η αλλαγή του προπονητή τις παραμονές του τρίτου Ευρωπαϊκού παιχνιδιού του (ακόμη και αν ήταν σωστή και επιβεβλημένη) δείχνει ασόβαρη διοικητική λειτουργία. Δεν είναι ότι δεν έχεις δικαί ωμα στο λάθος. Είναι ότι θα έπρεπε να έχεις ψάξει καλύτερα για προπονητή, την στιγμή που όταν ήρθε η ώρα της απόλυσης του βρέθηκε αμέσως ο αντικαταστάτης του (ο οποίος ήταν για καιρό διαθέσιμος και μάλιστα μπρός στην πόρτα σου). Βέβαια στην περίπτωση του Π.Α.Ο.Κ. γεννώνται εύλογα ερωτηματικά τόσο για το «σκάουτινκ» στην πρόσληψη του Στανόγεβιτς όσο και για τα κριτήρια (αν υπάρχουν και ο Λουτσέσκου δεν είναι «λύση ανάγκης») πρόσληψης του αντικαταστάτη του.

Για τον Π.Α.Ο. λόγω των πιεστικών οικονομικών δεδομένων του ΔΕΝ ισχύουν τα ίδια. Δεδομένων των οικονομικών του μεγεθών και της φορολογίας στην Ελλάδα (η οποία, βέβαια, ισχύει και για τους υπόλοιπους) ο Π.Α.Ο. δεν έχει άλλη επιλογή παρά το ξεπούλημα των «πρωτοκλασάτων παικτών» του (ειδικά αυτών που έχουν ακόμη συμβόλαιο), τους οποίους θα προσπαθήσει ν’ αναπληρώσει όπως-όπως. Στην περίπτωση του «σοβαρή διοικητική λειτουργία» είναι η αποφυγή των λανθασμένων(;) επιλογών του παρελθόντος οι οποίες φόρτωναν την εταιρεία με «βαρειά συμβόλαια» (που για τον λόγο αυτόν δύσκολα «έσπαγαν».

Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων και της τύχης των τριών στο φετινό EUROPA. Μια τύχη η οποία θα είναι οπωσδήποτε καλύτερη αν σοβαρευτούν οι Ιδιοκτησίες/Διοικήσεις τους (κάτι που με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι αμφίβολο και παραμένει το ζητούμενο).        

  

24 Αυγούστου 2017
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 4846 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ Π.Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ. & Α.Ε.Κ. (ΚΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ»)