Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
(ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ)

Την επομένη της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την αίτηση αναστολής των έργων για το γήπεδο με την απόρριψη της και την «δικαίωση» της «επίσημης Α.Ε.Κ.» και λίγες μέρες μετά από ένα περίεργο συμβάν στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας οι «πουθενάδες» κλείνουν την πρώτη φάση του αφιερώματος στα σχέδια του γηπέδου με το σημερινό κείμενο. Ένα κείμενο στο οποίο θ’ αποκαλύψουμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που αφορά το γήπεδο. Αν μη τι άλλο, αν μπορεί κάποιος να πει κάτι για το project που διαχειρίζεται ο Ανδριόπουλος αυτό είναι ότι βρίθει «πρωτοτυπιών». Όσο για το περίεργο περιστατικό αλλά και την απόφαση για την αίτηση αναστολής των εργασιών θα τα πούμε από βδομάδα όταν και θα έχουμε πλήρη εικόνα του τι έγινε στα παρασκήνια.

Σήμερα, αποκαλύπτουμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, η οποία προκύπτει από τα ήδη δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα μας σχέδια. Δύο σχέδια τα οποία επεξεργαστήκαμε όσο έπρεπε προκειμένου ν’ αναδείξουμε τον σχεδιαστικό άθλο που πέτυχε η σχεδιαστική ομάδα του γηπέδου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Όπως θυμόμαστε μαζί με την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας προσδιορίστηκαν και 180 θέσεις πάρκινγκ. Οι συγκεκριμένες θέσεις σύμφωνα με το συμβολαιογραφικό έγγραφο (βλέπε εδώ) βρίσκονται σε δύο διαφορετικά επίπεδα:

  • 67 θέσεις στο Επίπεδο -2 και
  • 113 θέσεις στο Επίπεδο -1.

Όπως καταλαβαίνετε οι 67 θέσεις του Επιπέδου -2 βρίσκονται χαμηλότερα από τις υπόλοιπες 113. Όταν δε δείτε συνδυαστικά και τα δύο σχετικά σχέδια στα οποία έχουμε υπογραμμίσει τις θέσεις στάθμευσης θα δείτε ότι βρίσκονται περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και κάτω από τις εξέδρες. Το να βρίσκονται, όμως, οι θέσεις στάθμευσης σε δύο διαφορετικά επίπεδα ΔΕΝ είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το έχουμε δεί σ’ όλα τα εμπορικά κέντρα.

Ωστόσο, η εμπειρία όλων μας έχει να κάνει με υπόγεια πάρκινγκ η είσοδος στα οποία γίνεται από το επίπεδο ενός κανονικού δρόμου (Επίπεδο 0) μέσω καθοδικής ράμπας. Στη συνέχεια ενδέχεται να συνεχίζεται η κάθοδος για ένα ή δύο επίπεδα ακόμα. Στην περίπτωση, όμως, της Α.Ε.Κ. η είσοδος στο πάρκινγκ -σύμφωνα με τα σχέδια- γίνεται από την υπογειοποιημένη Χρ. Σμύρνης, η οποία περνά κάτω από την Φωκών. Έτσι αυτός που θέλει να παρκάρει μέσα στο γήπεδο θα μπαίνει από την Χρ. Σμύρνης στο Επίπεδο -2 (όπου και οι 67 θέσεις) και αν δεν βρίσκει εκεί θέση θ’ ανεβαίνει στο Επίπεδο -1 (όπου και οι υπόλοιπες 113 θέσεις). Πρωτότυπο μη μου πείτε!

Βέβαια όλα τα προηγούμενα (όπως και η αδειοδότηση για την χρήση του γηπέδου) προϋποθέτουν την ολοκλήρωση της υπογειοποίησης. Ενός έργου το οποίο ΔΕΝ έχει ακόμη οριστικά σχέδια, Μ.Π.Ε., προϋπολογισμό, δημοπράτηση και τέλος ανάθεση. Επιπλέον ΔΕΝ έχουν δεσμευθεί γι’ αυτό χρήματα στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής (γι’ αυτό προσεχώς). Παρ’ όλα αυτά η «επίσημη Α.Ε.Κ.» μέσω των Εξημερωμένων ρεπόρτερ της σας ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει το Καλοκαίρι. Θα δούμε αν για την περίπτωση της Α.Ε.Κ. η Κρατική Μηχανή δουλέψει στο φουλ το επόμενο εξάμηνο.

Για του λόγου το αληθές ορίστε και τα δύο αντίστοιχα σχέδια.

Οι 67 θέσεις του Επιπέδου -2.

Οι 113 θέσεις του Επιπέδου -1.

Για όλα όσα αφορούν το γήπεδο από τα Σχέδια Γρανίτσα ως σήμερα πατήστε εδώ.

Για κλείσιμο διαλέξαμε ένα «παράπονο» σχετικά με τον τρόπο παρουσίασης του γηπέδου από την ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ).

Οτιδήποτε έχει σχέση με το γήπεδο έχει μείνει στην παρουσίαση του Νοέμβρη του 2013. Στο σχετικό τμήμα της ιστοσελίδας ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα από τα εγκεκριμένα σχέδια ή κάποιο επίσημο έγγραφο που ν’ αφορά το γήπεδο (Οικοδομική Άδεια κ.λ.π.). Επιπλέον η χωρητικότητα του γηπέδου είναι «πτυσσόμενη». Από τη μια δίνεται σαν χωρητικότητα 32-34.000 θέσεις και από την άλλη λίγο παρακάτω αναφέρεται χωρητικότητα 33.000 θέσεις.

Όσο για τον σύνδεσμο μέσω του οποίου οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα έβλεπαν την πρόοδο των εργασιών αυτός ΔΕΝ δούλεψε ποτέ. Γιατί αν δούλευε πως θα «έβγαζαν το ψωμί τους» τα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε.;

 

22 Δεκέμβρη 2017
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 2884 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ)