Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

«ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» ALERT: ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ Γ.Σ. (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» ALERT: ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ Γ.Σ.
(ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;)

Το γνωστό σας παιχνίδι «εδώ παππάς, εκεί παππάς που είναι ο παππάς;» δεν παίζεται αποκλειστικά με τραπουλόχαρτα. Στο κάτω-κάτω ακόμη κι αυτό δεν είναι το πρωτότυπο παρά μια παραλλαγή του «κρυφτού» χωρίς όμως ν’ απαιτεί σωματική δραστηριότητα. Τα τελευταία χρόνια στην «Α.Ε.Κ. του Διοικητικού Ηγέτη» έχουμε δει μια παραλλαγή του «παππά» στην οποία στην περίπτωση μας δεν χρησιμοποιούνται τραπουλόχαρτα αλλά «Προσκλήσεις Γ.Σ.». Φυσικά για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει στην αντίστοιχη του «παπατζή» θέση να είναι κάποιος έμπειρος και «μανούλα» στους χειρισμούς άνθρωπος εμπιστοσύνης. Και από αυτή την άποψη δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από κάποιον με πολύχρονη παρουσία σε έναν χώρο/εταιρεία, ο οποίος να έχει «επιβιώσει» πολλών ιδιοκτησιακών αλλαγών. Στον βαθμό που καλύπτονται οι επιθυμίες και οι φιλοδοξίες ενός τέτοιου ατόμου η παρουσία του είναι υπερπολύτιμη.

Ένα θέμα επικαιρότητας της Α.Ε.Κ. το οποίο όπως και η ποδοσφαιρική ομάδα «σέρνεται» για καιρό είναι αυτό της χρηματοδότησης του γηπέδου. Αφού ο «Τίγρης» δεν προχωρά στην έκδοση Ομολογιακού Δανείου (όπως τεχνηέντως είχε διαρρεύσει κάποια στιγμή) και δεν βρήκε (όπως φαίνεται) καμία πρόθυμη εταιρεία να του δώσει «εδώ και τώρα» (ή έστω να υπογράψει συμβόλαιο που θα το χρησιμοποιούσε ως εγγύηση για δανεισμό) για το όνομα του γηπέδου 60 εκ. για 10 χρόνια, στράφηκε στην Κυβέρνηση προκειμένου η τελευταία να νομοθετήσει την δυνατότητα η Π.Α.Ε. να μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του γηπέδου. Η Κυβέρνηση (όπως και για άλλες εκκρεμότητες) πέρασε στο «Νέο Αθλητικό Νόμο» (επί της ουσίας πρόκειται για «νόμο-σκούπα») και αυτή τη ρύθμιση. Δεδομένου ότι ο Νόμος ψηφίστηκε ήδη από προχθές (6 Μάρτη 2019) η χρηματοδότηση του γηπέδου με τα λεφτά του CL έρχεται όλο και πιο κοντά.

Ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να προκηρυχθεί Α.Μ.Κ. από την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» η οποία δεδομένου ότι έχει πάνω από 100 μετόχους πρέπει να εκδώσει «Ενημερωτικό Δελτίο» το οποίο με τη σειρά του πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αν και ο νέος Νόμος θέτει ως προϋπόθεση της χρηματοδότησης κατασκευής/ανακατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί σ’ ένα σωματείο την προηγούμενη έγκριση της Ε.Ε.Α., ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θεωρείται πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς η Ε.Ε.Α. (την οποία ο σημερινός Υφυπουργός δεν έχει σε μεγάλη υπόληψη) δεν έχει (όπως έχει αποδείξει και επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) πρόβλημα απλά να βάλει την σφραγίδα και τον λογότυπο της αντιγράφοντας απλά ότι της πάνε οι ενδιαφερόμενοι.

Οπότε το ζήτημα στην πράξη είναι κατά πόσον στην Π.Α.Ε. έχουν έτοιμο το χαρτομάνι που απαιτείται σύμφωνα με τον νέο Νόμο για να δώσει την έγκριση της η Ε.Ε.Α. και στη συνέχεια αν έχουν έτοιμο το «Ενημερωτικό Δελτίο». Όμως, για όλα τα παραπάνω υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο το οποίο αφορά την ανώτατη διάρκεια μιας Α.Μ.Κ.

Το ανώτατο χρονικό διάστημα που μπορεί να διαρκέσει μια Α.Μ.Κ. είναι τέσσερις (4) μήνες με δυνατότητα παράτασης για δύο (2) ακόμη από τη στιγμή λήψης της σχετικής απόφασης. Οπότε εν προκειμένω για να βρούμε πότε λήγει το εξάμηνο πρέπει να προσδιορίσουμε πότε έγινε η Γ.Σ. που έλαβε την απόφαση. Δυστυχώς, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο στον «αιώνα της (ελεγχόμενης) πληροφόρησης» ΔΕΝ έχουμε καμία σίγουρη πληροφορία. Το μόνο που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι το πότε ήταν προγραμματισμένες οι σχετικές Γ.Σ. Συνεπώς, εφ’ όσον δεν υπήρξε ούτε ανακοίνωση της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», ούτε και σχετική διαρροή (προσφιλής τους συνήθεια) δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο με σιγουριά.

Διαβάζοντας την σχετική «Πρόσκληση Γ.Σ.» (βλέπε εδώ) η πρώτη Γ.Σ. ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Νοέμβρη 2018. Σε περίπτωση μη απαρτίας (δεδομένου ότι η Α.Μ.Κ. θα γινόταν «με περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων οπότε χρειαζόταν να παρίσταται το 66,66% του Μ.Κ.) η πρώτη επαναληπτική ήταν προγραμματισμένη στις 23 Νοέμβρη 2018. Αν και πάλι δεν είχε απαρτία (50% του Μ.Κ.) είχε προκηρυχτεί και δεύτερη (και τελευταία) επαναληπτική για τις 3 Δεκέμβρη 2018 (με όριο απαρτίας το 33,33% του Μ.Κ.).

Το πλέον «βολικό» για την Α.Ε.Κ. ενδεχόμενο είναι η απόφαση για την Α.Μ.Κ. να ελήφθη στις 3 Δεκέμβρη 2018, οπότε το εξάμηνο εκπνέει στις 4 Ιούνη 2019. Επειδή, όμως, η νομοθεσία επιβάλλει να υπάρχει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 21 ημερών στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν είναι προφανές πως όλες οι εγκρίσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Απρίλη (επί της ουσίας πριν την Μ. Εβδομάδα). Αν δεν γίνει αυτό, τότε η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» θα έχει υποστεί για δεύτερη φορά μετά την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης για Α.Μ.Κ. 20 εκ. το ίδιο διοικητικό στραπάτσο.

Ειλικρινά, ελπίζουμε να μη συμβεί αυτό. Τόσο για λόγους υστεροφημίας, όσο και για λόγους πληροφόρησης. Γιατί οι αναγκαίες για την έκδοση του «Ενημερωτικού Δελτίου» πληροφορίες είναι κάποιες φορές απλά ανεκτίμητες. Σε κάθε περίπτωση το χρονικό διάστημα μέχρι τις πρώτες μέρες του Μάη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ενώ, λοιπόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μέχρι τότε είναι να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση ΔΕΝ μπορούμε, ωστόσο, να μην αναρωτηθούμε αν σε περίπτωση που ΔΕΝ φτάσει το χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν όλες οι εγκρίσεις και «ναυαγήσει» εκ νέου αυτή η Α.Μ.Κ. αν θα θεωρηθεί υπεύθυνος ο διεκπεραιωτής-Υφυπουργός που άργησε να στείλει τον «Νέο Αθλητικό Νόμο» για ψήφιση (από την πάντα πρόθυμη Κυβερνητική Κοινοβουλευτική πλειοψηφία) στη Βουλή. Αυτό θα έχει ένα ενδιαφέρον (αν φτάσουμε ως εκεί).

08 Μάρτη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 873 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» ALERT: ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ Γ.Σ. (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;)