Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (ΜΗ ΦΑΣ ΘΑ ‘ΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

(ΜΗ ΦΑΣ ΘΑ ‘ΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ)

 Πολλοί συνομιλητές μας αναρωτιούνταν τόσο καιρό «τι να ‘χει γίνει με την εκκαθάριση». Είχαν πιστέψει και αυτοί, οι καημένοι, ότι, αφού άλλαξε ο νόμος και μπήκε 3μηνη προθεσμία (βλέπε εδώ άρθρο 44Α παρ.15 στή σελίδα 481), θα καθαρίζαμε γρήγορα με την παλιά και αμαρτωλή κατάσταση.

Αμ δε όμως... Η πραγματικότητα μάς ξεπερνά. Κάποτε, όταν ήθελαν να πουν ότι κάτι είναι εξωπραγματικό, έλεγαν ότι «μόνο στον Φώσκολο συμβαίνουν αυτά» εννοώντας, προφανώς, τις τραβηγμένες από τα μαλλιά «σαπουνόπερες» του σκηνοθέτη. Έλα, όμως, που αυτά που έχουν συμβεί και δυστυχώς συνεχίζουν να συμβαίνουν με την εκκαθάριση της δύσμοιρης Π.Α.Ε. υπερβαίνουν κάθε φαντασία (ακόμη και νοσηρή).

Δεν πρόκειται τώρα να κάνω ιστορική αναδρομή σχετικά με το ζήτημα αυτό (αν και έχω αρκετά και ενδιαφέροντα να γράψω) αν και πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κάποιου είδους αποτίμηση. Χωρίς άλλη αναβολή, σας δίνω την είδηση με την αναγκαία, μικρή εισαγωγή.

Στις 9 Δεκέμβρη έγινε η Γ.Σ. των μετόχων της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (από την οποία απουσίαζε ο κος Νοτιάς και στην οποία εμφανίστηκαν μέτοχοι που είχαν χρόνια να δώσουν παρόν) η οποία είχε σαν κύριο θέμα της την έγκριση του Ισολογισμού Λήξης Εκκαθάρισης, ͘ με την οποία έγκριση θα έκλεινε ο κύκλος της Π.Α.Ε. και θα περαιωνόταν η εκκαθάριση. Στην Γ.Σ. κατατέθηκε αίτημα του κου Οικονομόπουλου για να μην λάβει η Γ.Σ. θετική απόφαση ή να αναβληθεί η Γ.Σ. προκειμένου αυτός να εξασφαλίσει τον αναγκαίο χρόνο για την εκδίκαση της υπόθεσης Ψωμιάδη (του ποινικού μέρους που άρχιζε εκείνη την μέρα).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξε έντονη αντίδραση στο αίτημα αυτό, η οποία εκφράστηκε κυρίως από τον κο Αλεξίου, με τελική κατάληξη την έγκριση του Ισολογισμού Λήξης Εκκαθάρισης. Την επόμενη μέρα, ο κος Οικονομόπουλος κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά την ακύρωση της εκκαθάρισης γιατί δεν τηρήθηκαν οι όροι του Καταστατικού (άρθρο 38). Υποτίθεται ότι στην Π.Α.Ε. δυσαρεστήθηκαν με την ενέργεια αυτή, αλλά όπως διέρρεαν μέσω του Κυβερνητικού Αεκτζήδικου Τύπου (ΚΑΤ) δεν ανησυχούσαν για την πορεία της εκκαθάρισης. Στο σημείο αυτό ν’ αναφέρω ότι μέχρι να οριστεί δικάσιμος για την αγωγή, ο κος Οικονομόπουλος, για να προστατέψει τα συμφέροντά του (και της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. με την οποία έχει συνάψει εργολαβικό για την υπόθεση Ψωμιάδη) κατέθεσε και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία συζητούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από τό δικαστικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι η υπό εκκαθάριση Π.Α.Ε. με την στάση της συναινεί και δεν προσπαθεί ν’ απεμπλέξει την διαδικασία της εκκαθάρισης μετά και την κατάθεση της αγωγής Οικονομόπουλου, η οποία συνοδεύεται και από ασφαλιστικά μέτρα με τά οποία και μέχρι την εκδίκαση της αγωγής απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή.

Τί σημαίνει "συναινεί" στήν συγκεκριμένη περίπτωση;

Σημαίνει ότι από τίς 10 Δεκέμβρη οπότε και ο κος Οικονομόπουλος κατέθεσε τήν αγωγή και τήν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ορίστηκαν 3 δικάσιμες (η πρώτη μέσα στόν Δεκέμβρη), αλλά σε καμία απ' αυτές δεν εκδικάστηκε η προσωρινή διαταγή η οποία προηγείται τής δικής των ασφαλιστικών μέτρων. Mε τήν προσωρινή διαταγή -αν τήν κερδίσει ο κος Οικονομόπουλος- "παγώνει" κάθε διαδικασία στό Υπουργείο Ανάπτυξης. Και τίς τρείς φορές οι δύο διάδικοι εμφανίζονταν στό δικαστήριο και ζητούσαν νέα αναβολή. Έτσι όπως τό πάνε πρώτα θα συζητηθεί η αγωγή (έχει οριστεί η εκδίκαση σε α' βαθμό τό 2015) και έπειτα τ' ασφαλιστικά μέτρα.

Φυσικά όλο αυτό τό διάστημα και ειδικότερα μέχρι να κοινοποιηθεί η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων στό Υπουργείο Ανάπτυξης, τό Υπουργείο δεν δημοσιεύσει ούτε το πρακτικό της Γ.Σ., ούτε τον Ισολογισμό Λήξης Εκκαθάρισης και συνεπώς δεν διαγράφει τήν Π.Α.Ε. απο τό Μητρώο του (νυν Γ.Ε.ΜΗ.). Για να μην υπάρχουν κι άλλες παρεξηγήσεις τονίζω ότι ακόμα και αν διαγραφεί η Π.Α.Ε. μπορεί εύκολα να ξαναεγγραφεί στό Μητρώο τού Υπουργείου Ανάπτυξης, ειδικά αν προκύψει ανάγκη να διεκδικήσει ή να εισπράξει χρήματα όπως στήν περίπτωση Ψωμιάδη.

Αλήθεια προλαβαίνουν -με βάση τό σχεδιασμό τής νέας Π.Α.Ε.- ή θα μας προκύψει του χρόνου καλή ώρα (αν συνεχίσει τότε η Β' Εθνική να είναι επαγγελματική) η αναβίωση της εκκαθαρισμένης (υποτίθεται) Π.Α.Ε.; Ούτε στα χειρότερα μου όνειρα τό ενδεχόμενο να δώ τήν νεκρανάσταση τής παληάς Π.Α.Ε. σαν άλλο "ζόμπι" από ταινία τρόμου. Όχι γιατί δεν εκτιμώ μια καλή ταινία με "ζόμπι", αλλά γιατί στήν περίπτωση αυτή θα σημαίνει ότι όσα περνάμε από πέρσυ ώς τώρα τά περνάμε αδίκως. Βάστα μόνο μη συμβεί αυτό τό ενδεχόμενο, γιατί τότε ούτε ο Αμαζόνιος δεν ξεπλένει όλους τούς "σωτήρες" μας.

Λέτε να βρήκαν έναν τρόπο συνεννόησης (modus vivendi) που λένε και οι Λατίνοι;

Περιμένουν ενδεχομένως να εισπράξουν λεφτά, τα οποία και θα δώσουν τουλάχιστον για το άρθρο 44, αφού κανείς δεν πληρώνει όσα τού αναλογούν στον ιδιότυπο ρεφενέ που το ΑΕΚτζήδικο ρεπορτάζ υπαινισσόταν ότι είχε ξεκινήσει;

Μήπως γι’ αυτό δεν γράφεται τόσο καιρό από τον ΚΑΤ τίποτα σχετικό;

Ενδεχομένως να ρωτήσει κάποιος: «Τι κι αν έχει γίνει έτσι; Τραβάς ζόρι;». Ούτε εγώ προσωπικά, ούτε κάποιος άλλος «παρατηρητής» ζορίζεται από μια τέτοια εξέλιξη. Ίσα-ίσα που εμείς πιστεύουμε στην συνεννόηση και τη συνεργασία. Αυτό με το οποίο «τραβάμε ζόρι» είναι η μυστικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις.

  • Γιατί αυτή η συναίνεση να μείνει στη σκιά;
  • Τι επιδιώκεται;
  • Γιατί πρέπει οι ΑΕΚτζήδες να νομίζουν ότι Οικονομόπουλος και Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (δηλαδή ο «Τίγρης» είναι χολωμένοι μεταξύ τους;
  • Ποιος αποφάσισε αυτή την τακτική;

Ο ρόλος μας ως «παρατηρητών» είναι ν’ αναδεικνύουμε αυτά τά ζητήματα και να τά φωτίζουμε όσο γίνεται. Έτσι κι αλλιώς η «μυστική διπλωματία» απαγορεύεται και από το Σύνταγμα.

Αυτά για τώρα...

 

Υ.Γ. 1. Τί εννοούσε ο «Μάκαρος» όταν έλεγε ότι ο Οικονομόπουλος τού ζητούσε 2 εκ. για να παραιτηθεί από την υπόθεση; Θα μας απαντήσετε, μήπως, κε Οικονομόπουλε;

Υ.Γ. 2. Όσους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και να φέρει ο «Μάκαρος» να καταθέσουν ότι επί διοικήσεώς του η Α.Ε.Κ. δεν τούς χρωστούσε λεφτά, τίποτα δεν αλλάζει. Θα του πει κανείς ότι, εκτός από τις εντυπώσεις (και αυτές είναι αμφίβολο αν θα τις κερδίσει) δεν θα κατορθώσει τίποτα ουσιαστικό, αφού κανείς δεν τον κατηγόρησε ότι τους χρωστούσε ͘ τον κατηγορούν ότι «παντελόνιασε λεφτά από το ταμείο της εταιρείας».

Υ.Γ. 3. Προς τους ποδοσφαιριστές μάρτυρες υπεράσπισης του «Μάκαρου». Είναι τα οφέλη που θ’ αποκομίσετε από την κίνησή σας αυτή μεγαλύτερα της ξευτίλας που θα υποστείτε και της συνακόλουθης «αποκαθήλωσής» σας; Δεν το νομίζω...

Υ.Γ. 4. Σε λίγες μέρες θ’ ακολουθήσει σημείωμα μας, σχετικά με την εκχώρηση στο Δημόσιο της απαίτησης Ψωμιάδη μετά και την τροπολογία που ψηφίστηκε στα τέλη του 2013.

 

19 Φλεβάρη 2014.
παρατηρητής 2.

Διαβάστηκε 9696 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (ΜΗ ΦΑΣ ΘΑ ‘ΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ)