Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ «ΚΑΡΑΜΕΛΑ» ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ (ΠΕΡΙ «ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ «ΚΑΡΑΜΕΛΑ» ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ
(ΠΕΡΙ «ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ)

Το τελευταίο που έχω όρεξη είναι να υπερασπιστώ κάποιον. Ακόμη περισσότερο όταν από αισθητικής άποψης δεν μου αρέσει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να μένουν ασχολίαστες και αναπάντητες ειδικά όταν στοχεύουν πρόωρα (και προκαταβολικά) στην δημιουργία αρνητικού κλίματος για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες. Το «σημείο κλειδί» είναι το «πρόωρα». Γιατί όταν κάτι γίνεται πριν την ώρα του, τότε η προσπάθεια ενδέχεται να πάει χαμένη. Έλα, όμως, που έχουν τις εντολές τους και το μόνο που τους νοιάζει είναι να τις εκτελούν εγκαίρως. Τις τελευταίες μέρες εκτός από την μεταβίβαση της NOVA στον Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουμε ν’ αναμετρηθούμε και με την ανάθεση της Διοίκησης του Σ.Ε.Φ. στην αποτυχήσασα υποψήφια Βουλευτή Β’ Πειραιά κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη. Όσοι για τους λόγους τους αντιτίθενται στην τοποθέτηση αυτή ανακάλυψαν «ζήτημα ηθικής τάξεως».

Για να δούμε αν αυτό το «ζήτημα ηθικής τάξεως» ισχύουν ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά. Κατ’ αρχάς το πρώτο ζήτημα είναι η τοποθέτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση σε διάφορες δημόσιες θέσεις των ατυχησάντων υποψηφίων Βουλευτών τους. Στον βαθμό που τα τυπικά τους προσόντα και η εμπειρία τους ταιριάζουν με την θέση, ειλικρινά δεν βλέπω κανένα ηθικό ή πρακτικό εμπόδιο σε τέτοιου είδους επιλογές. Είναι διαφορετικό αν πρέπει (και μπορεί) να γίνεται από την «αισθητική» (το μήνυμα) που περνούν αυτές οι επιλογές (οι οποίες προφανώς δεν γίνεται ν’ αρέσουν όλες σ’ όλους).

Στην περίπτωση της Χριστίνας Τσιλιγκίρη είναι δεδομένο ότι η ενασχόληση της με τον ερασιτέχνη Γαύρο της έχει προσδώσει μια μεγάλη εμπειρία και σε ζητήματα διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από το γεγονός ότι η Χριστίνα έχει ιδρύσει μια Ι.Κ.Ε. που ασχολείται με τις «Υπηρεσίες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων» (βλέπε εδώ & εδώ). Στο σημείο αυτό οι υπερασπιστές της νομιμότητας (και του ηθικού) ανακαλύπτουν το «ζήτημα ηθικής τάξεως».

Διαβάζοντας το συστατικό έγγραφο της Ι.Κ.Ε. ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα τους. Η Χριστίνα με μόνον 100 Ευρώ (αυτή έβαλε τα 99) σύστησε μια Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία μέσω της οποίας θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει επαγγελματικά τις γνώσεις και την εμπειρία της από την ενασχόληση της με τον ερασιτέχνη Γαύρο. Το γεγονός ότι η νέα της θέση έχει να κάνει με το ίδιο αντικείμενο ΔΕΝ δημιουργεί για την ώρα κανένα ζήτημα▪ ούτε «ηθικό», ούτε «σύγκρουσης συμφερόντων».

Θα δημιουργηθεί αν κατά την διάρκεια της θητείας της η εταιρεία της αναλάβει κάποια δουλειά από το Σ.Ε.Φ. ή αν μετά τη λήξη της θητείας συνεργαστεί μαζί του. στην παρούσα φάση η τοποθέτηση της δεν δημιουργεί μεγαλύτερο ζήτημα απ’ όσο θα δημιουργούσε ένας δικηγόρος που μετά την διάρκεια της θητείας του εκμεταλλευόταν τις γνωριμίες που έκανε ως Διοικητής του Σ.Ε.Φ. ή αν κατά την διάρκεια της θητείας του το δικηγορικό του γραφείο αναλάμβανε υποθέσεις του Σ.Ε.Φ.

Αν θα ήθελε κάποιος να «την περιμένει στη γωνία», τότε η ευκαιρία δεν θ’ αργήσει πολύ μιας και η Χριστίνα θα πρέπει να χειριστεί την αντιδικία του Σ.Ε.Φ. με τον μπασκετικό Γαύρο για την οφειλή των 520.000 Ευρώ. Εκεί και αναλόγως της απόφασης της μπορεί να χυθεί πολύ μελάνι και να δεσμευθούν εκατοντάδες megabyte, αλλά όχι για το ζήτημα και μόνο της ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης με την Ι.Κ.Ε. Επιπλέον η βιασύνη με την οποία η Χριστίνα μπήκε βιαστικά στο στόχαστρο μάλλον καλό παρά κακό θα της κάνει.  

Υ.Γ. Σχετικά τόσο με όσα υποστηρίζει ο Γαύρος για την οφειλή στο Σ.Ε.Φ. όσο και με την περίεργη και «βολική» κλοπή του μισού εκατομμυρίου θ’ ασχοληθούμε αύριο σε ξεχωριστό κείμενο.

02 Οκτώβρη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 829 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ «ΚΑΡΑΜΕΛΑ» ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ (ΠΕΡΙ «ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ» ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ)