Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ («ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ;»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ
(«ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ;»)

Στη θεωρία και πριν την έναρξη της έκτης αγωνιστικής οι «τέσσερις μεγάλοι» θα έπρεπε (ο καθένας για τους δικούς του λόγους) να «καθαρίσουν» (εύκολα ή δύσκολα) τα παιχνίδια τους. Θεωρητικά και οι τέσσερις είχαν δύσκολο έργο. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε μεν εντός αλλά με αντίπαλο την Ξάνθη και η Α.Ε.Κ. αντιμετώπιζε την Λάρισα στο χωράφι πρώην ιδιοκτησίας Πηλαδάκη το Σάββατο. Ενώ την Κυριακή οι δύο Γαύροι δοκιμάζονταν εκτός▪ ο μεν του Βορρά στην Τρίπολη, ο δε του Νότου στο Χαριλάου. Είναι προφανές ότι και για τους τέσσερις κάθε απώλεια βαθμών θα ήταν «εκτός προγράμματος». Επιπλέον εξ’ αιτίας των πλέι-οφ οι κάθε χαμένος βαθμός έχει σημασία. Αυτά, όμως ίσχυαν πριν τους αγώνες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ικανά να μας προϊδεάσουν για το τι θα συνέβαινε μετά.

Πρώτος αγώνας τόσο της αγωνιστικής όσο και των «τεσσάρων μεγάλων» ήταν αυτός του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στην Ριζούπολη. Όπως αναμενόταν και με βάση των όσων έχουν δείξει και οι δύο ομάδες δεν ήταν κανένα σπουδαίο παιχνίδι. Ωστόσο, ήταν αρκετό για ν’ αποδείξει ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε (αφού δεν θέλουμε) να επιτύχουμε ούτε στα πιο απλά πράγματα. Παρά την «βοήθεια» της τεχνολογίας (για την οποία δαπανήθηκε μια δεκάδα και κάτι εκατομμυρίων) οι varεμένοι διαμόρφωσαν εξόφθαλμα το τελικό αποτέλεσμα υποχρεώνοντας τον προβληματικό έτσι κι αλλιώς Παναθηναϊκό σε ετσιθελική ήττα από την Ξάνθη στις καθυστερήσεις. Πράγματι, χρειάζεται απύθμενο θράσος για ν’ ακυρωθεί ένα κανονικό γκολ και να κατακυρωθεί ένα αντικανονικό στο ίδιο παιχνίδι. Τουλάχιστον στην προ var εποχή είχαν το «άλλοθι» ότι δεν είδαν καλά. Τώρα;

Δεύτερος χρονικά αγώνας και τελευταίος του Σαββάτου ήταν αυτός της Α.Ε.Κ. στην ιδιωτική AEL FC ARENA. Ένα «σύγχρονο» από άποψη ντουβαριών γήπεδο, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα πεδίο βολής πυροβολικού. Εκεί κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνονται αγώνες, αλλά από τη στιγμή που επιτρέπεται οι ομάδες που έχουν απαιτήσεις θα πρέπει να κερδίζουν. Δυστυχώς, η Α.Ε.Κ. άφησε άλλους 2 βαθμούς εκεί μη καταφέρνοντας να κερδίσει έναν ακόμη εκτός έδρας αγώνα. Η ανικανότητα της (γιατί περί ανικανότητας πρόκειται όταν μιλάμε για ομάδα της κλάσης της Α.Ε.Κ.) την απομάκρυνε κι άλλο από την κορυφή. Η Α.Ε.Κ. αν θέλει να έχει τύχη στην φετινή κούρσα του τίτλου θα πρέπει να καλύψει εκτός έδρας την απώλεια των 5 εντός έδρας βαθμών με Ξάνθη και Γαύρο του Βορρά. Αλλιώς…

Στον πρώτο χρονικά αγώνα της Κυριακής ο «Γαύρος του Βορρά» με μια «επαγγελματική νίκη» (απ’ αυτές που παίρνει τα τελευταία χρόνια) πέρασε με την ανοχή του var και από την Τρίπολη. Το «ηθικό δίδαγμα» από το παιχνίδι αυτό είναι πως όσο μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια των «κοράκων» (είτε στο γήπεδο είτε στο var) δεν θα χρειάζεται ν’ ανησυχεί για τα αμυντικά κενά του.

Τέλος, ο «γνήσιος Γαύρος» κατάφερε να κερδίσει και στο Χαριλάου παρά το γεγονός ότι βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά πίσω στο σκορ. Μέχρι στιγμής και όσον αφορά το Πρωτάθλημα δείχνει ότι διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα για να περνά εύκολα ή δύσκολα από έδρες στις οποίες ενδέχεται να δυσκολευτούν οι άλλοι δύο διεκδικητές.

Κοντολογίς, όπως πάνε τα πράγματα και αν η Α.Ε.Κ. δεν σοβαρευτεί όλοι οι υπόλοιποι δουλεύουν για τους δύο Γαύρους.

07 Οκτώβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1000 φορές