Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ «ΜΗΔΕΝ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
(ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ «ΜΗΔΕΝ»)

Το κείμενο που ακολουθεί δεν περιέχει ψήγμα ειρωνείας ή «γλειψίματος». Από την άλλη εκτός από αποκαλυπτικό της σκόπιμης ανικανότητας της κρατικής μηχανής, ενδεχομένως να έχει και ψήγματα μελαγχολίας. Μελαγχολία, εξ’ αιτίας της μοναξιάς που νοιώθουν όσοι παλεύουν μοναχοί τους για να διορθωθούν τα στραβά αυτού του τόπου. Γι’ αυτό και στην εικόνα του κειμένου την φωτογραφία του Κυριάκου Θωμαΐδη την συνοδεύει η σημαία της 30ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού. Ο Κυριάκος Θωμαΐδης δίνει έναν μοναχικό αγώνα αναδεικνύοντας για πάνω από δύο δεκαετίες τα στραβά και τις ανεπάρκειες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Στραβά και ανεπάρκειες που δυστυχώς δεν περιορίζονται μόνο στο Ποδόσφαιρο, αλλά είναι γενικευμένο φαινόμενο.

Μια επίσκεψη στο blog του είναι αρκετή για να σας μελαγχολήσει. Όχι, τόσο εξ’ αιτίας του πλήθους των αναρτήσεων του όσο για το ότι αυτές επαναλαμβάνονται σταθερά στον χρόνο. Τα ίδια και τα ίδια ζητήματα. Οι ίδιοι εμπλεκόμενοι. Στο τέλος της επίσκεψης καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα πως ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο από την δεκαετία του ‘80 (όταν και έγινε «Επαγγελματικό») μέχρι σήμερα.

Μια πρώτη σκέψη είναι πως αν ο Κυριάκος είχε την δύναμη να νομοθετήσει, αποφασίσει και εφαρμόσει τ’ απαραίτητα πολλά πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αλλά δεν την έχει, γι’ αυτό και περιορίζεται στην καταγραφή. Η οποία καταγραφή χρησιμοποιείται από την εκάστοτε «αντιπολίτευση» της Ε.Π.Ο. (αυτούς που είναι στην «απέξω» και θέλουν να «πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους») ως ενίσχυση της «κριτικής» τους. Είναι αυτοί που θα τα κάνουν καλύτερα και θα φτιάξουν όλα τα στραβά.      

Μόνο που τα λόγια τους είναι «κούφια», μιας και αυτοί είναι προϊόντα του ίδιου σάπιου συστήματος που ισχυρίζονται ότι θέλουν να καταργήσουν. Είτε έχουν συμμετάσχει (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο) και οι ίδιοι στις ανομίες που βγαίνουν στην επιφάνεια, είτε γνωρίζουν αλλά δεν μιλάνε παζαρεύοντας κάτι καλύτερο για τους εαυτούς τους. Γιατί τα λεφτά και την δύναμη (κύρος) τα μισούν αυτοί που δεν τα έχουν (και τα επιθυμούν). Όλα τα προηγούμενα αποτελούν το μεγαλύτερο κίνητρο ενασχόλησης με τα «κοινά του Ποδοσφαίρου» και άπαξ και επιβλήθηκαν αποτελούν την πιο μεγάλη δύναμη ανάσχεσης κάθε πραγματικής βελτίωσης.

Γιατί για να υπάρξει βελτίωση πρέπει αυτοί που τώρα είναι στα πράγματα να παραιτηθούν οικειοθελώς από την δύναμη που κατέχουν. Γι’ αυτό και ο Θωμαΐδης και οι όμοιοι του (αν και όταν υπάρχουν) είναι όχι μόνο «παρηγοριά», αλλά και «ανάγκη» για όσους ασχολούνται με το Ποδόσφαιρο. Όμως, κάποιες φορές αυτά που αποκαλύπτει και στηλιτεύει ο «γνήσιος Κυριάκος» ξεφεύγουν από τα στενά όρια του Ποδοσφαίρου (γιατί στο κάτω-κάτω το Ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της Κοινωνίας μας). Κάποιες άλλες αναπόφευκτα μπαίνει σε μια «λογιστική λογική», μια λογική συμψηφισμού μεταξύ καταστάσεων. Προφανώς, αν είναι κάποια στιγμή ν’ αλλάξουν τα πράγματα αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα θεωρήσουν εαυτούς αδικημένους.

Το τελευταίο ζήτημα με το οποίο καταπιάστηκε ο Κυριάκος ήταν αυτό της θεωρητικά «αθλητικής δημοσιογραφίας» και του ελέγχου (και τιμωρίας) όσων δημοσιογράφων που ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ «ξεφεύγουν». Ανεξάρτητα από τον βαθμό που έχει δίκιο στα όσα υποστηρίζει, το ζήτημα είναι πως αν οι πολιτικοί (Κοντονής, Αυγενάκης) μπαίνουν στα χωράφια των δημοσιογράφων, γι’ αυτό ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και τ’ αφεντικά τους.

Ο βασικότερος λόγος είναι γιατί δεν έχουν προνοητικότητα. Προκειμένου πρόσκαιρα «να κάνουν την δουλειά τους» συναινούν σε ή/και προτείνουν μέτρα που στο μέλλον μπορεί να στραφούν εναντίον τους. Αυτό, όμως, ελάχιστα ή και καθόλου δεν τους περνά από το μυαλό μιας και το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θ’ ανατρέψουν υπέρ τους τούς συσχετισμούς.

Περισσότερα, όμως, γι’ αυτό αύριο.

15 Οκτώβρη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 848 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ «ΜΗΔΕΝ»)