Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
(ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ)

Αν ένας νέος είναι σε θέση στα 17 του να βγάζει κυβέρνηση γιατί δεν είναι σε θέση ν’ αντέξει ένα «ξέχεσμα» τύπου Μαρινάκη για την μέτρια επίδοση του; Ειλικρινά, δεν βλέπω κανένα λόγο να τύχει στα 17 του μιας «ειδικής μεταχείρισης» ειδικά όταν μετέχει σ’ ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εκτός, και αν ακόμη είναι ανώριμος στα 17 και όλο αυτό με το δικαίωμα ψήφου ήταν η ύστατη προσπάθεια μιας άχρηστης κυβέρνησης μήπως και διασωθεί εκλογικά. Η SUPER LEAGUE διοργανώνει τρία Πρωταθλήματα Υποδομών. Το Κ-15 και Κ-17 σε ομίλους Βορρά και Νότου και το Κ-19. Προφανώς και αν οι ομάδες δεν κάνουν αλχημείες στην Κ-15 παίζουν όσοι είναι μέχρι 15 ετών. Όμοια στην Κ-17 παίζουν μέχρι 17 ετών και συνεπώς στην Κ-19 παίζουν αυτοί που είναι από 17-19 (και έχουν δικαίωμα ψήφου).

Σίγουρα είναι μεγάλη πρόκληση για τους αντι-Γαύθρους (στους οποίους συγκαταλέγομαι και εγώ) να σχολιάζουν κάθε ατάκα του Μαρινάκη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμερίζουμε τα δεδομένα και την αλήθεια. Προσωπικά δεν θ’ ασχοληθώ με όσα είπε ο Βαγγέλας γιατί πολύ απλά μ’ ενδιαφέρει η ουσία. Και η ουσία είναι το πως φτάσαμε μέχρι τον λόγο του ιδιοκτήτη του Γαύρου.

Η ουσία, λοιπόν, είναι ότι:

  • τα τμήματα υποδομής αφαιρέθηκαν από τα σωματεία και ενσωματώθηκαν στις Π.Α.Ε.
  • Οι οποίες Π.Α.Ε. εισπράττουν οικονομική ενίσχυση από την UEFAγια τις «ακαδημίες» τους.
  • Όπως επίσης εισπράττουν και από τους γονείς των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών.
  • Οι παίκτες της ομάδας Κ-19 βρίσκονται στον προθάλαμο της επαγγελματικής ομάδας και άρα θα έπρεπε να μπορούν ν’ αντέχουν και μια κατσάδα από τον ιδιοκτήτη της και αυριανό εργοδότη τους.
  • Ο οποίος εργοδότης τους στον βαθμό που τα έσοδα της εταιρείας επηρεάζονται από την κακή ή τη μέτρια απόδοση τους έχει κάθε δίκιο να τους φωνάζει (όπως γίνεται και σε πλήθος άλλων εταιρειών για τις οποίες δεν μαθαίνουμε τίποτα).

Άρα, το κακό ξεκινά όχι από την κατσάδα ενός ιδιοκτήτη ομάδας στους παίκτες της ομάδας, αλλά από την μετάθεση της ευθύνης των ακαδημιών από το σωματείο στις Π.Α.Ε. Όσοι δεν το βλέπουν αυτό είναι γιατί θεωρούν πως ο δικός τους ιδιοκτήτης λειτουργεί σωστότερα (υπευθυνότερα) σε σχέση με τον απέναντι. Οπότε, η ουσία της «ουσίας» είναι ο τρόπος λειτουργίας των ακαδημιών. Ο οποίος όταν και αν είναι επιτυχημένος αυτό θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τον αριθμό των παικτών που προβιβάζονται (και τελικά αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα).

Προσωπικά προτιμώ να υπάρχουν περιστατικά όπως αυτά της κατσάδας του Βαγγέλα από το ν’ ακούω για κάποιους που προσεγγίζουν τους γονείς των παιδιών των ακαδημιών ζητώντας τους λεφτά για «να έχει το παιδί τους μέλλον στην ακαδημία». Ακόμη περισσότερο ενοχλητικό είναι όταν αυτοί δεν έχουν καμία οργανική σχέση με την ακαδημία. Προφανώς, αυτά τα λεφτά τα μοιράζονται και με άλλους. Συνεπώς, μιλάμε για κάποιους που ζουν τόσο σε βάρος των ομάδων στις ακαδημίες των οποίων πηγαίνουν τα παιδιά όσο και των ονείρων των ίδιων των παιδιών. Ακόμη χειρότερα πως θα μπορεί να καμαρώσει ο πατέρας το παιδί του στην πρώτη ομάδα γνωρίζοντας ότι έπρεπε να πληρώσει για να φτάσει μέχρι εκεί; Και ποιος μας βεβαιώνει ότι δεν θα συνεχίσουν να του ζητούν κάθε τόσο λεφτά; Τι διαφορά έχει αυτό από τον εκβιασμό;

Αντί επιλόγου θέτω το πολύ εύλογο και γι’ αυτό ενδιαφέρον δίλημμα:

Έστω δύο ακαδημίες «μεγάλων ομάδων». Στη μια ο ιδιοκτήτης κακολογεί και «γκαζώνει» τους παίκτες των ακαδημιών για τ’ άσχημα αποτελέσματα τους. Στην άλλη αν δεν δώσει ο μπαμπάς «μπαξίσι» ο γιός δεν θα προχωρήσει, δηλαδή δεν θα έχει την ελπίδα του να δείξει την αξία του.

Ποια προτιμάτε από τις δύο;

Υ.Γ. Και εγώ στη θέση του Βαγγέλα τα ίδια πάνω-κάτω θα τους έλεγα. Στο κάτω-κάτω υπάρχουν πολλοί άλλοι από άλλες συνεργαζόμενες ακαδημίες που περιμένουν να πάρουν την θέση όσων δεν μπορούν. Όσα ειπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη δεν έχουν να κάνουν με το ότι «απαγορεύεται η ήττα». Κάθε άλλο. Έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι σε 8 αγώνες ο Γαύρος Κ-19 είναι 6ος 9β. πίσω από τον πρώτο Π.Α.Ο. με 4 νίκες 1 Ισοπαλία και 3 Ήττες. Όπως και να το κάνεις μια τέτοια επίδοση δεν «καταπίνεται». Οι μικροί Γαύροι έχουν χάσει εκτός έδρας από Π.Α.Ο. (με 3-0) και Άρη (1-0) και εντός από Α.Ε.Κ. (2-0). Συνεπώς, ο Βαγγέλας δεν έχει και πολύ άδικο.

Πρόταση: Μήπως του χρόνου να κατεβάσουμε την Κ-19 στο τηγάνι; Χειρότερα αποκλείεται να τα πάει.

01 Νοέμβρη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 504 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΕΡΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ)