Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Η Π.Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Η Π.Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ;
(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ;)

Εδώ και καιρό σε πλήθος κειμένων μας υποστηρίζουμε ότι ο βασικότερος χρηματοδότης της Α.Ε.Κ. (Π.Α.Ε., «Δικέφαλος 1924. Α.Ε.» και «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.») είναι ο κόσμος της και ειδικότερα όσοι αγοράζουν διαρκείας. Ένας ακόμη χρηματοδότης της Α.Ε.Κ. είναι και οι παίκτες της ειδικά αυτοί που έκαναν την πορεία στο EUROPA και την έβαλαν στους ομίλους του CL. Αυτοί οι δύο χρηματοδότες εξασφάλισαν στην Π.Α.Ε. ένα πακτωλό για τα Ελληνικά οικονομικά δεδομένα χρημάτων. Χρήματα, τα οποία αν χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τις ανάγκες της Π.Α.Ε. θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην δημιουργία μιας δυνατότερης (και ανταγωνιστικότερης) ομάδας. Ο σχεδιασμός, όμως, του «Διοικητικού Ηγέτη» ήταν διαφορετικός.

Γνωρίζουμε στα σίγουρα μέχρι στιγμής για την πρόθεση να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από τον όμιλο του CL για το χτίσιμο του γηπέδου. Τα οποία έσοδα θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα αν ενισχυόταν λίγο η ομάδα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε. Προκειμένου να μπορέσει η Π.Α.Ε. να χρηματοδοτήσει το γήπεδο ο «αφανής ιδιοκτήτης» της έβαλε τον Βασιλειάδη να περάσει την σχετική τροπολογία.

Γνωρίζουμε επίσης από τον τελευταίο Ισολογισμό της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» (βλέπε εδώ) ότι η εταιρεία έχει εισπράξει 10,1 εκ. Ευρώ τα οποία θα πιστωθούν σε μια προσεχή Α.Μ.Κ. Την ίδια ώρα η εταιρεία έχει λάβει μέχρι το τέλος του 2018 5,5 εκ. Ευρώ συνολικά από ιδιωτικό δανεισμό από εταιρεία (ή εταιρείες) που δεν αναφέρονται. Με βάση τα όσα ακούγονται από καλά(;) ενημερωμένους καλοθελητές καθόλου δεν αποκλείεται τα χρήματα αυτά να προέρχονται από την (άμεσα ή έμμεσα) από την AEGEAN MARINE PETROLEUM INC.      

Δεδομένου ότι τα επίσημα στοιχεία για τα οικονομικά τόσο της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» όσο και της Π.Α.Ε. φτάνουν σ’ εμάς με καθυστέρηση δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να προσδιορίσουμε αν η Π.Α.Ε. έχει ήδη (πριν πάρει την άδεια της Ε.Ε.Α. στις 3 Οκτώβρη 2019) χρηματοδοτήσει το γήπεδο. Βέβαια, κάποιες παράμετροι από τον τελευταίο δημοσιευμένο Ισολογισμό της (βλέπε εδώ) δημιουργούν την υπόνοια ότι ήδη από την χρονιά της πορείας στο EUROPA είχε χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του γηπέδου (βλέπε στη σελίδα 18 του pdf τον διπλασιασμό από τη Χρήση 2016-2017 των πληρωμών σε προμηθευτές για αγαθά και υπηρεσίες).

Αν όντως αυτή η υπόνοια γίνει βεβαιότητα, τότε εξηγείται και η μη ενίσχυση της ομάδας εν αναμονή της πιθανότητας συμμετοχής στους ομίλους τους CL. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα όχι μόνο δεν ενισχύθηκε αλλά και αποδυναμώθηκε▪ κάτι που φάνηκε τόσο από το 0 στην βαθμολογία του ομίλου, αλλά και από την ευκολία με την οποία έχασε το Πρωτάθλημα από την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη. Επιπλέον, η χρηματοδότηση του έργου από την Π.Α.Ε. τόσο από φέτος τον Οκτώβρη όσο και νωρίτερα δημιουργεί νομικά και οικονομικά ζητήματα στον βαθμό που και στην Π.Α.Ε. έχουν κατευθυνθεί χρήματα από την AEGEAN MARINE PETROLEUM INC. μέσω εταιρειών συμφερόντων Μελισσανίδη όπως υποστηρίζει η νέα ιδιοκτησία της εταιρείας.

Το καλύτερο «φάρμακο» για όλα τα παραπάνω είναι η διαφάνεια μέσω της ενημέρωσης. Μια διαφάνεια την οποία φανατικά υποστηρίζουμε από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της ιστοσελίδας μας. Μια διαφάνεια, η οποία δυστυχώς δεν βρίσκεται στην «ατζέντα» της σημερινής «αφανούς ιδιοκτησίας» της Π.Α.Ε.

14 Νοέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 798 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ: ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Η Π.Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ;)