Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΙΜΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΑΤΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ (Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ «28» ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΙΜΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΑΤΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
(Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ «28» ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ)

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης των «28» με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες της Α.Ε.Κ. (αφανής) και του Π.Α.Ο. (κανονικός) οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν αυτά που γνωρίζουν σε βάρος ιδιοκτητών άλλων ομάδων («γνήσιου Γαύρου», Ατρόμητου). Τον χορό των καταθέσεων άνοιξε ο Δ. Μελισσανίδης. Είναι λογικό κάθε κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας να προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο είναι ανάλογο του ονόματος του μάρτυρα. Τα περισσότερα απ’ αυτά που γνωρίζουν τα έμαθαν από κουτσομπολιά που έκαναν με άλλα άτομα του χώρου. Κάποια άλλα είναι συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν συνδυάζοντας αυτά που έβλεπαν μ’ αυτά που μάθαιναν. Σε κάθε περίπτωση κανείς τους δεν διαθέτει αποδείξεις του τύπου που χρειάζεται ένα δικαστήριο για να καταδικάσει κάποιον (έστω και σε α’ βαθμό).

Έτσι, ελλείψει στοιχείων τα οποία θα μπορούσαν να συνεισφέρουν οι μάρτυρες κατηγορίας το ενδιαφέρον στρέφεται αφ’ ενός στις ατάκες κάθε μάρτυρα και αφ’ ετέρου στην αντιμετώπιση της κατάθεσης του από τα δύο στρατόπεδα προπαγάνδας που αντιμάχονται αυτό τον καιρό.

Πρώτος κατέθεσε ο Μελισσανίδης. Δεδομένης της παρούσας κατάστασης το ενδιαφέρον εστιαζόταν αφ’ ενός στις ατάκες του (καθ’ ότι είναι γνωστός ατακαδόρος) και αφ’ ετέρου στο πόσα «Δεν θυμάμαι» και «Δεν απαντώ» (εναλλακτικά «Δεν γνωρίζω») θα ξεφούρνιζε. Η γενική αίσθηση από την κατάθεση του (όπως μας την μετέφερε μέσω του blog της η παρούσα δικαστική συντάκτρια Μαίρη Μπενέα) ήταν πως ήταν μια μάλλον «τίμια» κατάθεση καθώς είπε και στο δικαστήριο αυτά που γνώριζε από τις συζητήσεις της «πιάτσας». Δεν θα μπορούσε, όμως, αν θα ήθελε να συντηρήσει το προφίλ αυτού που είναι απέναντι με τον Μαρινάκη ν’ απαντήσει σ’ όλες τις ερωτήσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων. Σε κάθε περίπτωση με το δικό του στυλ «διασκέδασε» όσους ήταν στο ακροατήριο (βλέπε εδώ & εδώ) δεχόμενος παράλληλα παρατήρηση από τον Εισαγγελέα (βλέπε εδώ).

Όσον αφορά την υποδοχή της κατάθεσης του από τα «γιουσουφάκια» του «συστήματος Ιβάν» αυτή ήταν ουσιαστικά ουδέτερη, ειδικά αν συγκριθεί με την υποδοχή της κατάθεσης Αλαφούζου δυό μέρες μετά.

Όπως ο Μελισσανίδης έτσι και ο Αλαφούζος ΔΕΝ θα μπορούσε καταθέτοντας να παρουσιάσει καμία απτή (χειροπιαστή) απόδειξη ενοχής. Δεδομένης της σχέσης του με την Ν.Δ. (και την πιθανολογούμενη με τον επίσης Νεο-Δημοκράτη Μαρινάκη), αλλά και την αποσκίρτηση του από την «εξυγιαντική συμμαχία» ακόμα και τ’ αυτονόητα (βλέπε εδώ) κάνουν τους «υπηρέτες του Ιβάν» να ξεσπαθώνουν σε βάρος του (βλέπε εδώ & εδώ). Ίσως να νομίζουν ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα τον φέρουν πίσω στην στρούγκα εν όψη των εκλογών της Ε.Π.Ο.

Από την άλλη την κατάθεση του Φύσσα (ο οποίος ΔΕΝ κατέθεσε τίποτα ιδιαίτερα επιβαρυντικό από νομικής άποψης) την αντιμετώπισαν εντελώς διαφορετικά (βλέπε εδώ). Υπάρχει και άλλη μια εξήγηση για την τέτοια αντιμετώπιση από το «σύστημα του Ιβάν» όχι μόνο του Αλαφούζου αλλά και οποιουδήποτε λέει αυτή την περίοδο «τα πράγματα με τ’ όνομα τους», η οποία θα περιμένει την επόμενη βδομάδα.

Ωστόσο, αυτό που έχει αξία να ειπωθεί και να γραφτεί αφορά μια από τις ατάκες του Αλαφούζου. Από τη στιγμή που κανένας μάρτυρας κατηγορίας δεν έχει απτές αποδείξεις ενοχής να προσκομίσει (κι αν κάποιος έχει ίσως να προτιμά να τις χρησιμοποιήσει ως «διαπραγματευτικό χαρτί» σε κάποιο παζάρεμα με τους κατηγορούμενους) την ενοχή των κατηγορουμένων θα πρέπει να την αποδείξει ο Εισαγγελέας (δηλαδή, το Κράτος) προσκομίζοντας για παράδειγμα τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών. Κανείς άλλος ΔΕΝ έχει ούτε τα μέσα (να το κάνει σε μεγάλη κλίμακα) την υποχρέωση και την νομιμοποίηση να υποκαταστήσει στην πράξη τον Εισαγγελέα (δηλαδή, το Κράτος). Συνεπώς, όλα αυτά περί «αμνησίας» κ.τ.λ. είναι εκ του πονηρού. Γιατί αν υπάρχουν στέρεες αποδείξεις καμιά επιλεκτική ή πραγματική αμνησία δεν θ’ αθωώσει τους «28».

08 Φλεβάρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 935 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΙΜΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΑΤΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ (Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ «28» ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ)