Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ» (ΟΤΑΝ «ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ»
(ΟΤΑΝ «ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ»)

Ένα θέμα είναι να έχεις δίκιο και ένα τελείως διαφορετικό είναι να το βρεις. Ακόμα χειρότερα όταν για κάποιο λόγο πρέπει να δείξεις και στους υπόλοιπους ότι είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις ότι σου αξίζει και πως δεν είσαι «θύμα». Ειδικά, αυτό το τελευταίο είναι το σημαντικότερο όταν εκτυλίσσεται ένας πόλεμος συμφερόντων. Στο κάτω-κάτω ακόμα και τα παιχνίδια κυριαρχίας στο ζωικό βασίλειο καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την εντύπωση που δίνουν οι δύο μονομάχοι ο ένας στον άλλο. Στον χώρο του Επαγγελματικού Αθλητισμού και ειδικά του Ποδοσφαίρου εκτός από τους αντιπάλους οφείλεις να σκέφτεσαι και την εντύπωση που δίνεις (ή θέλεις να δίνεις) και στους «δικούς σου» προκειμένου εκείνοι να σε «σέβονται» (διάβαζε «φοβούνται») και έτσι να κάθονται ήσυχοι.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μετά και την εμπορική και επικοινωνιακή επιτυχία της PREMIER LEAGUE συμπεριφορές του τύπου «θιγμένος Διοικητικός Ηγέτης ξεσπά ποικιλοτρόπως εναντίον διαιτητή» έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και λιγότερο ανεκτές. Για τον λόγο αυτό ο τιμοκατάλογος των ποινών για τέτοιες συμπεριφορές άλλαξε προς το αυστηρότερο. Βέβαια, αυτό δε σήμανε και την αυτόματη εξαφάνιση τέτοιων συμπεριφορών μιας και είναι πολύ λίγοι αυτοί που επιθυμούν να επιβάλλουν αυτές τις ποινές. Έτσι, όλοι πέφτουν όσο γίνεται «στα μαλακά».

Τελευταία εκδήλωση του «θιγμένου Διοικητικού Ηγέτη που ξεσπά ποικιλοτρόπως εναντίον διαιτητή» ήταν αυτή του Δ. Μελισσανίδη σε βάρος του εκ Πορτογαλίας διαιτητικού τρίου του αγώνα Κυπέλλου της Α.Ε.Κ. με τον Άρη. Από κάτι τέτοιες αναμετρήσεις το «φύλλο αγώνα» έχει ιστορική αξία. Γι’ αυτό και εμείς σας δίνουμε τον σύνδεσμο για την ανάρτηση της Μαίρης Μπενέα η οποία και το δημοσιοποίησε κατ’ αποκλειστικότητα.

Με βάση τα όσα αναγράφονται σ’ αυτό η Α.Ε.Κ. κινδυνεύει με τιμωρία από 2-4 αγώνες χωρίς θεατές (βλέπε εδώ). Το ζήτημα είναι ποιος πληρώνει επί της ουσίας το κόστος τέτοιων τραμπούκικων ενεργειών. Σίγουρα το φορτώνεται η ίδια η Π.Α.Ε. της οποίας ο ιδιοκτήτης θέλει να το παίξει «εκδικητής». Από την άποψη αυτή θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης πληρώνει το κόστος των ενεργειών του.

Ωστόσο, αυτό θα ήταν αληθές μόνο στην περίπτωση που η Π.Α.Ε. αποζημίωνε όλους τους κατόχους διαρκείας, οι οποίοι εξ’ αιτίας της «ευθιξίας» του ιδιοκτήτη θα στερηθούν της δυνατότητας να δουν από κοντά την ομάδα τους. Ακόμη, όμως, και στην περίπτωση που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης πληρώσει όλο το κόστος των ενεργειών του έχει το δικαίωμα να κάνει ότι του καπνίσει;

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο βασικότερο όλων των ερωτημάτων:

Σε ποιόν ανήκουν οι ομάδες;

Ανήκουν σ’ αυτόν που έχει τις μετοχές τους ή σ’ αυτούς για τους οποίους εκείνες υπάρχουν (παίζουν); Αν οι οπαδοί (όσοι ακόμα πηγαίνουν στο γήπεδο) παραδειγματίζονται από τον ιδιοκτήτη και κάνουν τα ίδια είναι δικαιολογημένοι ή κάνουν κακό στην ομάδα τους;

Δυστυχώς, οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δεν είναι ούτε δεδομένες ούτε και οι ίδιες. Ποικίλουν αναλόγως της θέσης ως προς την ομάδα και της συγκυρίας. Είναι, δηλαδή, ανάλογες των συμφερόντων εκείνου στον οποίο τίθενται. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι τραμπούκικες συμπεριφορές κοστίζουν και θα κοστίζουν ολοένα και περισσότερο από δω και μπρος, ενώ το όφελος απ’ αυτές είναι αμφίβολο.

13 Μάρτη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 598 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ» (ΟΤΑΝ «ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ»)