Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΥΡΑΣ ΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ «ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
(ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΥΡΑΣ ΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ «ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ»)

Σήμερα με ένα ακόμη κείμενο μας προσπαθούμε να ρίξουμε φως στο ζήτημα της κατασκευής του νέου μας γηπέδου. Επιπλέον από σήμερα και για να είμαστε πιο ακριβείς στους χαρακτηρισμούς μας θα σταματήσουμε ν’ αναφερόμαστε στην πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων ρεπόρτερ ως «γιουσουφάκια» των οποίων η θηλυπρέπεια δεν ταίριαζε σε πολλούς και θα τους αποκαλούμε «χατζηαβάτηδες» (των οποίων η δουλικότητα έναντι του «πολυχρονεμένου τους πασά» είναι παροιμιώδης). Σήμερα, λοιπόν, θα σας ενημερώσουμε (όπως πρέπει) για τις εξελίξεις στην κατασκευή του γηπέδου. Μια κατασκευή η οποία έχει επί της ουσίας βαλτώσει ειδικά αν συγκριθεί με το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για άλλα γήπεδα.

Οι εξελίξεις για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε αυτή την βδομάδα αφορούν την καθ’ εαυτού κατασκευή και όχι τη νομική διάσταση της η οποία κρίνεται την ερχόμενη Τετάρτη στο Διοικητικό Εφετείο. Τα κατασκευαστικά ζητήματα είναι δύο ειδών:

  • Η «κατάργηση θύρας θεατών» και
  • τα «υψομετρικά».

Για την «κατάργηση θύρας θεατών» δεν έχουμε μέχρι τώρα ασχοληθεί όπως πρέπει, παρά μόνον σχολιάσει την ανακοίνωση του ΚΕ.Σ.Α. (βλέπε εδώ). Σήμερα και εν’ όψη καλύτερης πληροφόρησης θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε το ζήτημα.

Με βάση τα σχέδια υπάρχουν τέσσερις θύρες θεατών οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο για την έξοδο τους (καθώς η είσοδος γίνεται από τέσσερις προσβάσεις για κάθε πλευρά). Μια τέτοια θύρα βρίσκεται στην «σκεπαστή», μια άλλη επί της Καππαδοκίας στην παλιά «θύρα 18». Η τρίτη στην παλιά «θύρα 3» και η τέταρτη στο Άλσος.

1. Η «θύρα θεατών» της πρώην «θύρας 18».

Η συγκεκριμένη «θύρα θεατών» δεν προκαλεί με την κατασκευή της κάποιο πρόβλημα στην οδό Καππαδοκίας και γι’ αυτό ΔΕΝ υπάρχει λόγος να ζητήθηκε από την «επίσημη Α.Ε.Κ.» η κατάργηση της.

2. Η «θύρα θεατών» της πρώην «σκεπαστής».

Το ίδιο ισχύει και για την «θύρα θεατών» της πρώην «σκεπαστής». Η κατάργηση της ΔΕΝ ωφελεί το συνολικό έργο. Ωστόσο, η κατασκευή όλων όσων προβλέπουν τα σχέδια στο χώρο της πρώην «σκεπαστής» είναι επιτακτική ανάγκη, γιατί αλλιώς ΔΕΝ θα μπορούν να εγκατασταθούν τα δίκτυα (ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρικού, θέρμανσης, τηλεφωνικό). Είναι αυτονόητο πως όσο καθυστερούν εκεί τα έργα, τόσο πίσω πηγαίνει η ολοκλήρωση του γηπέδου.

3. Η «θύρα θεατών» της πρώην «θύρας 3».

Η λειτουργία της συγκεκριμένης «θύρας θεατών» προϋποθέτει την ολοκλήρωση της υπογειοποίησης. Σε σχέση μ’ αυτήν του Άλσους η κατασκευή της προκαλεί το μικρότερο πρόβλημα. Γι’ αυτό και κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι αυτή που η «επίσημη Α.Ε.Κ.» ζήτησε την κατάργηση της.

4. Η «θύρα θεατών» του Άλσους.

Η συγκεκριμένη «θύρα θεατών» φτάνει στα όρια του γηπέδου και εφάπτεται της οδού Ατταλείας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο τμήμα πρέπει να ταπεινωθεί (σκαφτεί για να μειωθεί το ύψος του) από 4,5-5μ. Αυτά ήταν τα περίφημα «υψομετρικά». Όσο αυτό δεν γίνεται τόσο το τμήμα αυτό του γηπέδου ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει. Δεδομένου ότι η «θύρα θεατών» εφάπτεται της Ατταλείας η κατασκευή και η λειτουργία της θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στην μετακίνηση των θεατών. Αυτή είναι (μάλλον) και αυτή που καταργήθηκε (κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί προσεχώς).

Στην εισαγωγή ξεχωρίσαμε για εννοιολογικούς λόγους την κατασκευή όσων προβλέπονται στα σχέδια από τα «υψομετρικά». Στην πραγματικότητα αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα προκειμένου το έργο να προχωρήσει (και κάποια στιγμή) να ολοκληρωθεί και ν’ αδειοδοτηθεί για χρήση. Μένει να δούμε πόσο χρόνο θα τους πάρει, τώρα ειδικά που και ο Δήμαρχος είναι «δικός μας» (άλλος ένας «χατζηαβάτης» όσον αφορά την «επίσημη Α.Ε.Κ.».

Πάντως αν ένα πράγμα (εκτός από το ότι το γήπεδο προχωρά με βηματισμό χελώνας) είναι σίγουρο αυτό είναι ότι τίποτα που να μην είναι εγκεκριμένο από την «επίσημη Α.Ε.Κ.» δεν πρόκειται να διαβάσετε οπουδήποτε αλλού. Τόσο σε όσα υπογράφουν τα πρώην «γιουσουφάκια» και νυν «χατζηαβάτηδες» όσο και στους υπόλοιπους ρεπόρτερ οι οποίοι είτε δεν γνωρίζουν (και δεν έχουν τις πηγές) είτε δεν θέλουν να μπλέξουν, είτε και τα δύο.

Περισσότερα για το γήπεδο προσεχώς.

08 Οκτώβρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 932 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΥΡΑΣ ΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ «ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ»)