Γενικά μιλώντας όταν κάποιος είναι χάλια είναι εύκολο να εμφανιστεί καλύτερος μιας και η παραμικρή βελτίωση είναι εμφανής στη συνολική εικόνα. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα όπως ο διαθέσιμος χρόνος, τα διαθέσιμα μέσα και οι προσεχείς αντίπαλοι. Αυτό ήταν το πλαίσιο εντός του οποίου θα κρινόταν χθες ο Χιμένεθ.
Η εμφάνιση του α’ ημιχρόνου εξαιτίας και του γρήγορου γκολ των γηπεδούχων (13’) αλλά και του γεγονότος των συνεχόμενων το επόμενο διάστημα παιχνιδιών δεν ήταν τόσο προβληματική. Αυτό, ωστόσο, κάθε άλλο παρά σημαίνει πως η άμυνα ήταν βελτιωμένη. Ώρες-ώρες η διαφορά ποιότητας και (κυρίως) διάθεσης ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο. Οι ελπίδες για μια αξιοπρεπή -για τ’ όνομα και την Ιστορία της Α.Ε.Κ.- αντίδραση έπρεπε να περιμένουν για το β’ ημίχρονο.
Στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδιναν την εικόνα ότι θα προσπαθούσαν να «ελέγξουν» το παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στην Α.Ε.Κ. να προσπαθήσει να κάνει κάτι παραπάνω. Από την άλλη η Α.Ε.Κ. προσπαθούσε, αλλά φαινόταν σαν να μη μπορεί. Και όλα αυτά μέχρι το 66’ όταν στην διπλή ευκαιρία του Μάνταλου θα μπορούσε το παιχνίδι να έχει «γυρίσει τούμπα». Ωστόσο, λιγότερο από 2’ αργότερα ο «γνήσιος Γαύρος» εκμεταλλευόμενος την ανικανότητα της άμυνας της Α.Ε.Κ. κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο γκολ και να «τελειώσει» το παιχνίδι.
Κοντολογίς και με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα αυτή η Α.Ε.Κ. θέλει όλη γκρέμισμα. Αν είναι να μείνουν κάποιοι από τους παίκτες αυτοί θα πρέπει να είναι από αυτούς που έχουν έρθει τελευταίοι και δεν έχουν προλάβει να «χαλάσουν». Όλοι οι υπόλοιποι ανεξαρτήτως ονόματος και (θεωρητικής) αξίας πρέπει να φύγουν και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Αν θέλει ο Μελισσανίδης να προσφέρει μια τελευταία υπηρεσία στην Α.Ε.Κ. (μιας και ακούγεται όλο και περισσότερο ότι ψάχνεται να «την κάνει») μπορεί να τους πάρει μαζί του για υπηρετικό προσωπικό. Μια φορά για την Α.Ε.Κ. ΔΕΝ κάνουν.
Άντε και του χρόνου.
04 Γενάρη 2021
«πανταχού παρόντες».