Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ (ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ
(ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ)

Ευτυχισμένος δεν είναι κάποιος που τα έχει όλα. Ευτυχισμένος είναι αυτός οι επιθυμίες του οποίου πραγματοποιούνται. Ένας ακόμη παράγοντας επιτυχίας είναι ο σωστός χρονισμός. Ούτε πολύ νωρίς μα ούτε και πολύ αργά. Γι’ αυτό και ο Σόλωνας απευθυνόμενος στον υπερόπτη και αλαζόνα Κροίσο του είπε το περίφημο: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.». Για να είναι κάποιος ευτυχισμένος πρέπει να είναι και επιτυχημένος. Και για να είναι επιτυχημένος πρέπει να μην υποτιμά κανέναν (γιατί αν το κάνει κάποτε θα την «πατήσει». Μια τέτοια περίπτωση είναι και η εκλογή νέας διοίκησης στην Ε.Π.Ο.

Από την εκλογή της Ν.Δ. ως Κυβέρνηση το «σύστημα του Ιβάν Σαββίδη», το οποίο στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι γνωστό ως «εξυγίανση», στοχοποίησε τόσο την Κυβέρνηση (για τις οικογενειακές σχέσεις των Μητσοτάκη-Μαρινάκη) όσο και τον Λευτέρη Αυγενάκη (ως Υφυπουργό Αθλητισμού). Το διακύβευμα είναι οι εκλογές της Ε.Π.Ο. και η ανάδειξη της νέας της Διοίκησης που θα την ελέγχει. Το ζήτημα αυτό το έχουμε σχολιάσει στο παρελθόν πολλές φορές. Οι εκλογές έχουν οριστεί 3-4 φορές και άλλες τόσες αναβληθεί λόγω κορονοϊού. Επιπλέον με βάση τον «Αθλητικό Νόμο» αλλά και τη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (το οποίο απέρριψε την τροποποίηση του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.) οι εκλογές κανονικά θα έπρεπε να γίνουν τον Αύγουστο που μας έρχεται. Εκτός αν ο εκλεκτός για την Προεδρία της είναι Νεο-Δημοκράτης οπότε…

Για όποιον δεν ήξερε το παρασκήνιο η ένταση των επιθέσεων στον Λ. Αυγενάκη το τελευταίο διάστημα ήταν ακατανόητη. Το πιθανότερο ήταν να την απέδιδε στην δικαστική εκκρεμότητα της πολυ-ιδιοκτησίας. Δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος. Τώρα, πλέον, ξέρουμε πως η ένταση των επιθέσεων αφορούσε τις διεργασίες για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την Προεδρία της Ε.Π.Ο. Ακόμη χειρότερα από την Κυβέρνηση προγραμματίζεται η πλήρης αποσύνδεση της Ε.Π.Ο. από τις υποθέσεις του «Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου» και η ενασχόληση της αποκλειστικά με το «Ερασιτεχνικό». Άρα ο έλεγχος της Ε.Π.Ο. υποβαθμίζεται (γι’ αυτό και ο Μαρινάκης δεν μπήκε στον κόπο να βρει υποψήφιο). Ο διαχωρισμός αυτός (κάτι σαν τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας) δεν είναι καθόλου κακός▪ κάθε άλλο. Το ζήτημα είναι ότι πολλοί θα ξεμάθουν και θα ξεβολευτούν.

Η εντύπωση που προσωπικά έχω είναι πως ο Αυγενάκης ολοκλήρωσε επιτυχώς την αποστολή του (ως προς τις εκλογές της Ε.Π.Ο.) χωρίς αυτό να σημαίνει πως η υποψηφιότητα Ζαγοράκη είναι η ενδεδειγμένη. Αυτό θα το δείξει το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως από επικοινωνιακή άποψη είναι απολύτως επιτυχημένη καθώς ο Ζαγοράκης και πασίγνωστος είναι ως ποδοσφαιριστής και έπαιξε τόσο στην Α.Ε.Κ. όσο και στον «Γαύρο του Βορρά» (του οποίου υπήρξε και Πρόεδρος) ενώ ανήκει και στην «ομάδα του 2004» που κάποιοι ήλπιζαν να δουν ασχολούμενη με την Ε.Π.Ο. Επιπλέον είναι και Νεο-Δημοκράτης έχοντας μ’ αυτή υπηρετήσει την Ελλάδα ως Ευρω-βουλευτής. Μπόνους είναι η διαγραφή του το 2020 από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. στο Ευρω-Κοινοβούλιο.

Πολλά μπορούν να γραφτούν και να ειπωθούν για την (αν)ικανότητα του Θοδωρή. Σε κάθε περίπτωση είναι εν πολλοίς προϊόντα της προσωπικής μας άποψης γι’ αυτόν. Το μόνο αντικειμενικά σίγουρο είναι πως (αναλόγως και με τους συνεργάτες του) αποτελεί αυτή τη στιγμή την «ιδανική υποψηφιότητα» για την Ε.Π.Ο. με τις νέες ευθύνες και αρμοδιότητες. Το θέμα είναι πόσο ο ίδιος καταλαβαίνει την σημασία του «Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου» με το οποίο πρόκειται ν’ ασχοληθεί.

Τέλος και όσον αφορά τον «κεντρικό ήρωα» του κειμένου η παραμονή του στην Κυβέρνηση είναι ταυτόχρονα μια ήττα για τον Ιβάν Σαββίδη και τους «συμμάχους» του και ένα άλλοθι ή αν θέλετε μια ευκαιρία για την συνέχιση της προπαγάνδας του. Είναι ήττα γιατί παρά τον επικοινωνιακό πόλεμο ο Αυγενάκης παραμένει στη θέση του προφανώς για να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει. Ίσως, αν είχαν γίνει οι εκλογές στην Ε.Π.Ο. να έφευγε και αυτός. Από την άλλη η παραμονή του δίνει ένα πρώτης τάξεως άλλοθι αλλά και αφορμή για συνέχιση του επικοινωνιακού πολέμου μιας και για όσο ο Αυγενάκης (παρα)μένει στη θέση του τα Μ.Μ.Ε. του Σαββίδη θα μπορούν να συνεχίσουν να του φορτώνουν την αποτυχία του αφεντικού τους χρεώνοντας στην Ν.Δ. την ταύτιση της με τον Μαρινάκη (γιός παλιού βουλευτή της) όπως άλλοτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ταυτιζόταν (κυρίως αλλά όχι μόνο) με τον Σαββίδη.

Υ.Γ. Μακάρι (αν και δεν το βλέπω) η σημερινή μέρα να (δια)φωτίσει όλους τους εμπλεκόμενους με το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο για να γλυτώσουμε στο μέλλον όλη αυτή την βρώμα από τα «άπλυτα» που η μια πλευρά «κρεμά στα μανταλάκια» για την άλλη. Όχι τίποτα άλλο, τουλάχιστο να γλυτώσουμε την μπόχα εμείς που βρισκόμαστε στη μέση της αντιπαράθεσης και ελάχιστα ενδιαφερόμαστε γι’ αυτή (από τη στιγμή που το Κράτος δεν ενδιαφέρεται να «καθαρίσει τη μπουγάδα»).

06 Γενάρη 2021
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 144 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΤΑΝ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ (ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ)