Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Κ. (Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Κ.
(Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ)

Αναρτήθηκε στίς 19 Φλεβάρη για «δημόσια διαβούλευση», η πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη νέα ρύθμιση για τήν «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ» (βλέπε εδώ) όπως ονομάζεται επίσημα. Η ρύθμιση αποτελείται από δύο έγγραφα. Τό ένα είναι συνολικά 18 σελίδες και περιέχει τήν εισηγητική έκθεση και τήν προτεινόμενη διάταξη (βλέπε εδώ). Μέσα στίς 112 σελίδες του δεύτερου δίνεται η «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ» τού έργου (βλέπε εδώ).

Ωστόσο από τή στιγμή που διάβασα τήν ρύθμιση εμφανίστηκαν τά πρώτα σημάδια δυσπεψίας και παρατηρήθηκε απότομη αύξηση της αρτηριακής μου πίεσης που λένε και οι γιατροί. Ακόμα δε και τώρα δεν μπορώ να τήν χωνέψω και ας ήπια δύο σόδες για τό σκοπό αυτό. Προκαταβολικά θα πρέπει να ομολογήσω ότι καθώς δεν διαβάζω «Καθημερινή» δεν γνώριζα και πολλά για τή ρύθμιση αυτή. Υπήρχαν βέβαια κάποιες φήμες σχετικά με τό περιεχόμενο της, τίς οποίες όμως αρρνιόμουν να πιστέψω ίσως γιατί ήλπιζα στήν ανατροπή έστω και τήν τελευταία στιγμή.

Για να μή σας κουράσω δεν θα μπώ σε μιά διεξοδική (σημείο πός σημείο) εξέταση της εν λόγω ρύθμισης. Τό μόνο που θα σχολιαστεί εδώ είναι η δεύτερη παράγραφος τής ρύθμισης και συγκεκριμένα η δεύτερη πρόταση της:

«Οι διατάξεις τω παραγράφων 2,3 και 4 τού άρθρου 56 και τού δεύτερου και τρίτου εδαφίου τής παραγράφου 1 τού άρθρου 67 τού ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121Α’) δεν εφαρμόζονται στίς αθλητικές εγκαταστάσεις τού άρθρου αυτού».

Σε απλά ελληνικά επιβεβαιώνονται οι υποψίες ότι η ρύθμιση αυτή περιέχει τούς ίδιους όρους που επέβαλλε ο Σωκράτης Κόκκαλης στόν ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Η διατύπωση τής παραπάνω φράσης σημαίνει ότι η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. δεν δικαιούται κανένα από τά εισοδήματα που προβλέπουν οι διατάξεις αυτές. Μόνο της έσοδο οι δωρεές και οι χορηγίες (όταν υπάρχουν), οι συνδρομές τών μελών και τό αμφίβολο 10% (γιατί δεν προκύπτει πάντα) μετά τήν εκκαθάριση κάθε αγώνα. Τώρα με ποιά αρμοδιότητα τό Υπουργείο Περιβάλλοντος νομοθετεί για θέματα που ορίζονται από τήν αθλητική νομοθεσία, αυτό τό αφήνω στήν κρίση του καθενός μας.

Προειδοποιούμε τους πάντες να μη τολμήσουν να ψελλίσουν τις χαζομάρες που ακούγεται ότι έχουν ήδη έτοιμες. Χαζομάρες του τύπου: «Μ’ αυτό τον τρόπο θα εξοφληθεί νωρίτερα το γήπεδο» δεν ισχύουν στην περίπτωση μας. Θα ίσχυαν αν η Ερασιτεχνική ήταν μέτοχος της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» που δεν είναι. Εφόσον το Σωματείο δεν έχει εισοδήματα από την εταιρεία «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», ώστε να έχει συμφέρον στην γρηγορότερη αποπληρωμή οποιουδήποτε δανείου λάβει η εταιρεία δεν νοείται να παραιτηθεί από τις πηγές εισοδημάτων που ορίζονται στον Ν.2725/1999.  

Για αναλυτικότερη παρουσίαση τών παραπάνω διατάξεων βλέπε τό άρθρο μας «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ. (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΘΝΟΣΠΟΡΤ 13/02/2014)». Σήμερα με αφορμή αυτό τό άρθρο θέλουμε να ρωτήσουμε:

  • Συμφωνεί τό Δ.Σ. με τήν προτεινόμενη ρύθμιση;
  • Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί αν δεν συμφωνεί;
  • Μήπως τούς εξυπηρετεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, αφού δεν θα χρειάζεται μετά τήν ψήφιση της να υπάρχουν οι «ενοχλητικοί όροι» στήν σύμβαση εκχώρησης;
  • Πότε θά έρθει σε Γ.Σ. η εκχώρηση τού οικοπέδου στήν «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»;
  • Ποιός θα είναι ο τρόπος χρηματοδότησης τών τμημάτων του Σωματείου μετά τήν εκχώρηση τού οικοπέδου στήν «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»; Έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για οικονομικά ανταλλάγματα; Μήπως η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» πληρώνει τό νοίκι τού γαλατσίου;
  • Η πλειοψηφία τού Δ.Σ. του Σωματείου, θεωρεί ότι οφείλει νομιμοφροσύνη στόν κ. Μελισσανίδη (ένα από τά μέλη του Σωματείου) που στήριξε τό ψηφοδέλτιο της ή στο σύνολο τών μελών της;
  • Τούς απασχολεί η πιθανότητα να κατηγορηθούν για «απιστία»;

 

Αυτά για τήν ώρα...

Υ.Γ.1. Αδέρφια ΑΕΚτζήδες ξυπνάτε, πρίν είναι πολύ αργά.

Υ.Γ.2. Η «δημόσια διαβούλευση» είναι ανοικτή σε σχολιασμό ώς τήν Παρασκευή 28 Φλεβάρη στίς 13:00 (μία τό μεσημέρι).

Υ.Γ.3. Τά «χαλκεία» του Κ.Α.Τ. πιάσανε δουλειά αναπαράγοντας (αφού είναι ανίκανοι να παράξουν οποιοδήποτε κείμενο δεν είναι σχόλιο) άρθρα όπως αυτό της LIVE SPORT του Σαββάτου 22 Φλεβάρη. Το εν λόγω άρθρο αναφέρεται σε σημεία της Περιβαλλοντικής Θεώρησης (βλέπε εδώ). Με βάση το άρθρο αυτό το ΑΕΚ365 καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το έργο «απογειώνει την Α.Ε.Κ. και την Νέα Φιλαδέλφεια». Προφανώς η «απογείωση» δεν αφορά την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ., η οποία με βάση την ρύθμιση χάνει κάθε δικαίωμα της πάνω στο γήπεδο με την 2η παράγραφο της υπό διαβούλευση ρύθμισης.

Υ.Γ.4. Σε όσα κείμενα μας ασχολούνται με αναλύσεις, χρησιμοποιούμε τήν βοήθεια που μας δίνεται από ανθρώπους σχετικότερους από εμάς με τό εκάστοτε αντικείμενο. Επειδή μερικές φορές «τά γράφουμε όπως μας τά λένε», ενδέχεται τά κείμενα μας αυτά να σας θυμίζουν κάποιους, οι οποίοι και δεν αποτελούν μέλη της συντροφιάς μας.    

 

 

24 Φλεβάρη 2014.
παρατηρητής 1.

 

Διαβάστηκε 11045 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Κ. (Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ)