Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ (ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ…)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ
(ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ…)

(Σημείωση: Το παρακάτω κείμενο γράφεται με αφορμή την διαμάχη ΑΕΚτζήδικης ιστοσελίδας και της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. που αλιεύσαμε τις προάλλες. Σκόπιμα δεν γίνεται καμία αναφορά στο όνομα της ιστοσελίδας -αν και δημοσιεύουμε το σχετικό κομμάτι- γιατί για εμάς δεν παίζει κανένα ρόλο. Η άποψη που καταθέτουμε παρακάτω ισχύει ανεξαρτήτως των εμπλεκομένων και γι’ αυτό τον λόγο είναι αυτό που λέμε «πάγια άποψη». Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι άσχετη με τις προθέσεις μας και εκ του πονηρού).

Το μεγαλύτερο όπλο των πωλήσεων (είτε προϊόντων, είτε υπηρεσιών) μιάς εταιρείας είναι η επικοινωνία με τους πελάτες της (αγοραστικό κοινό). Όταν αυτή είναι προβληματική τότε αρχίζουν οι δυσκολίες. Ο κυριότερος τρόπος επικοινωνίας μιάς εταιρείας είναι πλέον το διαδίκτυο, το οποίο επιτρέπει την γρήγορη διάδοση της είδησης που η εταιρεία επιθυμεί να προβάλλει. Υπό κανονικές συνθήκες η επικοινωνία της εταιρείας μέσω του διαδικτύου γίνεται (ή πρέπει να γίνεται) κυρίως μέσω της ιστοσελίδας της και δευτερευόντως από τα αποκαλούμενα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Ανεξάρτητα όμως από αυτό η εταιρεία μέσω του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της οφείλει να διατηρεί τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον τύπο που καλύπτει τις δραστηριότητες της.

Τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις Α.Ε. και κατά συνέπεια θα έπρεπε να ισχύουν και για την Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ., η οποία διοικείται από τον «έκπτωτο» Α. Αλεξίου ενώ το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της (ή αν θέλετε το γραφείο Τύπου της) λειτουργεί ο δημοσιογράφος Γ. Νικολάου. Η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. δεν διαθέτει ακόμη ιστοσελίδα παρά μόνο έναν λογαριασμό στο facebook (βλέπε εδώ) στον οποίο δημοσιεύονται οι καθημερινές ειδήσεις. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για matchprogramsόπως αυτά που διατίθενται και σε ηλετρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. Λειτουργώντας με αυτόν τον «σπαρτιάτικο» τρόπο (και μέχρι να δημιουργήσει την δική της ιστοσελίδα) είναι φυσικό η Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. να έχει ανάγκη κάθε βοήθεια μπορεί να της προσφερθεί από τις ιστοσελίδες που κάνουν το ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ.

Γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες μέρες ενός ιδιότυπου κρυφτού μεταξύ μιάς ΑΕΚτζήδικης ιστοσελίδας από τη μιά (δεν έχει καμία σημασία ποιά είναι και πόση επισκεψιμότητα έχει) και των Αλεξίου – Νικολάου από την άλλη. Η ιστοσελίδα παραπονείται ότι η Κ.Α.Ε. συστηματικά κωλυσιεργεί να δώσει την συναίνεση της προκειμένου η ιστοσελίδα να φιλοξενεί την αρθρογραφία ενός μπασκετμπολίστα (όπως κάνει και με αθλητές των άλλων τμημάτων της Α.Ε.Κ.).

(Για την άποψη της ιστοσελίδας σχετικά με το θέμα βλέπε εδώ).

Κατ’ αρχάς θεωρούμε χαζό το κρυφτούλι ως τρόπο αντιμετώπισης μιάς διαφοράς. Είναι ακόμη περισσότερο χαζό όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μιά ιστοσελίδα η οποία (άσχετα με την προσωπική γνώμη των Αλεξίου και Νικολάου για την ποιότητα της ειδησεογραφίας της) μεταδίδει ραδιοφωνικά μέσω διαδικτύου κάθε αγώνα της Α.Ε.Κ. από πέρισυ. Στην ουσία της υπόθεσης, τώρα, έχουμε να παρατηρήσουμε πως η παρελκυστική τακτική η οποία όπως φαίνεται έχει προσωπικά αίτια (η ιστοσελίδα δεν αρέσει στους Αλεξίου – Νικολάου) όχι μόνο δεν αξίζει σε ομάδα της ιστορίας της μπασκετικής Α.Ε.Κ., αλλά και. Αυτή η εξέλιξη είναι εκτός από υποτιμητική και αδιανόητη, αφού κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την εξουσία που διαθέτει για να κατευθύνει τις εξελίξεις ορμώμενος από προσωπικά αίτια.

Για χάρη της συζήτησης σχετικά με το ζήτημα, θα μπορούσαμε -υπό προϋποθέσεις- να δεχθούμε ότι αυτός που πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο σε τέτοια ζητήματα είναι ο ιδιοκτήτης. Απ’ όσο ξέρουμε δεν έχει εκφραστεί σχετικά με το ζήτημα ο ίδιος. Προσοχή όμως! Δεχθήκαμε την εμπλοκή του ιδιοκτήτη (Αγγλόπουλου στην περίπτωση μας) μόνο και μόνο χάριν της συζήτησης, προκειμένου να δείξουμε την αναρμοδιότητα των Αλεξίου – Νικολάου να λάβουν αυτοί την τελική απόφαση. Ωστόσο δεν την θεωρούμε απαραίτητη. Ας σκεφτούμε για μιά στιγμή τι θα γινόταν αν αντί ν’ αρθρογραφεί κάποιος μπασκετμπολίστας σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα η ιστοσελίδα απλώς ανέβαζε τις αναρτήσεις του παίκτη από τον λογαριασμό του στο facebook; Χρειάζεται άδεια από την Κ.Α.Ε. σ’ αυτή την περίπτωση;

Ελπίζουμε στο (κοντινό) μέλλον η εικόνα της Κ.Α.Ε. σ’ επίπεδο επικοινωνίας (γιατί αγωνιστικά φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα) ν’ αλλάξει. Ελπίζουμε στο (κοντινό) μέλλον ν’ αποκτήσει ιστοσελίδα αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της.

Μέχρι εδώ το κείμενο είχε διαμορφωθεί πρίν ενημερωθούμε για την παροχή της άδειας από την Κ.Α.Ε. προς τον μπασκετμπολίστα προκειμένου αυτός ν’ αρθρογραφεί στην εν λόγω ιστοσελίδα. Είναι προς τιμήν της Κ.Α.Ε. που δεν επέμεινε στη λανθασμένη της στάση και γενναία αποφάσισε να παράσχει την άδεια. Δεν έχουμε πρόβλημα να τους το αναγνωρίσουμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έπρεπε να φτάσουμε ως αυτό το σημείο (δηλαδή της ρήκης ανάμεσα στην Κ.Α.Ε. και την ιστοσελίδα). Ακόμη όμως και αν όλα τα παραπάνω μπορούσαν ν’ αποδοθούν σε «παρεξήγηση» το ζήτημα παραμένει. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Α.Ε.Κ. δεν είναι κανενός γιατί είναι όλων μας και μ’ αυτό υπόψη να πορεύονται από δώ και πέρα. Εμείς πιστεύοντας στην διαφάνεια και στις καθαρές λύσεις σας παραπέμπουμε απλά στον τίτλο και τον υπότιτλο του κειμένου μας.    

 

Υ.Γ. Είναι ψυχοφθόρο και στο τέλος σου σπάει τα νεύρα να είσαι υπεύθυνος επικοινωνίας της Κ.Α.Ε. και να περιμένεις (στην γωνία εννοείται) αυτούς που υποτίθεται ότι έχουν αδίκως «βάλει στο μάτι» την «Βασίλισσα» και περιμένουν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν. Τότε ακόμη και αναρτήσεις σαν και την παρακάτω δεν σε βοηθούν να ηρεμήσεις. Το πολύ-πολύ να εκτονώνουν λίγο την πίεση.

George Nikolaou

13 ώρες · Τροποποιήθηκε ·

Περιμένατε το... 0-2 του Ντράγκαν για να αρχίσετε να βαράτε τα όργανα. Και περιμένετε και την φυγή του Ίνγκλις. Προβλέψιμοι είστε...

Το θέμα -όπως το βλέπουμε εμείς- είναι να ειπωθεί ανοιχτά από την Κ.Α.Ε. ποιούς εννοούν με όσα διαρρέουν γι’ αυτούς «που βαράνε τα όργανα». Καθαρά και ξάστερα να βγούν και να μιλήσουν. Όσο για ζητήματα νοοτροπίας και ρήξεις το θέμα είναι να τα κάνεις και όχι να τα λές κύριε Αγγελόπουλε (βλέπε εδώ). Αν πράγματι το εννοείτε θα μας έχετε συμπαραστάτες γιατί πλέον πρέπει να είναι προφανές ότι εμείς από την εμφάνιση μας ήδη πρεσβεύουμε την ρήξη με ότι μας δένει με το ένοχο και αμαρτωλό παρελθόν. Για αρχή διώξε από την Κ.Α.Ε. τον Αλεξίου (ο οποίος είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος για ότι έγινε ή δεν έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η Α.Ε.Κ. στο μπάσκετ πληρώνει (και ενδεχομένως θα συνεχίσει να πληρώνει) τον κακό και πρόχειρο σχεδιασμό του καλοκαιριού ο οποίος ήταν απότοκο της προχειρότητας στο στήσιμο της Κ.Α.Ε. ως εταιρείας από την αρχή κιόλας. Το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην τα πληρώσει όλα αυτά ακριβά. Αν κάποιοι κύριε Νικολάου άρχισαν «να βαράνε τα όργανα» είναι επειδή εσείς με πράξεις ή/και παραλλείψεις σας τους δώσατε το δικαίωμα. Γι’ αυτό το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να στρωθείτε στη δουλειά και να μην ασχολείστε με τους άλλους, τους οποίους θ’ αποστομώσετε (ή όχι) μόνο μέσω των αποτελεσμάτων και όχι μέσω του facebook.   

 

16 Δεκέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 5815 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ (ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ…)