Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. (ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.
(ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ)

Είχαμε γράψει πρίν από τρείς βδομάδες σχετικά με αιτήματα που έχουν φτάσει στην ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού για διενέργει ελέγχου στην Ερασιτεχνική (βλέπε εδώ). Έτσι δεν μπορούμε να μη συσχετίσουμε με αυτή την πληροφορία και όσα μάθαμε σχετικά με την από κοινού με το Υπουργείο Εμπορίου διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στις Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. Συσχετίζουμε αυτά τα δύο (την πληροφορία για αίτημα συγκεκριμένου ελέγχου και την είδηση για τον έλεγχο σε Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.) γιατί οι τελευταίες είναι τα επαγγελματικά τμήματα των Συλλόγων στους οποίους και οφείλουν ν’ αποδίδουν τα νόμιμα ποσοστά τους τόσο από τα εταιρικά τους κέρδη, όσο και από την εκκαθάριση των εισιτηρίων κάθε αγώνα.

Συνεπώς θεωρούμε ότι ο έλεγχος πρέπει να επεκταθεί και στα Σωματεία, αλλιώς δεν θα έχει αποτέλεσμα. Αν δεν ειδωθεί συνολικά (και δεν αντιμετωπιστεί έτσι) η λειτουργία Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. και δεν συσχετιστεί και με τους χορηγούς (πως λειτουργούν) δεν θα μπορέσει η πολιτική ηγεσία να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών που θα πρέπει να καλύπτει (εξυπηρετεί) το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο του επαγγελματικού αθλητισμού συνολικά.

Το ζήτημα δεν είναι να δούμε (εξακριβώσουμε) αν τηρείται η νομοθεσία, ούτε καν να βρούμε τους δυο-τρείς που την πάτησαν ως πρός το ασυμβίβαστο (είτε επειδή δεν γνώριζαν όλες τις διατάξεις) είτε επειδή από μόνοι τους έβγαλαν πόρισμα ότι δεν εμπίπτουν σ’ αυτές. Επίσης το ζήτημα δεν είναι η επιβολή των προβλεπόμενων ποινών, οι οποίες θα καταλογιστούν σε βάρος ομάδων και εταιρειών (που ως νομικά πρόσωπα έχουν την ευθύνη έναντι του Κράτους). Το μόνο υπαρκτό ζήτημα είναι η διακρίβωση των κενών του ρυθμιστικού πλαισίου και η προετοιμασία για ένα καινούριο το οποίο θ’ ανταποκρίνεται στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι θα ισχυριστούν ότι η αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου δεν είναι δουλειά της ηγεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού, το ζήτημα παραμένει ότι κάποιος πρέπει να δώσει τις οδηγίες/κατευθύνσεις το γενικό περίγραμμα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν αυτοί που θα το διαμορφώσουν. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε (για πολλοστή φορά) στο στάδιο αυτό είναι ότι το Υπουργείο δεν πρέπει να κινηθεί πρός την κατεύθυνση της μετατροπής των Α.Α.Ε. (Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.) σε Σωματεία και την επακόλουθη εφαρμογή της αντίστοιχης νομοθεσίας. Πρέπει να παραμείνει σε ισχύ η Α.Ε. (η οποιαδήποτε άλλη ισοδύναμη) ως υποχρεωτική νομική μορφή γιατί με τον τρόπο αυτόν παρέχονται περισσότερα εργαλεία στο Κράτος τόσο για να ελέγχει τη λειτουργία τους όσο και για να επιβάλλει την διαφάνεια σ’ αυτές. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο εμπλουτισμός (με «όπλα» ήδη σε ισχύ) του «οπλοστασίου».

Ευελπιστούμε ότι από δω και μπρός η πολιτική ηγεσία (ανεξαρτήτως Υπουργείων και εμπλεκομένων φορέων) θα προχωρήσει με σταθερά και χωρίς ταλαντεύσεις βήματα πρός τη μόνη «σωστή κατεύθυνση».         

 

27 Απρίλη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4268 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. (ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ)