Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΑ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ (ΓΗΠΕΔΙΚΟ: ΠΩΣ ΘΑΒΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΑ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ
(ΓΗΠΕΔΙΚΟ: ΠΩΣ ΘΑΒΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ)

Η δημοσιογραφία στον χώρο της Α.Ε.Κ. μας έχει αφήσει χρόνους από καιρό. Η μεγάλη πλειοψηφία όσων γράφονται είναι στην ουσία αναπαραγωγή του ίδιου κειμένου από άτομα που τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουν την σημασία όσων αναπαράγουν (γι’ αυτό αναπαράγονται και τα λάθη). Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την αγωγή για την ακύρωση της απόφασης της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη που παραχωρούσε το οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ερασιτεχνικής στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Στο θέμα αναφερθήκαμε με δύο κείμενα μας (βλέπε εδώ & εδώ) όταν εμείς κρίναμε ότι έπρεπε και πάντως πολύ αργότερα από την στιγμή που μάθαμε την κοινοποίηση της στην Ερασιτεχνική.

Η σημασία της αγωγής αυτής είναι πολύ μεγάλη. Όσο αυτή εκκρεμεί καμία υπηρεσία δεν μπορεί να εκδώσει κανενός τύπου άδεια για το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. Αν γίνει τελεσίδικα δεκτή αυτό θα σημάνει την ακύρωση της απόφασης της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015, άρα και του παραχωρητηρίου της Ερασιτεχνικής στην «Δικέφαλος». Η δίκη η οποία ήταν αρχικά προσδιορισμένη για τις 8 Οκτώβρη αναβλήθηκε για τις 21 Γενάρη 2016 επειδή ο Γ. Κατσαδήμας ο οποίος εκπροσωπούσε την Ερασιτεχνική είχε άλλο δικαστήριο. Θα χρειαστούν 3 χρόνια τουλάχιστον προκειμένου να τελεσιδικήσει η υπόθεση (να εκδικαστεί σε α’ και β’ βαθμό) αν δεν αναβληθεί ενδιαμέσως ξανά.    

Για όλα τα παραπάνω στα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε. δεν γράφτηκε (εκτός των 3 συνήθων εξαιρέσεων) τίποτα πουθενά. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι δεν δίστασαν να παραδεχτούν ότι γνώριζαν την κατάθεση της και άρα σκοπίμως δεν ανέφεραν τίποτα. Αν υποθέσουμε ότι οι 3 εξαιρέσεις (εμείς, aek24hours, AEK-LIVE) έχουν σκόπιμα καταγραφεί από «αντιρρησίες» στην καλύτερη ως «εχθροί της Α.Ε.Κ.» στην χειρότερη, τότε είναι ακόμα πιο δυσκολονόητο γιατί δεν υπήρξε καμία αναφορά από τους υπόλοιπους (τα φίλια Μ.Μ.Ε.). Γιατί σιώπησαν (προφανώς σκόπιμα και σε συνεννόηση) όλοι τους; Τι πιο ενδιαφέρον υπήρχε στην ΑΕΚτζήδικη επικαιρότητα από την κατάθεση μιας αγωγής που πάει πίσω την υπόθεση του γηπέδου;

Προφανώς και αυτά τα ερωτήματα πρέπει ν’ απαντηθούν (και θ’ απαντηθούν κάποτε). Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο από την μη αναφορά στο θέμα αυτό (ακόμη και μετά την αναβολή που δόθηκε) και αυτό είναι οι φρούδες ελπίδες που επιχειρείται να δοθούν με κείμενα όπως αυτό εδώ. Μετά από το πλιάτσικο που έκανε το Κράτος (για να πληρώνει το Δ.Ν.Τ.) στα χρήματα των Περιφερειών και των Δήμων υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά ότι θα δοθούν τα χρήματα της Περιφέρειας (ακόμη και αν το ήθελε η Δούρου) άμεσα; Ακόμα και αν η Μ.Π.Ε. προχωρήσει ποιος και γιατί θεωρεί σκόπιμα ότι μπορεί να προχωρήσει η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα; Να μας πουν και εμάς τι παραπάνω ξέρουν να χαρούμε κι εμείς μαζί τους. Κατανοούμε ότι πρέπει να υπάρχουν και αισιόδοξα κείμενα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε αισιόδοξο (ειδικά για το γηπεδικό) κείμενο σήμερα δεν θα θεωρηθεί «κοροϊδία» αύριο (αν και όταν τα πράγματα θα έχουν εξελιχθεί αλλιώς).

Μας είναι γνωστό ότι στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» και ειδικά τον οργανωμένο υπάρχει ανησυχία και πως δεν παίρνουν όλοι στα σοβαρά ότι «αισιόδοξο» γράφεται αφ’ ενός γιατί «κρατάνε πισινή» και αφ’ ετέρου γιατί η αξιοπιστία των περισσότερων συντακτών/δημοσιογράφων του ΑΕΚτζήδικου ρεπορτάζ είναι στα τάρταρα. Γνωστό είναι επίσης ότι όλοι διαβάζουν όλους. Συνεπώς τα κείμενα αυτά δεν έχουν το αποτέλεσμα που οι εμπνευστές και συντάκτες τους θα επιθυμούσαν. Τότε λοιπόν γιατί γράφονται; Μήπως για να δώσουν κάποιοι διαπιστευτήρια;

Εφ’ όσον κάποιοι επέλεξαν να μην ασχοληθούν μ’ ένα θέμα ακόμα και όταν ο δικηγόρος της Ερασιτεχνικής εμφανίστηκε δι’ αντιπροσώπου στο δικαστήριο ζητώντας αναβολή, θεωρούμε ότι απεμπόλησαν το δικαίωμα που είχαν να παρέχουν κατά το δυνατό αντικειμενική (όσοι είναι ακόμη σε θέση) πληροφόρηση στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.». Με το ίδιο σκεπτικό θεωρούμε ότι κανείς μας δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται από δω και μπρός ως «ανεξάρτητους» (άσχετα αν οι περισσότεροι δεν τους θεωρούν «ανεξάρτητους» εδώ και καιρό).

Τώρα σχετικά με την «γραμμή» που έπεσε να μην γίνει καμία αναφορά στο θέμα (ούτε καν «ξερή» αναφορά του γεγονότος ακόμη και μετά τις 8 Οκτώβρη) και την σκοπιμότητα της θα επανέλθουμε προσεχώς. Άλλωστε μέχρι την Πέμπτη 21 Γενάρη 2016 που γιορτάζουν η Αγνή, ο Ευγένιος, ο Πάτροκλος, ο Μάξιμος και ο Νεόφυτος έχουμε καιρό.       

Απορία-κουίζ: Η αγωγή θυροκολλήθηκε στα γραφεία της Ερασιτεχνικής στις 30 Ιούλη 2015. Άρα από την επομένη γνώριζαν ότι θα συζητηθεί στις 8 Οκτώβρη. Γιατί δεν φρόντισαν την Ερασιτεχνική να την εκπροσωπήσει κάποιος άλλος δικηγόρος; Έτσι κι αλλιώς το άλλο δικαστήριο που επικαλέστηκε ο Κατσαδήμας ήταν προσδιορισμένο από πολύ καιρό πριν. Μήπως οι σκοπιμότητες κάποιων εξυπηρετούνται από την κατάθεση αυτής της αγωγής; Μήπως σκόπιμα οι ίδιοι κράτησαν την στάση που κράτησαν το προηγούμενο διάστημα για να προκαλέσουν μια τέτοια αγωγή; Λέμε μήπως…

 

Υ.Γ. Σας αφιερώνουμε το πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ» την επομένη (9 Οκτώβρη) της εκδίκασης της υπόθεσης που αναβλήθηκε. Αν και πρόκειται για σημαντικό ζήτημα δεν βρέθηκε έστω ένα μικρό πλαίσιο στην πρώτη σελίδα. Επειδή κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι θα είχαν ασχοληθεί στις 8 του Οκτώβρη ορίστε το πρωτοσέλιδο εκείνης της μέρας (που συζητιόταν η υπόεση). Μη γελιέστε αυτό το «Συνωμοσία της σιωπής» είναι για άλλη υπόθεση.

 

17 Οκτώβρη 2015
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 7897 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΑ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ (ΓΗΠΕΔΙΚΟ: ΠΩΣ ΘΑΒΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ)