Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η ΛΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ «ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. (ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΛΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ «ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.
(ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)

Γνωρίζουμε από καιρό ότι η Α.Ε.Κ. (Κ.Α.Ε.) ενδιαφέρεται για το Κλειστό Γαλατσίου το οποίο όπως και τα υπόλοιπα «Ολυμπιακά Ακίνητα» ανήκουν στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Γνωρίζουμε επίσης ότι έχει υπάρξει σειρά επαφών τόσο με τον δήμο όσο και με το Υπουργείο Αθλητισμού (ενδεχομένως και με άλλους Δημόσιους Φορείς) για το θέμα οι οποίες είχαν θετικό αποτέλεσμα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανακατασκευή και η συντήρηση του κλειστού με χρήματα της Α.Ε.Κ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επρόκειτο να προκηρυχθεί εντός του Δεκέμβρη ο σχετικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ακινήτου. Στον διαγωνισμό αυτό η Α.Ε.Κ. (Κ.Α.Ε.) θα συμμετείχε με μια Α.Ε. την οποία θα ίδρυαν ο Μάκης Αγγελόπουλος μαζί με άλλους «λεφτάδες» ΑΕΚτζήδες. Γνωρίζουμε τέλος ότι αν το Κλειστό Γαλατσίου κατακυρωθεί στην «ΑΕΚτζήδικη Α.Ε.» αυτό θα χρησιμοποιείται από την τοπική κοινωνία (μέχρι το μεσημέρι) και από κει και πέρα από την Κ.Α.Ε. και την Ερασιτεχνική.     

   

Θεωρούμε ότι υπάρχει καλύτερη λύση από την δημιουργία μιας νέας Α.Ε. μόνο και μόνο για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για το Κλειστό Γαλατσίου, την οποία και καταθέτουμε σήμερα. Κατ’ αρχάς πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο για την σύσταση μιας Α.Ε. είναι τα 24.000 Ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελεί το 1,2% του ποσού με το οποίο έχει εκτιμηθεί το κόστος ανακατασκευής του Κλειστού Γαλατσίου (περίπου 2 εκ. Ευρώ). Επιπρόσθετα τα λεφτά που θα διατεθούν γι’ αυτόν τον σκοπό είναι πρακτικά για τους μετόχους της εταιρείας «χαμένα», αφού θα τα πάρουν πίσω (αν τα πάρουν ποτέ μέσω της κερδοφορίας της εταιρείας) μετά από 20-30 χρόνια. Στην παρούσα συγκυρία δεν πιστεύουμε πως υπάρχει ΑΕΚτζής (ή ΑΕΚτζήδες) που να μπορεί (μπορούν) να σηκώσει αυτό το οικονομικό βάρος, ειδικά όταν θα πρέπει να ξοδεύει τόσο για τις δικές του δουλειές όσο και για την Κ.Α.Ε. ή άλλα τμήματα της Α.Ε.Κ.

Πιστεύουμε πως:

  • η μόνιμη (έστω και μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης) στέγαση της μπασκετικής Α.Ε.Κ. αλλά και των τμημάτων της Ερασιτεχνικής είναι σοβαρή υπόθεση η οποία αφορά το σύνολο των ΑΕΚτζήδων και όχι μόνο κάποιους καλοβαλμένους οικονομικά οπαδούς της ομάδας.
  • το μέγεθος της προσπάθειας ξεπερνά την δυνατότητα τόσο του Μάκη Αγγελόπουλου (ο οποίος πρέπει να καλύπτει οικονομικά και την Κ.Α.Ε.) όσο και όποιων άλλων συστρατευθούν μαζί του (εκτός αν μιλάμε για τους Παππά, Νοτιά, Χατζηιωάννου και Μελισσανίδη που δεν το νομίζουμε).

Για τους δύο παραπάνω λόγους προτείνουμε:

  • Αντί της δημιουργίας μιας νέας Α.Ε. (η οποία στην πορεία θα πρέπει ν’ αποκτήσει Μετοχικό Κεφάλαιο περί τα 2 εκ. Ευρώ), να μετάσχει στον διαγωνισμό η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» η οποία έχει ήδη Μετοχικό Κεφάλαιο άνω των 2 εκ. Ευρώ ενώ την μετοχική της σύνθεση αποτελούν άνω των 10.000 ΑΕΚτζήδων. Για να γίνει από τεχνικής άποψης δυνατή η συμμετοχή της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» στον διαγωνισμό απαιτείται η σύγκλιση Γ.Σ. της για να αποφασισθεί η τροποποίηση του Καταστατικού της έτσι ώστε να προβλέπεται η εκμίσθωση εκμετάλλευση και η ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ειλικρινά πιστεύουμε πως αυτή η λύση είναι η καλύτερη δυνατή, αφού το ζήτημα της στέγασης τόσο της Κ.Α.Ε. όσο κυρίως της Ερασιτεχνικής είναι (ή θα έπρεπε να είναι) ζήτημα όλων των ΑΕΚτζήδων εκ των οποίων πάνω από 10.000 είναι ήδη μέτοχοι της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Αφήστε που εξαιτίας της γειτνίασης με την Ν. Φιλαδέλφεια η τοποθεσία του Κλειστού Γαλατσίου θα μπορούσε ν’ αποτελέσει μια νέα ΑΕΚοφωλιά. Γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής η Α.Ε.Κ. είμαστε εμείς και όχι η τοποθεσία (το οικόπεδο) και όπου βρισκόμαστε πολλοί μαζί κάνουμε ακόμη και το πιο αφιλόξενο μέρος έδρα.  

 

15 Γενάρη 2016
παρατηρητήριο.

 

Διαβάστηκε 6292 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η ΛΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ «ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. (ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)