Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ «ΓΝΗΣΙΟ» ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΚΟΝΤΟΝΗ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ «ΓΝΗΣΙΟ» ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΚΟΝΤΟΝΗ
(ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ)

Την Τρίτη που μας πέρασε δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από αριθμό με απόκρυψη. Αυτό από μόνο του ήταν σημάδι ότι θ’ άκουγα τουλάχιστον κάτι ενδιαφέρον. Η φωνή που ακούστηκε από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν σταθερή και ο τόνος της ήταν σοβαρός και σαφής, εγγύηση ότι ο άνθρωπος που μου τηλεφωνούσε ήταν αξιόπιστος:

«Παρακολουθώ τα κείμενα σου εδώ και καιρό, σου έχω άλλωστε στείλει και ‘γω κανα-δυό από λογαριασμούς mail μιάς χρήσης. Φαίνεσαι ξηγημένος γι’ αυτό σήμερα σου έχω τον γν’ησιο διάλογο μεταξύ Μελισσανίδη και Κοντονή όπως τον κατέγραψε ο «υπερκοριός» της Ε.Υ.Π. Αν ενδιαφέρεσαι να είσαι σε 1 ώρα στην γωνία των οδών Λουίζης Ριανκούρ και Πλατείας Αγ. Δημητρίου στην Πανόρμου. Μέσα στον κάδο θα υπάρχει ένας κίτρινος φάκελος μ’ ένα στικάκι.»

είπε και έκλεισε χωρίς να περιμένει οποιαδήποτε απάντηση.

Δεν είχα καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα της ταυτότητας του συνομιλητή μου. Ίσα-ίσα η επιλογή του σημείου παρέπεμπε σε κάποιον που γνωρίζει όχι μόνο μυστικά αλλά και από σημειολογία, αφού η Λουίζης Ριανκούρ είχε συνδεθεί μ’ ένα από τα φιάσκα της αστυνομίας όταν αυτή κυνηγούσε την 17η Νοέμβρη (βλέπε εδώ). Καθόλου τυχαία το σημείο που επέλεξε δεν είναι μακρυά από τα κεντρικά της Ε.Υ.Π. (η οποία κατέγραψε τη συζήτηση). Επιπλέον είχε υπολογίσει προσεκτικά τον χρόνο που θ’ απαιτούνταν για την μετακίνηση μου δίνοντας μου ένα περιθώριο 5’-10’ όσο απαιτείται για να «χωνέψεις» το τηλεφώνημα, να το αξιολογήσεις και αφού το κρίνεις γνήσιο και όχι φάρσα να πας στο σημείο με κάποια άνεση χρόνου.

Πέντε λεπτά πρίν τη συμπλήρωση της μιάς ώρας ήμουν στην γωνία Λουίζης Ριανκούρ και Πλατείας Αγ. Δημητρίου στην Πανόρμου. Όλα γύρω φαίνονταν «κανονικά» και τίποτε δεν πρόδιδε πως υπήρχε κάποιος εκεί κοντά που είχε στραμένη (όχι εμφανώς γιατί θα καρφωνόταν) στον κάδο που βρισκόταν λίγα μέτρα από εμένα. Σε μια στιγμή (υπερβολικής) διαύγειας σκέφτηκα ότι ο πληροφοριοδότης μου δεν παρακολουθούσε από κάποιο σημείο παρά ήταν αναμεμιγμένος με το πλήθος και πως από στιγμή σε στιγμή θα πέρναγε δίπλα μου και θα πετούσε τον κίτρινο φάκελο στον κάδο μόνον αφού ήταν σίγουρος πως εγώ είχα πάει στο ραντεβού. Αλλιώς θα ρίσκαρε να παραπέσει ο φάκελος σε λάθος χέρια.

Ενώ σκεφτόμουν αυτά ένιωσα ένα σπρώξιμο σαν κάποιος να έπεσε πάνω μου βιαστικά και γυρνώντας να δω ποιός είναι είδα κάποιον να πετά έναν κίτρινο φάκελο στον κάδο. Χωρίς να πάρω τα μάτια μου από πάνω του πήρα τον φάκελο και αφού τον έβαλα στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν μου τον πήρα στο κατόπι. Διασχίζοντας την πλατεία και φτάνοντας στο προαύλιο του Αγ. Γεωργίου ο άγνωστος πληροφοριοδότης μου σταμάτησε απότομα και γυρνώντας πρός εμένα μου είπε:

«Δεν έχεις κάποια δουλειά να κάνεις εσύ;».

«Πρέπει να μιλήσουμε...» πρόλαβα να του πώ.

«Δεν είναι ακόμα η ώρα γι’ αυτό. Να περιμένεις να επικοινωνήσω εγώ μαζί σου. Διαβάζω όσα γράφεις και παρακολουθώ τα πάντα που αφορούν την Α.Ε.Κ. Περίμενε νέα μου.»

είπε και έφυγε σίγουρος πως δεν θα τον ακολουθούσα αυτή την φορά.

Τον άφησα ν’ απομακρυνθεί και όταν τον έχασα από τα μάτια μου πήρα τον δρόμο της επιστροφής γνωρίζοντας μόνο πως ο πληροφοριοδότης μου ήταν μεσήλικας (χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω την ηλικία του μ’ ακρίβεια) και φορούσε καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου. Το ντύσιμο του ήταν απλό και συνηθισμένο και τίποτα πάνω του δεν μαρτυρούσε ότι επρόκειτο για πράκτορα (αν όντως ήταν).

Μετά από 45’ έφτασα στο «κρυσφήγετο» μου ένα δωμάτιο που είχα διαρυθμίσει σύμφωνα με τις ανάγκες μου και τα γούστα μου. Παρά την ολοένα αυξανόμενη περιέργεια που είχα ν’ ακούσω τον γνήσιο διάλογο Μελισσανίδη-Κοντονή δεν βιάστηκα ν’ ανοίξω τον φάκελλο και να πάρω το στικάκι που ήξερα ότι είχε μέσα. Ως ένα βαθμό ήξερα τι θ’ άκουγα. Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις τι θ’ ακούσεις όταν δυο άντρες νοιώθουν ότι δεν τους ακούει κανείς και γι’ αυτό μιλάνε ελεύθερα μεταξύ τους.

Το μεσημέρι είχε ήδη περάσει και μιας και ένοιωθα διψασμένος αποφάσισα ν’ ανοίξω μια παγωμένη μπύρα και ένα σακουλάκι πατατάκια και μ’ αυτά συντροφιά ν’ ακούσω το «προϊόν νόμιμης(;) υποκλοπής». Αυτό το ζήτημα (δηλαδή ποιός από τους δύο ήταν το υποκείμενο της παρακολούθησης και γιατί) αν και θα μ’ απασχολούσε αργότερα ήταν άσχετο με το τι και κυρίως το πώς ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών.

Με αργές βαριεστημένες κινήσεις έβαλα το στικάκι στον υπολογιστή και άνοιξα το αρχείο. Μια απροσδιόριστης χροιάς -σχεδόν ηλεκτρονική- φωνή μας ενημέρωνε για την μέρα και ώρα της παρακολούθησης καθώς και για τα πρόσωπα τα οποία αφορά αυτή. Αμέσως μετά από μια παύση 2’’-3’’ ξεκινούσε η ηχογράφηση που έχει ως εξής:

-(Γυνακεία φωνή): Κύριε Υπουργέ, ο κύριος Μελισσανίδης είναι εδώ.

-(Κοντονής): Πές του να περάσει.

(Ακούγεται ο ήχος πόρτας που ανοίγει. Ακούγονται βήματα και μια βαρειά αντρική φωνή να λέει):

-(Μελισσανίδης): Καλημέρα κύριε Υπουργέ.

-(Κόντονής): Καλημέρα κύριε Μελισσανίδη. Παρακαλώ καθίστε. Εδώ στον καναπέ που είναι πιό άνετα. Τι θα σας κεράσουμε;

(Ακούγεται ο ήχος της πόρτας που κλείνει).

-(Μελισσανίδης): Κανένα ουισκάκι αν έχετε...

-(Κοντονής): Έχω ένα malt παλαιωμένο που μου το φέρανε προχθές και δεν το ‘χω ανοίξει ακόμα.

(Ακούγεται το πάτημα ενός κουμπιού και η φωνή του Υπουργού που μιλά στην ενδοσυνενόηση):    

-(Κοντονής): Να μη μας διακόψει κανείς. Δεν είμαι εδώ για κανέναν.

-(Γραμματέας): Ούτε για τον κύριο Γενικό;

-(Κοντονής): Ούτε γι’ αυτόν. Κατάλαβες;

-(Γραμματέας): Βεβαίως κύριε Υπουργέ.

-(Κοντονής): Θέλεις παγάκια στο ουίσκι; (Ακούγεται ο ήχος ποτηριών να γεμίζουν).

-(Μελισσανίδης): Όχι, ευχαριστώ καλύτερα σκέτο.

(Μετά από παύση 3’’ ακούγεται ο Υπουργός να λέει):

-(Κοντονής): Λοιπόν τι νέα;

-(Μελισσανίδης): Τι ρωτάς, εσύ τα ξέρεις καλύτερα. Έχω μπλέξει με κάτι περίεργους παρατηρητές που μου την έχουν στημένη και κάνουν την τρίχα τριχιά. Μετά είναι και ο δικός σας ο Σκουρλέτης που δεν λέει να υπογράψει να τελειώνουμε. Και από πάνω έχω και κάτι περίεργους κάτι μουν____λα (ακατάληπτο) να με πρήζουν για την Άδεια του Γρανίτσα και την Ερασιτεχνική.

-(Κοντονής): Ναι, ξέρω και εμένα μου στέλνουν συνέχεια χαρτιά και ζητάνε ελέγχους και τα σχετικά. Περίμενε όμως πριν συνεχίσουμε πρέπει να κάνω κάτι.

(Ακούγονται βήματα και ένα συρτάρι ή ντουλάπι που ανοίγει καθώς και ο ήχος από κουμπιά που πατιώνται. Στη συνέχεια ακούγονται πάλι βήματα και ο Υπουργός να λέει):

-(Κοντονής): Μια μικρή προφύλαξη. Δεν ξέρεις ποιός μπορεί να υποκλέπετει την συνομιλία μας. Ενεργοποίησα μια συσκευή ηλεκτρονικών παρεμβολών. Τώρα ακόμη και να μας ακούνε θα έχουν πολλά παράσιτα και δύσκολα θα βγάζουν άκρη.

(Η ποιότητα του ήχου αρχίζει να χειροτερεύει).  

-(Μελισσανίδης): Καλά σε παρακολουθούν; Ποιος και γιατί να το κάνει;

-(Κοντονής): Με όλους εσάς που έχετε μπεί στο ποδόσφαιρο όλοι θέλουν να μάθουν τι συζητιέται εδώ μέσα. Ο Θωμαΐδης, κάποιοι δημοσιογράφοι σαϊτάδες, οι ανταγωνιστές μου στο κόμμα. Ιδίως αυτοί. Άσε που από τύχη παρακολουθώντας η Ε.Υ.Π. κάποιον με τον οποίο μπορεί εγώ να μιλάω πέφτει πάνω σε μένα και αυτά που λέω.

-(Μελισσανίδης): Καταλαβαίνω. Τι τραβάς και ‘συ.

-(Κόντονής): Για μπες στο ψητό και πες μου γιατί ήρθες εδώ.

-(Μελισσανίδης): ‘Ντάξει μωρέ. Ξέρεις είναι ανοικτό το θέμα της τιμωρίας της έδρας για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Γαύρο, όπως και για όσα υποτίθεται ότι είπα στον παρατηρητή. Δεν ζητώ κάποια χάρη. Απλά θέλω ισονομία. Είναι άδικο να την πληρώσουμε για ψιλολόγια. Επίσης καμιά καλή κουβέντα στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα ήταν ότι έπρεπε.

-(Κοντονής): Θα ήθελα να σε βοηθήσω αλλά δεν γίνεται, ειδικά τώρα που όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω μου μετά το τηλεφώνημα που απάντησα του Μαρινάκη. Αν βγεί παραέξω ότι είπα καλή κουβέντα για σένα στην Επιτροπή Δεοντολογίας πάει κάηκα θα την χάσω την θέση.

-(Μελισσανίδης): Με παρεξήγησες Σταύρο. Όταν λέω «καλή κουβέντα» δεν εννοώ αυτό που εσύ κατάλαβες.

-(Κοντονής): Δηλαδή; Για κάντο μου λιανά να το καταλάβω.

-(Μελισσανίδης): «Καλή κουβέντα» στην περίπτωση μου θα ήταν μια τιμωρία απαγόρευσης απασχόλησης με το ποδόσφαιρο για κανά χρόνο. Έτσι από τη μια θα γλυτώσω απ’ όσους μου κολλάνε για χαρτζιλίκι και από την άλλη θα γίνω ήρωας αφού θα χρεώσω την απόφαση στο «σύστημα της Ε.Π.Ο.». Τώρα αν τιμωρηθεί και η έδρα με μια-δυό αγωνιστικές δεν θα με χάλαγε και πολύ. Μόνο εσύ μη βάλεις μεγάλο πρόστιμο, γιατί έχει πολλά έξοδα η ομάδα και τα λεφτά της Ε.Φ. ΑΕΚ τελειώσανε.

-(Κοντονής): Κατάλαβα… Αν είναι έτσι κάτι μπορώ να κάνω. Όταν έρθει η ώρα να δικαστούν οι υποθέσεις που δεν το βλέπω πριν τον Μάη λόγω της απεργίας των δικηγόρων θα κάνω μια δήλωση τάχα για την εφαρμογή του νόμου χωρίς εκπτώσεις και παρεκκλίσεις και αυτοί θα πάρουν το μήνυμα.

-(Μελισσανίδης): Χειρίσου το όπως θέλεις. Ξέρεις εσύ άλλωστε, δεν χρειάζεται να σου κάνω μάθημα. Πες μου τώρα από τον Μαρινάκη τι μαθαίνεις;

-(Κοντονής): Τι να μαθαίνω. Τίποτα. Έχω να του μιλήσω πολύ καιρό. Τρέχω με αυτούς τους άχρηστους της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής να τελειώσουμε τον νέο Αθλητικό Νόμο και δεν προλαβαίνω. Γράφουν και σβήνουν συνεχώς. Μου φαίνεται ότι παίζουν για τον εαυτό τους. Είχαμε πεί για τέλη Δεκέμβρη και τώρα όπως πάμε δεν τελειώνουμε πριν τον Μάη και τότε δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση…     

-(Μελισσανίδης): Λές να έχουμε τίποτα εξελίξεις και να πέσει η κυβέρνηση; Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν έχει υπογράψει ο Σκουρλέτης την Άδεια.

-(Κοντονής): Δεν βλέπεις πως πάνε τα πράγματα; Η «μπογιά» του Τσίπρα έχει αρχίσει και ξεφτίζει γρήγορα και επικίνδυνα. Σαν τοίχος σε σπίτι με υγρασία που κρέμεται λωρίδες το χρώμα. Η Οικουμενική είναι αναπόφευκτη αν και θα προσπαθήσουμε να την καθυστερήσουμε όσο γίνεται.

-(Μελισσανίδης): Μάλιστα… Έλεγα ότι εγώ είχα προβλήματα αλλά μπροστά στα δικά σου…

(Μετά από παύση 5’’ ακούγεται πάλι ο Μελισσανίδης):

-(Μελισσανίδης): Δε μου λες, μ’ εκείνα τα μουν____λα (ακατάληπτο) θα κάνουμε τίποτα;

-(Κοντονής): Τι θες να κάνουμε;

-(Μελισσανίδης): Ξέρω ‘γω; Εσύ δεν έχεις καμιά ιδέα; Τι θα γίνει αν πάνε παραπάνω; Αν πάνε στον Τσίπρα;

-(Κοντονής): Δε πα να πάνε όπου θέλουνε; Τίποτα δεν θα γίνει. Ο Αλέξης είναι τόσο απορροφημένος να σώσει το τομάρι του που δύσκολα δίνει έστω και λίγη προσοχή στα υπόλοιπα. Έτσι κι αλλιώς πέρα από την ηγετική ομάδα που έχει φτιάξει τίποτα δε λειτουργεί. Ούτε καν η Πολιτική Γραμματεία. Αυτή την έχει για να φαίνεται ότι κάτι λειτουργεί. Γι’ αυτό σου λέω τίποτα δε θα γίνει.

-(Μελισσανίδης): Αν είναι έτσι… Κι άμα πάνε σε κανένα παραπάνω;

-(Κοντονής): Και παραπάνω να πάνε τίποτα δε θα γίνει. Με το χάος που υπάρχει στη Χώρα και το οποίο θα κρατήσει 3-4 χρόνια ακόμα κανείς δεν πρόκειται ν' ασχοληθεί σοβαρά.

-(Μελισσανίδης): ‘Ντάξει τότε… Άμα είναι έτσι...

-(Κοντονής): Τίποτα άλλο θέλεις από μένα;

-(Μελισσανίδης): Όχι. Δε μου ‘ρχεται κάτι στο μυαλό.

-(Κοντονής): Και τι θα πούμε στους δημοσιογράφους ότι συζητάγαμε τόση ώρα;

-(Μελισσανίδης): Πες τους πως μιλάγαμε για το γήπεδο.

-(Κοντονής): Για το γήπεδο; Και τι δουλειά έχω εγώ με το γήπεδο; Τίποτα άλλο δε σκέφτεσαι;

-(Μελισσανίδης): Πες ότι μιλήσαμε και για την Ε.Π.Ο.

-(Κοντονής): Όχι, για την Ε.Π.Ο. δε γίνεται να πω ότι μιλήσαμε γιατί μπορεί να εκληφθεί σαν παρέμβαση στις εκλογές της και να με ξαναπάρει ο Μαρινάκης τηλέφωνο και ποιος τον ακούει… Θα πώ ότι μιλήσαμε για το γήπεδο. Καλύτερο είναι αυτό. Ναι, αυτό θα πώ.

-(Μελισσανίδης): Καλά πες ότι θες. Τα αφήνω πάνω σου.

-(Κοντονής): Καλώς. Να πας στο καλό και να μείνεις ήσυχος για τις τιμωρίες και το πρόστιμο. Θα τα κανονίσω προσωπικώς.

-(Μελισσανίδης): Ευχαριστώ. Το ήξερα πως μπορούσα να βασίζομαι πάνω σου. Και από μένα ότι θες. Άμα θες την «Βέρα» για να πεταχτείς μέχρι την Ζάκυνθο.

-(Κοντονής): ευχαριστώ για την πρόταση αλλά πρέπει να είμαι προσεκτικός μ’ αυτά για να παραμείνω όσο γίνεται περισσότερο Υπουργός. Άλλωστε είμαι και Αριστερός.

(Ακούγονται γέλια και πόρτα ν’ ανοίγει και να κλείνει. Τέλος καταγραφής).

Μου πήρε κανένα δεκάλεπτο (ή τουλάχιστον τόσο μου φάνηκε) να συνέλθω μετά απ’ όσα άκουσα. Στην πραγματικότητα με προσγείωσε το χτύπημα του τηλεφώνου. Ήταν από απόκρυψη. Προφανώς ο πληροφοριοδότης μου ήθελε να μάθει τις αντιδράσεις μου.

-Έλα πως σου φάνηκε το υλικό;

-Πώς να μου φανεί. Απλά αδιάφορο. Αυτά που φανταζόμουν ότι είχαν πεί ήταν πολύ καλύτερα απ’ αυτά που άκουσα. Το δυστύχημα είναι ότι αυτά είναι πράγματι όσα συζήτησαν.

-Αν θες την γνώμη μου -συνέχισα- καλύτερα να το στείλεις στον Γιάννη Αυλακιώτη στο SDNA γιατί μόνο ως προϊόν μυθοπλασίας μπορεί να το πλασάρει κανείς.

Την ώρα που τελείωνα τη φράση μου άκουσα τον ήχο που σήμαινε ότι η γραμμή είχε κλείσει. Σκέφτηκα πως ο πληροφοριοδότης μου είχε μείνει «κάγκελο» απ’ αυτά που του είπα (τα οποία προφανώς και δεν περίμενε) και μου το ‘κλεισε.

Τώρα που το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα ίσως να το ανεβάσω εγώ σαν προϊόν μυθοπλασίας αυξάνοντας έτσι και την επισκεψημότητα της σελίδας.

 

05 Μάρτη 2016
παρατηρητήριο.

  

 

Διαβάστηκε 4540 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ «ΓΝΗΣΙΟ» ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΚΟΝΤΟΝΗ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ)