Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Η «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ» ΚΑΙ Η «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ (ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Π.Α.Ο.Κ.-ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ» ΚΑΙ Η «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ
(ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Π.Α.Ο.Κ.-ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ)

Το διήμερο Τετάρτη 2 Μάρτη - Πέμπτη 3 Μάρτη γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες της απόλυτης ποδοσφαιρικής και πολιτικής παράνοιας. Ο αγώνας της Τούμπας τον οποίο διαιτήτευσε ο Παππάς (ο ίδιος διαιτητής που δεν ξεκίνησε τον αγώνα της Λεωφόρου μεταξύ Π.Α.Ο. και Γαύρου) δεν ολοκληρώθηκε παρά τις προθέσεις του ίδιου και της ομάδας του Λιμανιού.

Δεδομένης της διαφορετικής αντιμετώπισης των δυο αγώνων απόρησαν πολλοί, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ για την (πιθανή) απάντηση. Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν την επόμενη μέρα (βλέπε εδώ) στον αγώνα της Τούμπας παίχτηκαν 13 εκ. Δολλάρια στις στοιχηματικές αγορές της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης όπου οι εταιρείες δεν ρωτάνε πολλά για την προέλευση των χρημάτων που ποντάρονται. Αν όμως δεν ρωτάνε και πολλά για την προέλευση των χρημάτων ωστόσο δεν είναι και «χτεσινοί» (κορόιδα). Έτσι αν ένας αγώνας δεν ολοκληρωθεί δεν πληρώνουν το στοίχημα παρά μόνο επιστρέφουν τα λεφτά. Για τον ίδιο αγώνα στον Ο.Π.Α.Π. παίχτηκαν μόνο 26 χιλιάρικα (τρίχες δηλαδή). Ο Ο.Π.Α.Π. πλήρωσε κανονικά το διπλό του Γαύρου επειδή το παιχνίδι διακόπηκε μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου.

Ο αγώνας -όπως ξέρουμε όλοι- διακόπηκε 4’-5’ πριν τη λήξη όταν ο Παππάς αρνήθηκε πέναλτι υπέρ του Π.Α.Ο.Κ. με ταυτόχρονη αποβολή του Γαύρου τερματοφύλακα (Καπίνο). Η εξέδρα που ήδη «έβραζε» εξεγείρεται όχι μόνο για τον μη καταλογισμό του πέναλτι και την συνακόλουθη αποβολή του Καπίνο αλλά και γιατί αποβάλλεται ο παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. (Μακ).

Είναι προφανές ότι τίποτα δεν θ’ άλλαζε ουσιαστικά στην υπόθεση της πρόκρισης αν το παιχνίδι έληγε ισόπαλο (δηλαδή αν καταλόγιζε το πέναλτι και ισοφάριζε ο Π.Α.Ο.Κ.) γιατί η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια (όπως άλλωστε αποδεικνύει η ευκολία με την οποία επικράτησε ο Γαύρος στον Α’ Γύρο στο ίδιο γήπεδο). Το μόνο κακό θα ήταν ότι δεν απέμενε πολύς χρόνος για να σημειώσει η ομάδα του Λιμανιού τρίτο γκολ ειδικά χωρίς την βοήθεια του διαιτητή (ο οποίος όμως έτσι θα εκτίθετο ακόμη περισσότερο). Συνεπώς δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι ο Παππάς είχε λάβει δύο πολύ απλές εντολές:

  • Να κερδίσει ο Γαύρος και
  • Να τελειώσει κανονικά (με ή χωρίς εισαγωγικά) το παιχνίδι.

Δεν χρειαζόταν να γνωρίζει τίποτα παραπάνω (σε κάποιες δουλειές καλύτερα να μη γνωρίζεις πολλά γιατί έτσι κινδυνεύεις λιγότερο). Στο κάτω-κάτω και όσο αφορά την καριέρα του αυτά ήταν υπεραρκετά.

Με το να μη καταλογίσει το πέναλτι εξασφάλιζε μεν το διπλό του Γαύρου αλλά δεν εξασφάλιζε ότι το παιχνίδι θα τελείωνε κανονικά (δηλαδή σφυρίζοντας αυτός την λήξη). Αυτό δεν ήταν στο χέρι του (όπως απέδειξαν και οι εξελίξεις). Προσπάθησε να φέρει σε αίσιο πέρας την αποστολή του εκτελώντας τις εντολές που του είχαν δοθεί αλλά τελικά για λόγους που ήταν πάνω από τις δυνάμεις του απέτυχε. Προφανώς θα τιμωρηθεί με τον γνωστό και αναποτελεσματικό τρόπο (την εξαίρεση από ορισμούς), αλλά θα παραμείνει στους πίνακες γιατί τα assets (όπως κάποτε ήταν ο Βαρουφάκης) δεν πρέπει να πάνε χαμένα εξαιτίας μιας «κακής βραδιάς».

Την Πέμπτη το μεσημέρι η «φίλαθλη» και όχι μόνο Ελλάδα πληροφορήθηκε την αντίδραση της Πολιτείας στα όσα έγιναν την προηγούμενη στην Τούμπα. Η αντίδραση ήταν τυπική όχι μόνο όσον αφορά την «πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση» και τις ιδεοληψίες της, αλλά και την επιθυμία της να μην αντιδράσει ουσιαστικά. Η Κυβέρνηση λοιπόν ανέβαλλε τον δεύτερο ημιτελικό (Α.Ε.Κ.-Ατρόμητος) για να μην «θρηνήσουμε θύματα στα γήπεδα» (μήπως γνώριζαν ότι υπήρχε σχέδιο διαιτητικής εξώντοσης της Α.Ε.Κ. και φοβούνταν τις αντιδράσεις του κόσμου της;) και ματαίωσε την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Την απαράδεκτη αυτή κυβερνητική απόφαση δεν θα την σχολιάσουμε εδώ μόνο και μόνο γιατί το έχουμε ήδη κάνει στο παρελθόν (βλέπε εδώ) και δεν βλέπουμε κανένα λόγο να επαναληφθούμε.

Είναι προφανές ότι η αντίδραση αυτή ενώ θεωρητικά ικανοποιεί αυτούς που επιθυμούν να υπάρξει «σκληρή» απάντηση της Κυβέρνησης, στην ουσία δεν συνιστά αντίδραση αφού δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Με την κυβερνητική αυτή απόφαση εξομειώνονται θύτες και θύματα μέσω της εφαρμογής της «συλλογικής ευθύνης». Μπορεί με τον τρόπο αυτόν να υπάρχουν κάποιες φορές αποτελέσματα μέσω της πίεσης που ασκείται στους υπόλοιπους να καταδώσουν τον ένοχο (ειδικά όταν αυτός κρύβεται μέσα στην ανωνυμία του πλήθους), αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι άδικη δεδομένου ότι ένας εκ των ενόχων είναι ήδη γνωστός. Αναφερόμαστε φυσικά στον διαιτητή Παππά.

Αυτή όμως είναι μόνον μια από τις αναγνώσεις της κυβερνητικής απόφασης. Μια άλλη είναι αυτή που υπαινίσσεται ο Γαύρος. Δηλαδή εφ’ όσον ματαιώνεται η συνέχεια του Κυπέλλου δεν τίθεται θέμα για την τιμωρία του Π.Α.Ο.Κ. αν αυτός δεν κατέβαινε ν’ αγωνιστεί στον επαναληπτικό στο Φάληρο. Η τιμωρία θ’ αφορούσε την αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Έτσι με την απόφαση του αυτή ο Κοντονής «προστατεύει» μεν τον Π.Α.Ο.Κ. περιμένοντας προφανώς ως αντάλλαγμα την «υποστήριξη» του αν και όταν έρθει σε σύγκρουση με το «κατεστημένο» που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο.

Από κει και πέρα η απόφαση δεν αντιμετωπίζει κανένα από τ’ ανοιχτά ζητήματα-πληγές του ποδοσφαίρου μας. Ούτε τη βία, ούτε τα μονόπλευρα «διαιτητικά λάθη», ούτε τα παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο και ενδέχεται ν’ αφορούν μέχρι και νομιμοποίηση «μαύρου» χρήματος (π.χ. ξέπλυμα μέσω στοιχηματισμού). Αν θα θέλαμε να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους ο Παππάς πρέπει να τεθεί αμέσως σε εξονυχιστική διερεύνηση προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός εμπλοκής του με την «εγκληματική οργάνωαη». Κατά το διάστημα της διερεύνησης δεν θα πρέπει ν’ ασχοληθεί καθόλου με το ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διερευνηθούν ποιοί ποντάρισαν τα 13 εκ. Δολλάρια. Πιθανόν να χρειαστεί και η συνδρομή της INTERPOL. Αυτά τα μέτρα είναι τα ελάχιστα απαραίτητα αν και εφ’ όσον μιλάμε για μια ευνομούμενη πολιτεία, πολλώ δε μάλλον όταν στην διακυβέρνηση της πολιτείας αυτής βρίσκεται η «πρώτη φορά Αριστερά Κυβέρνηση».

Εκτός όμως από την κυβερνητική απόφαση υπάρχει και η αντίδραση της Α.Ε.Κ. Είναι προφανές ότι τόσο η Α.Ε.Κ. όσο και ο Ατρόμητος δεν μπορούσαν παρά να «σεβαστούν» την απόφαση Κοντονή (αρχικά για αναβολή και μετά για ματαίωση του υπόλοιπου Κυπέλλου Ελλάδας). Με τον «σεβασμό» εννοείται η μη προσφυγή στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης αυτής. Ωστόσο η απόφαση είναι αντίθετη στα συμφέροντα της Α.Ε.Κ. τόσο ως εταιρείας όσο και ως συλλόγου ο οποίος στερείται της δυνατότητας να κατακτήσει ένα ακόμη Κύπελλο. Δεν πιστεύουμε πως χρειάζεται να μοιραστούμε μαζί σας τους λόγους για τους οποίους η Α.Ε.Κ. αντέδρασε έτσι, αφού αν απλά αναλογιστεί κανείς τ’ ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν είναι εύκολο να τους καταλάβει. Απλά και μόνο θέλουμε να σημειώσουμε σήμερα (που είναι νωρίς) ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο -παρά την παθητική στάση της- τα μελλοντικά οφέλη της Α.Ε.Κ. να είναι ελάχιστα (ή να μην υπάρχουν καν). Από την άποψη της Π.Α.Ε. η αντίδραση θεωρούμε ότι υπήρξε λανθασμένη.

«Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια ότι ψέμα στη ζωή μου και να πώ» τραγουδούσε η Ελένη Δήμου (βλέπε εδώ). Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθές από αυτό, αρκεί να επιλέγεται πάντα το «σωστό» τραγούδι. Για την περίσταση πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πιο ταιριαστό από την «Συνέλευση των Ποντικών» των αδερφών Κατσιμίχα, το οποίο και αφιερώνουμε στη σημερινή κυβέρνηση.

Κλείνοντας είναι σκόπιμη μια αναφορά σε όσα γράφτηκαν σχετικά με την απόφαση Κοντονή. Είναι παρήγορο ότι υπάρχουν κάποιοι -προφανώς λίγοι- που σκέφτονται και γράφουν θαρρετά την γνώμη τους (βλέπε εδώ). Αναλύοντας την πραγματικότητα και κρίνοντας μόνο με βάση όσα είναι σ’ όλους μας γνωστά βλέπουν ότι η στάση της Α.Ε.Κ. έναντι της απόφασης Κοντονή είναι στάση όχι υπευθυνότητας αλλά υποταγής στην χειρότερη περίπτωση και τακτικισμού στην καλύτερη. Το κακό είναι η Π.Α.Ε. (η οποία είναι εταιρεία) φαίνεται πως επιλέγει την λογική του τακτικισμού, ο οποίος όμως μπορεί ν’ αποδώσει μόνο πρόσκαιρα και ποτέ σε βάθος χρόνου.  

Εκτός όμως από το παραπάνω κείμενο πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σ’ ένα Δελτίο Τύπου του κόμματος «Ελλήνων Πολιτεία» το οποίο αλιεύσαμε στο διαδίκτυο. Το περί ου ο λόγος κείμενο (βλέπε εδώ) είναι σύντομο, περιεκτικό και από πλευράς νοήματος από τα πλέον «καθαρά» (σαφή) που θα μπορούσε να υπάρξει (ανεξάρτητα από τον γενικότερο πολιτικό προσανατολισμό της ιστοσελίδας). Το κείμενο αυτό αποδεικνύει κάτι που ήδη ξέρουμε από πολλά χρόνια. Αποδεικνύει ότι όσο πιο μακρυά βρίσκεται κάποιος από το αλισβερίσι της «κεντρικής πολιτικής σκηνής» τόσο πιο καθαρά και συγκεκριμένα μιλάει. Το μόνο κακό είναι ότι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο δεν τυγχάνει μεγάλης προσοχής ειδικά απ’ όσους δεν θέλουν να πολυσκοτίζονται μ’ ευθύνες και επιλέγουν απλά ν’ ανέχονται ως θεατές όσα γίνονται ερήμην τους και πάντα για «το καλό τους».

 

Υ.Γ.1. Ο Παππάς δεν λάθεψε στην περίπτωση του φάουλ με το οποίο ισοφάρισε ο Γαύρος επειδή δεν έδωσε πέναλτι (η παράβαση αν θεωρηθεί ότι υπήρξε έγινε καταφανέστατα εντός περιοχής). Έδωσε ότι έδωσε επειδή η «παράβαση» αυτή δεν δίνεται ούτε φάουλ ακόμα και στους αγώνες του γυναικείου πρωτάθλήματος, πόσο μάλλον στους αγώνες των αντρών. Βέβαια μ’ αυτό του το σφύριγμα όπως και με ένα τζαρτάρισμα για το οποίο διαμαρτύρονται οι Γαύροι δημιούργησε το άλλοθι που απαιτείται για την υπεράσπιση του.

Υ.Γ.2. Την ώρα που ανεβάζαμε το παρόν κείμενο πληροφορηθήκαμε ότι «ο Κοντονής καλεί τους 4 μεγάλους να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι να τα βρούνε» (βλέπε εδώ). Αν αυτό είναι όντως έτσι αποδεικνύεται περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Κοντονής δεν είναι ένας «χρήσιμος ηλίθιος» είναι σκέτος «ηλίθιος» (όποιο ορισμό και να δώσει κανείς). Επίσης είναι ένας ακόμη άτολμος πολιτικάντης (ότι πρέπει για ΣΥ.ΡΙΖ.Αίο). Καλεί τον θύτη να κάτσει να τα βρεί με τα θύματα σ’ έναν προφανώς «εξωδικαστικό συμβιβασμό». Κρίμα που δεν ζούσε το 1944-1945 να κάτσει στο ίδιο τραπέζι του Ναζί που δικάστηκαν στην Νυρεμβέργη με την Διεθνή Κοινότητα «να τα βρούνε». Αν οι «3» αποδεχτούν την πρόσκληση Κοντονή (δίνοντας χρόνο και άλλοθι στον Μαρινάκη) θ’ αποδείξουν ότι είναι ομοίως ηλίθιοι σαν τον Υφυπουργό. Εδώ που μ’ ευθύνη του Μαρινάκη έχουν φτάσει τα πράγματα η λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσω της οριστικής και πλήρους ρήξης. Καμία συναλλαγή/συνεννόηση με αυτόν που κατέστρεψε τις Κυριακές μας.

 

08 Μάρτη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 3917 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο Η «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ» ΚΑΙ Η «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ (ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ Π.Α.Ο.Κ.-ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ)