Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ (ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ Θ’ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΤΕ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ
(ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ Θ’ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΤΕ)

Ο Υπουργός Αθλητισμού πήρε λέει απόφαση να σταματήσει το Κύπελλο και όπως δηλώνει στην REAL NEWS του κυβερνητικού γλύφτη Ν. Χατζηνικολάου (η συνέντευξη που πήρε από τον Τσίπρα θα διδάσκεται στους αιώνες των αιώνων στις σχολές δημοσιογραφίας) ότι: «η πρόθεσή μου δεν είναι να επαναρχίσει το Κύπελλο όταν δεν θα έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους πήραμε την απόφαση. Και οι λόγοι περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσα». Από την άλλη η Ε.Π.Ο. έκανε ήδη προσφυγή στο ΣτΕ (η οποία θα συζητηθεί στις 29 του μήνα) κατά της απόφασης Κοντονή επικαλούμενη κυρίως 3 λόγους (βλέπε εδώ).

Από αυτούς άξιοι σχολιασμού είναι μόνο οι δύο πρώτο καθώς ο τρίτος λόγος της αίτησης ακύρωσης της απόφασης Κοντονή επικαλείται το γνωστό μας (αλλά και αμαρτωλό) «αυτοδιοίκητο». Οι δύο πρώτοι λόγοι, λοιπόν, που επικαλείται στην αίτηση της η Ε.Π.Ο. είναι:

  • Η απόφαση Κοντονή εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση της εξουσίας που δίνει στον Υπουργό ο Ν. 4326/2015 «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό» καθώς δεν επικαλείται κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει κίνδυνος επανεμφάνισης της βίας, ούτε και συνδέει με κάποιο τρόπο τα γεγονότα αυτά με την ανάγκη λήψης του προληπτικού μέτρου της διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδας.
  • Η απόφαση Κοντονή παραβιάζει την «Αρχή της Αναλογικότητας» επιβάλλοντας μια δυσανάλογα αυστηρή ποινή σε σχέση με τον σκοπό που επιδιώκεται.

Αφήνοντας τον πρώτο λόγο της αίτησης ακύρωσης να τον σχολιάσουν οι νομικοί κάθε πλευράς θα σχολιάσουμε τον δεύτερο στη σειρά λόγο ακύρωσης. Ο δεύτερος λόγος επικαλείται την παραβίαση της «Αρχής της Αναλογικότητας», αρχή την οποία είμαστε όλοι σε θέση εύκολα να κατανοήσουμε χωρίς να χρειάζεται ν’ αποφοιτήσουμε από κάποια Νομική Σχολή.

Η «Αρχή της Αναλογικότητας» επιβάλλει την λήψη και επιβολή ανάλογου του σκοπού που επιδιώκεται μέτρου. Φυσικά η αναλογικότητα έχει άλλη σημασία για τον καθένα μας, αλλά ακόμη και έτσι είναι δυνατόν να βρούμε σχετικά εύκολα μια άκρη σχετικά με την εφαρμογή της. Για να την κατανοήσουμε καλύτερα ας φανταστούμε ότι έχουμε μια ραφιέρα στην οποία υπάρχουν κάθε λογής μέτρα τοποθετημένα κατά αύξουσα σειρά αυστηρότητας με το πιο αυστηρό απ’ αυτά να βρίσκεται πάνω-πάνω.

Ας πούμε ότι μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα πρέπει να βρούμε το «σωστό/ανάλογο» για την περίπτωση μέτρο ή όπως θα έλεγαν και οι νομικοί το «προσήκον» (ταιριαστό). Προκειμένου να επιβάλουμε την ακύρωση του Κυπέλλου Ελλάδας (το μέτρο πάνω-πάνω στη ραφιέρα) θα πρέπει να έχουμε χρησιμοποιήσει με τη σειρά όλα τα προηγούμενα, τα οποία θα έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικά. Βέβαια υπάρχει το ζήτημα να μην είναι τα μέτρα αναποτελεσματικά, αλλά εμείς να μην τα εφαρμόζουμε σωστά (λόγω ανικανότητας ή σκοπιμότητας).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση -όπως και να το δούμε- η απόφαση για ακύρωση του Κυπέλλου είναι υπερβολική δεδομένου ότι υπήρχαν και άλλα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν με πρώτο και ευκολότερο την επιλογή σωστών και ικανών διαιτητών για τέτοιας σημασίας αγώνες και την παραδειγματική τιμωρία των ανίκανων και εντολοδόχων διαιτητών (αφού με αφορμή διαιτητικές αποφάσεις ξεκίνησαν τα επεισόδια). Μερικές φορές χρειάζεται μια αναλογία για να κατανοήσουμε ευκολότερα κάτι (ακόμα και αν αυτό είναι η «αρχή της Αναλογικότητας»). Έτσι η απόφαση Κοντονή ν’ ακυρώσει το υπόλοιπο Κύπελλο Ελλάδας θα ήταν σαν (ανάλογη) της επιβολής «Στρατιωτικού Νόμου» από τον Τσίπρα τον Ιούλη του 2015 εξαιτίας των δημοσιεύσεων Τζήμερου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εισβολή στο Μαξίμου!

Προφανώς και δεν θα υπήρχε ούτε ένας που να δικαιολογούσε τη λήψη αυτού του μέτρου (για τη δικαιολόγηση του οποίου θα προστίθεντο και μια σειρά φανταστικοί ακόμα λόγοι) εκτός από τον Τσίπρα και το Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα το υπέγραφε (αν και παραδοσιακά ο ΠτΔ υπογράφει τα πάντα).     

Κατά την γνώμη μας -αν και όταν η αίτηση ακύρωσης της Ε.Π.Ο. συζητηθεί στο ΣτΕ- η ομοσπονδία θα καταγάγει μια εύκολη νίκη σε βάρος της Κυβέρνησης (η οποία αφήνει ανενόχλητο το Δ.Σ. της στη θέση του). Γι’ αυτό μη παραξενευτείτε αν δείτε τον Κοντονή επικαλούμενο κάποιες γενικότητες ν’ ανακρούει πρύμνα και να «επιτρέπει» την διεξαγωγή του υπόλοιπου Κυπέλλου Ελλάδας. Εκτός αν για να μην ξεφτυλιστεί ο Κοντονής επιλέξει ως τακτική τις συνεχείς αναβολές μέχρι που όταν τελικά συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης της Ε.Π.Ο. να μην έχει πλέον καμιά σημασία.

Το κακό είναι ότι έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία είναι ταυτόχρονα γελοία και ανίκανη (σκόπιμα ή όχι μένει ν’ αποδειχθεί) και γι’ αυτό καταστροφική κάτι που το πληρώνουμε και στον αθλητισμό τόσο με όσα γίνονται όσο και με όσα δεν γίνονται. Λαμβάνει με στόμφο μέτρα τα οποία διαφημίζει κιόλας που στην καλύτερη περίπτωση είναι μπαλώματα και μάλιστα κακής ποιότητας. Θέτει η ίδια «κόκκινες γραμμές» τις οποίες βάζει μετά με τα λευκά στο πλυντήριο μέχρι να πάρουν την απόχρωση του τόσο ανοιχτού ροζ που κανένας να μην είναι πια σε θέση να θυμηθεί πως ήταν αρχικά. Στα προ κρίσης χρόνια ο Τσίπρας και ο συρφετός του θ’ αποτελούσαν την πρώτη ύλη των επιθεωρήσεων και θα γελάγαμε μαζί τους. Σήμερα όμως όχι.       

 

Υ.Γ. Είναι κακό να μην κρατά κάποιος τις υποσχέσεις του (όπως ο Αλέξης). Το χειρότερο όμως είναι πως υπάρχουν 3 κατηγορίες οι οποίες δεν συγχωρούν ποτέ την μη εκπλήρωση των υποσχέσεων (ταμάτων): οι άγιοι, τα παιδιά και οι εκδότες. Ειδικά οι τελευταίοι έχουν το «κακό συνήθειο» να ξέρουν πολλά (σχεδόν τα πάντα) και να κρατάνε στοιχεία (κάτι σαν την CIA του Μακάρθυ). Απ’ ότι φαίνεται το ξήλωμα της παρούσας κυβέρνησης έχει ξεκινήσει και δεν πρόκειται να σταματήσει (κάτι το οποίο έχει καταλάβει και ο Καμμένος ο οποίος προσπαθεί να περισώσει δημοσκοπικά τους ΑΝ.ΕΛ. μπας και ξαναμπούν στην Βουλή). Οπότε μη περιμένετε και πολλά από τον Υπουργό Αθλητισμού γιατί ακόμα και να ήθελε να τα κάνει (που δεν θέλει) μπορεί να μην προλάβει. Το κακό είναι ότι θα χάσουμε τον «Δον Κιχώτη» του Αθλητισμού. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα ‘χουμε όλα στη ζωή…

 

18 Μάρτη 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4528 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ (ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ Θ’ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΤΕ)