Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ (ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ &
ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ
(ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ;)

Ειλικρινά –θέλω να με πιστέψετε– δεν είχα καμία όρεξη ν’ ασχοληθώ με τις δίδυμες εκλογικές αναμετρήσεις. Όμως επειδή κάποιοι συνεχίζουν να μας θεωρούν όλους μας (ή τους περισσότερους τουλάχιστον) πρόβατα που πάνε κοπαδιαστά όπου θέλει ο τσοπάνης, έκρινα σκόπιμο να κάνω την παρακάτω τοποθέτηση, η οποία αποτελείται από τέσσερις ιστορίες:

Ιστορία 1η.

Είναι παράδοση σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είτε εθνική, είτε αυτοδιοικητική κάποιοι από τους παλαίμαχους της ομάδας μας να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια, τα οποία δεσμεύονται για την προώθηση αλλά και την επίλυση όσων θεμάτων αφορούν την ΑΕΚάρα μας. Από αυτή την άποψη η ιδεολογική τοποθέτηση των ηγετών των συνδυασμών (ειδικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές) είναι άσχετη, αφού όλοι οι συνδυασμοί δίνουν τις ίδιες υποσχέσεις σε όλους. Σε μένα τουλάχιστον αυτοί φαίνονται σαν τους λαϊκατζίδες οι οποίοι έχοντας στήσει τους πάγκους τους δίπλα-δίπλα μετέρχονται όλα τα τεχνάσματα που γνωρίζουν για να προσελκύσουν τον υποψήφιο πελάτη στον δικό τους πάγκο. Άλλοι βρέχουν την πραμάτεια τους (ειδικά αν είναι λαχανικά) για να φαίνεται φρεσκότερη απ’ ότι είναι. Άλλοι γυαλίζουν τα φρούτα (ειδικά τα μήλα) για να φαίνονται εντυπωσιακότερα απ’ ότι είναι. Στον βαθμό που πουλάνε διαφορετικά είδη ο ανταγωνισμός δεν είναι ιδιαίτερα σκληρός. Εκεί που ξεκινούν τα προβλήματα είναι όταν εμπορεύονται την ίδια πραμάτεια. Τότε αρχίζει ο πόλεμος των εκπτώσεων «εμείς σας αγαπάμε περισσότερο» και όταν τα περιθώρια εξαντληθούν, τότε καταφεύγουν στην διαφήμιση των προσωπικών τους χαρισμάτων (τα οποία μόνο αυτοί διαθέτουν ή τα διαθέτουν σε μεγαλύτερο βαθμό από τους ανταγωνιστές τους).

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε σε όλους τους ΑΕΚτζήδες υποψηφίους καλή τύχη στον προσωπικό τους αγώνα. Από την άλλη όμως επιθυμούμε ν’ απευθύνουμε (σε όλους μας για να μην ξεχνιόμαστε) την παρακάτω προειδοποίηση:

Η πείρα έχει αποδείξει ότι τα περιθώρια παρέμβασης αλλά και επίλυσης προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο είναι ελάχιστα (αφού όλα σχεδόν πρέπει να λυθούν σε κεντρικό επίπεδο), αλλά και πως η εκλογή κάποιων ΑΕΚτζήδων δεν αλλάζει κάτι στους συσχετισμούς δύναμης. Είναι λοιπόν αυταπάτη να περιμένουμε στα σοβαρά κάποια σημαντική αλλαγή, όπως δεν θα είχε αλλάξει ουσιαστικά τίποτα αν ο Γρανίτσας είχε κατορθώσει να εκλεγεί βουλευτής Β’ Αθηνών με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2000.

 

Ιστορία 2η.

Οι πιο διασκεδαστικές στιγμές των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι όταν αρχίζουν να διαφαίνονται οι δύο υποψήφιοι που θα περάσουν στον Β’ Γύρο. Αρχίζουν τότε οι ερωτήσεις του τύπου: «Ποιόν θα υποστηρίξετε (πληθυντικός ευγενείας) την δεύτερη Κυριακή;». Όλοι τους πλέον αποφεύγουν να δώσουν καθαρή απάντηση (λέγε με πολιτική ορθότητα), αν και με όσα λένε σκιαγραφούν («δίνουν γραμμή») την υπόδειξη τους στους ψηφοφόρους τους. Επειδή υπάρχει περίπτωση κάποιοι να είναι αργόστροφοι, συναντώνται και φωτογραφίζονται από κοινού (με αυτόν που στηρίζουν) προκειμένου να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

Τις προάλλες ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε την εναρκτήρια προεκλογική ομιλία του στον Πειραιά. Κύριος ομιλητής ήταν ο Α. Τσίπρας, ενώ παρίστατο και η υποψήφια Περιφερειάρχης κα. Δούρου. Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί πήγαν για να στηρίξουν –ως είθισται– τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Δρίτσα. Μετά το τέλος της ομιλίας η κα. Δούρου συναντήθηκε (μυστικά) σε ταβέρνα με τον ιδιοκτήτη του Ο.Σ.Φ.Π. κ. Μαρινάκη. Υποτίθεται ότι αυτή η συνάντηση προκάλεσε την οργή της Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ). Βέβαια επειδή και οι δύο είναι ευρέως αναγνωρίσιμα πρόσωπα δεν υπήρχε περίπτωση να μην τους πάρουν είδηση. Και ω του θαύματος! υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση (βλέπε εδώ την αναπαραγωγή του θέματος από το ΑΕΚ365).

Επειδή δεν είμαστε χθεσινοί, αλλά ούτε και αμερικανάκια ξεκαθαρίζουμε τα εξής και μετά «αμαρτίαν ουκ έχομεν».:

  • Η συνάντηση δεν ήταν μυστική. Αν ήθελαν να την κρατήσουν μυστική θα γινόταν σ’ άλλο χώρο κατά προτίμηση σε σπίτι τρίτου στα πλαίσια μιάς κοινωνικής για παράδειγμα εκδήλωσης, έτσι για ξεκάρφωμα βρε αδερφέ.
  • Η συνάντηση έγινε μεταξύ μιάς υποψήφιας Περιφερειάρχη και ενός υποψήφιου (που σίγουρα θα εκλεγεί) δημοτικού συμβούλου. Η κα. Δούρου δεν συναντήθηκε με τον κ. Μώραλη που είναι ο ηγέτης του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχει ο κ. Μαρινάκης.
  • Ο κ. Μαρινάκης εκτός από υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι ιδιοκτήτης του Ο.Σ.Φ.Π., επιχειρηματίας και «αντίπαλο δέος» του Μελισσανίδη (εξ’ ου και η «οργή» για τη συνάντηση), ο οποίος αν και ΑΕΚτζής δραστηριοποιείται στον Πειραιά.
  • Η συνάντηση αυτή έρχεται μετά τόσο από τις δηλώσεις Μαρινάκη ότι αν δεν κατέβαινε ο Μώραλης θα ψήφιζε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (βλέπε εδώ), όσο και μετά την από τώρα διαφαινόμενη αποτυχία του κ. Δρίτσα να περάσει στον Β’ Γύρο.

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω έχουμε και λέμε:

Ακόμη και αν μερικές φορές κάποιοι προσπαθούν φαρισαϊκά να ξεχωρίσουν τις διάφορες ιδιότητες που συγκεντρώνει ένα άτομο, είναι προφανές πως δε γίνεται να «συνφάγεις» με τον Μαρινάκη ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και όχι με τον Μαρινάκη ως ιδιοκτήτη του Ο.Σ.Φ.Π. ή τον Μαρινάκη ως επιχειρηματία ή ακόμη και ως «αντίπαλο δέος» του Μελισσανίδη.

Είναι επίσης προφανές ότι ο «παπαράτσο» (ενικός αριθμός του παπαράτσι) ήταν τουλάχιστον ειδοποιημένος από πρίν. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι οι φωτογραφίες και το βίντεο γράφουν www.zougla.gr, μιάς ιστοσελίδας που «ειδικεύεται» σε τέτοιου είδους αποκαλύψεις και της οποίας ιδιοκτήτης είναι ένας «φόλα» ΑΕΚτζής. Με τον τρόπο αυτό η διαρροή που ήθελαν να βγάλουν και οι δύο προς τα έξω αποκτούσε εγκυρότητα.

Το μήνυμα είναι πλέον σαφές: εφόσον ο Βίτσας (που είναι πλέον και το πιθανότερο) δεν περάσει στον Β’ Γύρο (για να περάσει πρέπει να πετάξει έξω τον Μώραλη με τα μέχρι σήμερα δεδομένα), ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψηφίζει Μώραλη. Έτσι έμμεσα που δόθηκε η γραμμή και εφόσον συνδέεται με άλλες ιδεολογικού τύπου χαζομάρες (π.χ. να «διώξουμε» την COSCO) χωνεύεται ευκολότερα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Αίο ψηφοφόρο. Ο Μώραλης πλέον ως κεντρο-αριστερής προέλευσης έχει το «χρίσμα» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφού θα έχει απέναντι του τον υποψήφιο της «μνημονιακής» Ν.Δ. ακόμη δε και να χαλάσει η δουλειά το κόμμα δεν εκτίθεται (παρά το χρεώνεται η Δούρου) αφού ούτε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ούτε ο Αλέξης έδωσαν κανένα «χρίσμα» οι ίδιοι, ενώ αν η δουλειά πετύχει το πιστώνεται μεν η Δούρου, αλλά στην πορεία θα μαθευτεί πώς το γνώριζε και το είχε εγκρίνει ο Αλέξης. «Μονά-ζυγά δικά τους» δηλαδή…

Φυσικά μόνο αφελείς (διάβαζε χαζοί) θα πίστευαν ότι ακόμη και με τη μία έδρα στο Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. που κατέχει ο Δήμος Πειραιά, μπορούν ν’ ανατραπούν κεντρικές κυβερνητικές επιλογές. Πρέπει όμως να υπάρχουν πολλοί τέτοιοι αφού ο θεωρητικός των Γάβρων Καίσαρης (βλέπε εδώ) γράφει:

«Κατ' αυτή την έννοια, λοιπόν, τώρα με το ψηφοδέλτιο-Μώραλη ο Πειραιάς περιχαρακώνεται. Θα ανήκει στους Ολυμπιακούς και μόνο. Διόδια δεν πρόκειται να μπούνε, αλλάς πας μη Ολυμπιακός θα είναι ανεπιθύμητος. Ανοχή θα υπάρχει και για τους οπαδούς του Εθνικού. Για κανέναν άλλον. Όλοι οι άλλοι που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, να πάνε στις έδρες των ομάδων που υποστηρίζουν. Αυτά.»

Όσον αφορά τον Μελισσανίδη και την Α.Ε.Κ., πάγια θέση μας είναι ότι το ένα δεν σχετίζεται με το άλλο. Ωστόσο ακόμα και αν σχετίζονται οι δουλειές του «Τίγρη» με την Α.Ε.Κ. η διαρροή περί οργής δεν χρειαζόταν (διάβαζε έπρεπε) να γίνει. Εκτός και αν, στην ίδια λογική που ενστερνίζεται και ο Καίσαρης, υπηρετεί την λογική της «περιχαράκωσης» (μη τυχόν και κάποιος ΑΕΚτζής ψηφίσει έναν από τους δύο, οι οποίοι αυτομάτως καθίστανται εχθροί της Α.Ε.Κ.).

Συνεπώς το ενδιαφέρον μετά απ’ όλα τα παραπάνω είναι να δούμε πόσοι ΣΥ.ΡΙΖ.Αίοι θα πειθαρχήσουν στην δοθείσα «γραμμή» και θα ψηφίσουν Μαρινάκη με περιτύλιγμα Μώραλη.

Την επόμενη βδομάδα θα σας δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο τι επιδιώκει ο Μαρινάκης με μπροστινό (παρένθετο πρόσωπο που λένε οι νομικοί) τον Μώραλη στον Πειραιά.

 

Ιστορία 3η.

Πόσες επιτυχίες (όλες του «Τίγρη» εννοείται), πόσα ρεκόρ (τουλάχιστον Γκίνες που λέει και η «ΩΡΑ») μπορεί ν’ αντέξει ο «μέσος ΑΕΚτζής»; Προφανώς όχι πολλά. Αυτό σκέφτεται και η Κυβέρνηση, γι’ αυτό βάζει εμπόδια στον «Τίγρη». Είχε πιστέψει φαίνεται ο καημένος ότι η ρύθμιση για την Αγιά-Σοφιά Ν. Φιλαδέλφειας θα είχε ψηφιστεί πρίν τις εκλογές (βλέπε εδώ) έγραφαν στις 5 Απρίλη. Δυό βδομάδες περίπου μετά (22 Απρίλη) έτρεχαν να προλάβουν να ψηφιστεί πρίν το κλείσιμο της Βουλής λόγω των εκλογών (βλέπε εδώ). Τέλος αφού δεν κατάφεραν τίποτα από τα παραπάνω και πάλι μάγκες είναι γιατί σύμφωνα με το GOAL (10 Μάη) γιατί «κόντρα στις προβλέψεις, η Α.Ε.Κ. πέτυχε να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το γήπεδο πρίν από τις εκλογές». Βέβαια κάποιοι πολύ καλά ενημερωμένοι (γιατί ανήκουν στους ελάχιστους που κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ) το είχαν γράψει από τις 24 Απρίλη ότι δεν προλαβαίναμε

Αν αναρωτιέται κανείς κακεντρεχής και παραδόπιστος πως γίνεται οι ίδιοι που προέβλεπαν κάθε φορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρίν τις εκλογές τώρα να πανηγυρίζουν για την κατάθεση του νόμου που θα ψηφιστεί (αν ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή) αμέσως μετά, έχουμε να του απαντήσουμε ότι η Α.Ε.Κ. του «Τίγρη» δεν χάνει ποτέ (όπως και ο ίδιος άλλωστε). Κατά τ’ άλλα όλους (κρατώ κάποια επιφύλαξη για το Κ.Κ.Ε. προς το παρόν) «τους έχει στο τσεπάκι» (έχε χάρη που παραιτήθηκε η Δούρου από βουλευτής για να κατέβει στην Περιφέρεια).

 

Ιστορία 4η.

Πώς θα μπορέσουμε (ως Έλληνες εννοείται) να επιβιώσουμε από το σκάνδαλο που μας βρήκε στα ξαφνικά; Εκεί που είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τους πανηγυρισμούς για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές (και με την άδεια του Άρειου Πάγου), σκάει σαν βόμβα η είδηση ότι ο Κασιδιάρης (ο βουλευτής) έχει δίδυμο ομοφυλόφιλο αδερφό (βλέπε εδώ). Δεν έφτανε η ύπαρξη του ομοφυλόφιλου δίδυμου αδερφού, αλλά ακόμη χειρότερα είναι και ομοζυγωτικοί δίδυμοι.

Ειλικρινά αυτό το τελευταίο ήταν και το χειρότερο απ’ όλα, δεδομένου ότι οι ομοζυγωτικοί δίδυμοι προέρχονται από το ίδιο ωάριο, άρα μοιράζονται το ίδιο γενετικό υλικό (DNA). Γι’ αυτόν τον λόγο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής μέσα από την φυλακή, ζήτησε ιατρικό πιστοποιητικό με το οποίο να βεβαιώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι π…….

Ελπίζουμε μόνο να μην είναι μεταδοτική η ομοφυλοφιλία γιατί τότε όλοι τους εκεί στην Χρυσή Αυγή θα πρέπει να πάνε να εξεταστούνε.

Απορία: Μήπως στα πλαίσια της εξέτασης χρειάζεται (ο γιατρός εννοείται) να «βάλει δάχτυλο» για να δεί αν έχει αβάνς (που λένε και οι Γάλλοι) προκειμένου ν’ αποφανθεί;

Κλείνοντας ν’ αναφέρουμε ότι αφού ο γονιός (συνήθως ο πατέρας) ξεπεράσει το πρώτο σοκ όταν μάθει ότι ο γιόκας του (κυρίως για τον γιο καίγεται ο πατέρας) είναι ομοφυλόφιλος, τον ρωτά με μια κρυφή ελπίδα (που πάντα πεθαίνει τελευταία):

(Είσαι) Φίς ή πρίζα; Τουτέστιν ενεργητικός ή παθητικός;

Βέβαια όπως σε όλα στην ζωή, ακόμα και στην ομοφυλοφιλία υπάρχει ταξικός διαχωρισμός κάτι το οποίο αποδεικνύει το πρώτο από τα δύο ανέκδοτα που παραθέτω παρακάτω. Το δεύτερο απλά διδάσκει μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για όσους είναι ήδη:

ανέκδοτο 1

ανέκδοτο 2

 

 

12 Μάη 2014.
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4836 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ (ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ;)