Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.Α. (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 30)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.Α.
(ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 30)

Επανερχόμαστε σ’ ένα θέμα που το αφήσαμε «ανοιχτό» γιατί μέχρι τώρα ψάχναμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Στην ανακοίνωση της Ε.Ε.Α. της 26 Μάη 2016 αναφέρονταν οι υποθέσεις οι οποίες είτε συζητήθηκαν σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, είτε αναβλήθηκαν. Σ’ αυτές που αναβλήθηκαν αναφερόταν και η ακρόαση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. και του Μελισσανίδη. Η «στεγνή» διατύπωση της ανακοίνωσης προκάλεσε περισσότερες απορίες απ’ όσες έλυσε. Καθώς η πληροφόρηση από την Ε.Ε.Α. ήταν από ανύπαρκτη έως φειδωλή καθένας μπορούσε να διατυπώσει όποιο σενάριο επιθυμούσε.

Πράγματι όπως θυμόμαστε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γαύρος δημοσιογράφος Γαβαθιώτης είχε σκαρώσει ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο και τότε είχαμε σχολιάσει (βλέπε εδώ). Το επόμενο διάστημα στις μεταξύ τους συζητήσεις κάνουν λόγο για ύπαρξη προβλήματος στο ιδιοκτησιακό.

Σε μια τέτοια όμως περίπτωση η Ε.Ε.Α. θα έπρεπε να έχει καλέσει σε ακρόαση και την «Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ.». Άλλωστε η Ε.Ε.Α. έχει ασχοληθεί με τους Μελισσανίδη και Α.Ε.Κ. μόνο ως προς την άσκηση Διοίκησης και όχι ως προς το ιδιοκτησιακό. Η ίδια η Ε.Ε.Α. (αν και με την προηγούμενη σύνθεση της, ότι και αν σημαίνει αυτό) έχει εγκρίνει την απόκτηση πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου από την Ε.Φ.ΑΕΚ, η οποία μέχρι τώρα έχει ως έσοδα ΜΟΝΟ τις ετήσιες αναγκαστικές «δωρεές» απ’ όσους αγοράζουν διαρκείας.

Το πιθανότερο είναι ότι η Ε.Ε.Α. θέλει να ελέγξει την μη εφαρμογή(;) της προηγούμενης απόφασης της τόσο από την Α.Ε.Κ. όσο και από τον Μελισσανίδη. Ωστόσο η κρυψίνοια σχετικά με το ζήτημα καθώς και η μη δημοσίευση της προηγούμενης απόφασης με την οποία ανακηρυσσόταν ο Μελισσανίδης ως «εν τοις πράγμασι Διοικητικός Ηγέτης» συνεχίζουν να δίνουν τροφή σε οποιουδήποτε τύπου σενάρια. Μια λύση (απίθανη δυστυχώς) θα ήταν είτε η Ε.Ε.Α. είτε η Α.Ε.Κ. να πληροφορούσαν το ΑΕΚτζήδικο και όχι μόνο κοινό, έτσι ώστε να λύνονταν οι απορίες όλων μας. Άλλωστε τα όποια ζητήματα Διοίκησης ή Ιδιοκτησίας Α.Α.Ε. (Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.) μαζί μ’ αυτά των Σωματείων δεν αφορούν στενά τα ίδια τα νομικά πρόσωπα αλλά όλους όσους ασχολούνται με τον Αθλητισμό (Επαγγελματικό και Ερασιτεχνικό).  

Η Ε.Ε.Α. είχε πολύ καιρό να συνεδριάσει εξ' αιτίας της απώλειας της νόμιμης σύνθεσης της και της δυστοκίας που όπως διαρρεόταν υπήρχε για την στελέχωση της γεννώντας απορίες σχετικά με την βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αθλητισμού.

Ωστόσο έστω και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο Σταύρος Κοντονής διόρισε την νέα Ε.Ε.Α. με απόφαση του που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. στις 16 Αυγούστου 2016 (βλέπε εδώ) διαψεύδοντας πρός στιγμήν τους φόβους ότι οι αρμοδιότητες της θ' ανατεθούν στην Ε.Π.Ο. ή ότι θ' ανατεθούν σε υπαλλήλους της Γ.Γ.Α. Ξεκινά έτσι ένας αγώνας δρόμου για τα μέλη της Επιτροπής η οποία εκτός των τρεχόντων υποθέσεων (αδειοδοτήσεις) έχει ως προίκα τις εκκρεμότητες της προηγούμενης σύνθεσης.

Θ' αποφύγουμε τον πειρασμό να σχολιάσουμε τους αποχωρήσαντες, αλλά δεν θ' αποφύγουμε τον σχολιασμό του διορισμού ως μέλους του Σωτήρη Μασγανά με αναπληρωτή του τον Ευθύμη Μανίκα. Και οι δυό τους είναι υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο μεν πρώτος είναι προϊστάμενος της Διευθύνσης Εταιρειών και Γενικού Εμπορικού ΜΗτρώου, ο δε δεύτερος είναι προϊστάμενος του Τμήματος Εισηγμένων Α.Ε. και Αθλητικών Α.Ε. της Διευθύνσης Εταιρειών και Γενικού Εμπορικού ΜΗτρώου. Εμείς τους ευχόμαστε (όπως και στα υπόλοιπα μέλη) να είναι σιδεροκέφαλοι θεωρώντας πως η συμμετοχή τους θα είναι κρίσιμη για την επιβολή της νομιμότητας, αρκεί να παραμείνουν πιστοί στις πάγια εκπεφρασμένες το τελευταίο διάστημα θέσεις τους. Μόνον έτσι υπάρχει περίπτωση να φτιάξει η κατάσταση στον Επαγγελματικό Αθλητισμό.

Πιστεύουμε (και προτείνουμε) ότι θα είναι καλύτερα για όλους μας να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα των αποφάσεων της Ε.Ε.Α., έτσι ώστε η πληροφόρηση του κοινού να μην προέρχεται με το «σταγονόμετρο» και μόνον απ’ όσα υπαινίσσονται μέσω των κειμένων τους οι «στρατευμένοι» δημοσιογράφοι της κάθε πλευράς.

 

29 Αυγούστου 2016
παρατηρητήριο.

Διαβάστηκε 4420 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Χρονολόγιο ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.Α. (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 30)