Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ... (Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ...
(Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ)

Ώρες-ώρες πολύ τα λυπάμαι τα «γιουσουφάκια». Ξέρετε εκείνους που δηλώνουν «επαγγελματίες δημοσιογράφοι» και παρ’ όλα αυτά απλά αναπαράγουν ότι τους δώσουν έτοιμο βάζοντας από κάτω τ’ όνομα τους (λες και έτσι το ρεπορτάζ αποκτά εγκυρότητα). Είναι αναγκασμένοι άλλοτε να εκθειάζουν και άλλοτε να «θάβουν» τους παίκτες εκτελώντας τις επιθυμίες είτε τις Ιδιοκτησίας-Διοίκησης είτε των μάνατζερ με τους οποίους κάποιοι έχουν σχέσεις. Η χειρότερη τους είναι όταν πρέπει μέσα σε λίγες μέρες ν’ αλλάξουν τροπάρι και να διαμορφώσουν στο κοινό τους το εντελώς αντίθετο κλίμα για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είτε δεν συμπεριφέρεται κατά πως θέλει η Ιδιοκτησία είτε απορρίπτει πρόταση συνεργασίας.

Τότε από τη μια πρέπει ν’ αποδομήσουν τον ποδοσφαιριστή «πληροφορώντας» το κοινό τους για οτιδήποτε κακό/προβληματικό έχει και από την άλλη να τον καθησυχάσουν αφ’ ενός λέγοντας του πόσο τυχερή ήταν τελικά η ομάδα που ΔΕΝ συνεργάστηκε (ή που διέκοψε την συνεργασία) μαζί του και αφ’ ετέρου ότι ήδη εντοπίστηκε ο επόμενος «στόχος» και άρα «πάμε γι’ άλλα». Για τα «γιουσουφάκια» δεν έχει μεγάλη σημασία ότι απλώς βρέθηκε ο νέος «στόχος» και ότι ακόμη δεν του έχει γίνει πρόταση (και άρα δεν ξέρουμε αν θα δεχτεί). Σημασία έχει να το γράψουν όπως τους το λένε.

Βέβαια, η τέτοια αποδόμηση/διαπόμπευση ενός παίκτη είτε ήταν μεταγραφικός στόχος είτε η ομάδα συνεργάζεται ήδη μαζί του δεν είναι χωρίς επιπτώσεις στην ίδια την ομάδα. Γιατί αν ο παίκτης έχει «προβληματικό χαρακτήρα» και «απείθαρχη συμπεριφορά» ή αν η αγωνιστική του παρουσία στην προηγούμενη ομάδα του ήταν ολιγόλεπτη και σποραδική, τότε αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει προκαταβολικά η ομάδα και να μην προχωρήσει σε πρόταση συνεργασίας και όχι να δημοσιοποιούνται μετά την απόρριψη από μέρους του της πρότασης.

Όπως και να το κάνουμε αυτή τη στιγμή η ποδοσφαιρική Ελλάδα είναι κάτι σαν ποδοσφαιρικά κάτεργα. Συνεπώς, αποτελεί την τελευταία επιλογή ακόμη και προβληματικών (από οποιαδήποτε αιτία) ή/και ξεπεσμένων παικτών. Παικτών οι οποίοι θα συμφωνήσουν να έρθουν μόνον στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και εφ’ όσον ΔΕΝ έχουν βρει καλύτερα. Αυτό είναι κάτι που όλοι όσοι έχουν μια στάλα μυαλό είναι σε θέση να κατανοήσουν, κάτι που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τα «γιουσουφάκια» συνεχίζοντας να παίζουν το παιχνίδι της εκάστοτε Ιδιοκτησίας. Το γεγονός ότι κάποιοι ξεπεσμένοι ή/και προβληματικοί παίκτες ήρθαν και «αναστήθηκαν» (για να φύγουν στην συνέχεια) ΔΕΝ δικαιολογεί αυτού του τύπου το παιχνίδι χειραγώγησης της οπαδικής γνώμης. Ίσα-ίσα που ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο δεν χρρειάζεται να παραμυθιαζόμαστε σχετικά με την αξία τους.

Μέχρι, λοιπόν, να μας απαντήσουν οι 3 στόχοι και να δούμε τι θα βγει από την προσθήκη ενός ακόμα στο μεταγραφικό τιμ της ομάδας προσπαθήστε -τουλάχιστον- να μην αναγκάζετε τον «Τίγρη» ν’ αναλαμβάνει «πυροσβεστικό ρόλο». Επιπλέον, καλά θα κάνετε να μην καθυστερείτε άλλο τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας γιατί τον εκνευρίζετε αδίκως και θα μας πάθει τίποτα τώρα που είναι Καλοκαίρι και σφίγγουν οι ζέστες.

Όχι, τίποτα άλλο αλλά του χαλάτε και την εικόνα του πανίσχυρου ιδιοκτήτη που κρατάει στην ομάδα όποιον θέλει▪ αλλά πολύ περισσότερο φέρνει όποιον θέλει (λέμε τώρα)…

(Σημείωση: Η φωτογραφία είναι αποό το www.protothema.gr).

12 Ιούλη 2018
παρατηρητής 1.

Διαβάστηκε 573 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ... (Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ)