Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ-ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
(ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ-ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ)

Στις ήττες αποκαλύπτεται η ψυχική δύναμη (ή αδυναμία) των πρωταγωνιστών. Ορισμένες φορές η συμπεριφορά τους πριν και κατά την διάρκεια της καθοριστικής μάχης είναι (με βάση τις δυνατότητες και το παρελθόν τους) ανεξήγητη. Λες και ο Θεός θόλωσε το μυαλό τους. Έτσι, η επόμενη μέρα μιας ήττας (η οποία συνοδεύτηκε από την απώλεια ενός τίτλου) έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από αυτή μετά από έναν θρίαμβο. Γιατί στον θρίαμβο λέγονται και γράφονται τα ίδια τετριμμένα για την περίσταση λόγια, ενώ στην ήττα (ή την «συντριβή») υπάρχει πάντα η προσμονή μη τυχόν και ειπωθεί/ανακοινωθεί κάτι που ν’ αξίζει. Συνήθως, όμως, αυτό δεν συμβαίνει.

Στην περίπτωση της τρίτης σερί απώλειας Κυπέλλου από τον ίδιο αντίπαλο η «επικοινωνιακή διαχείριση» της ήττας άργησε πάνω από μια μέρα. Προφανώς, γιατί κανείς(;) δεν τολμούσε να ρωτήσει τον «μεγάλο». Ίσως, γιατί ακόμη κι αυτός ΔΕΝ είχε αποφασίσει πως θα επιχειρούσε ν’ «αποδράσει» των ευθυνών του. Τελικά, τα «μεγάλα κεφάλια» αποφάσισαν ν’ ακολουθήσουν «την πεπατημένη». Καμία πρωτοτυπία (κάτι που θα ήταν απίθανο να περιμένουμε από τον «Τίγρη»).

Η «επικοινωνιακή διαχείριση» της «επόμενης μέρας» «βγάζει στον τάκο» τους παίκτες και τον προπονητή. Τους ίδιους τους παίκτες και τον ίδιο τον προπονητή (όπως και τον προκάτοχο του) και όχι αυτούς που τους επέλεξαν. Προφανώς, και αυτό ήταν το αναμενόμενο. Σιγά μην έφταιγε η Ιδιοκτήτρια (Αγγελική Αρκάδη), ο Διευθύνων Σύμβουλος (Μηνάς Λυσάνδρου) και ο Πρόεδρος (Ευάγγελος Ασλανίδης). Α! να μη ξεχάσω και τον αποκαλούμενο «Διοικητικό Ηγέτη», ένα «αξίωμα» (νομικά) απροσδιόριστο το οποίο μεγάλο μπέρδεμα έχει προκαλέσει σε μερίδα «οργανωμένων» και «γιουσουφάκια». Δείτε το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ» (που διακοσμεί το κείμενο μας) και την ανακοίνωση των «Πατησίων» και θα καταλάβετε. Γιατί μόνο ως «μπέρδεμα» μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις ο Μελισσανίδης προσφωνείται «Πρόεδρος». Βέβαια, τέτοιου είδους «μπέρδεμα» είναι πολύ εύκολο να συμβεί αν θυμηθούμε ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «συστήνεται» ως «αδερφικός φίλος του Δ. Μελισσανίδη», οπότε…

Ας αφήσουμε, όμως, παράπονα και παροτρύνσεις που δεν γράφονται παρά για να γραφούν (όπως απαιτεί παγίως το σχετικό έθιμο) και ας δούμε για άλλη μια φορά την ουσία. Και η ουσία στις επιχειρήσεις (όπως η Π.Α.Ε.) αφορά πάντα το χρήμα. Είτε ως αξία συμβολαίου, είτε ως «τιμή της πιάτσας» (δηλαδή, τα λεφτά που είναι κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει για έναν παίκτη/προπονητή/διοικητικό). Αυτή η δεύτερη τιμή είναι πολύ ευμετάβλητη μιας και οι εξελίξεις την επηρεάζουν άμεσα. Έτσι, άλλη τιμή είναι διατεθειμένη να πληρώσει μια ομάδα για έναν παίκτη που τον υπολογίζει και η ομάδα στην οποία αγωνίζεται και άλλη για κάποιον που είναι σε δυσμένεια.

Σύμφωνα με τα «γιουσουφάκια» ο «Μελισσάν» (που έλεγε κάποτε και ο «Κάπτεν Μόργαν») πήγε στα Σπάτα και αφού ανέλαβε την «Διοικητική (κατά το «Πολιτική») Ευθύνη» διαμήνυσε στους παίκτες πως: «Όποιος δεν θέλει φέρνει πρόταση και φεύγει.». Δεδομένου, ότι ήταν (ή έπρεπε να φαίνεται) θυμωμένος δεν πρόσθεσε (αλλά εννοείται) ότι «η πρόταση πρέπει να ικανοποιεί την Α.Ε.Κ.», αλλά αυτό δεν είναι δύσκολο να το υποθέσουμε. Άλλωστε, ο «Τίγρης» προτιμά να χαρίσει κάποιον παίκτη παρά να τον πουλήσει φθηνά.

Προφανώς, ΔΕΝ έχει απολύτως κανένα νόημα να σχολιάσουμε οτιδήποτε. ΔΕΝ περιμέναμε τίποτα άλλο παρά την επανάληψη όσων ειπώθηκαν πέρυσι και όσων θα ειπωθούν και την επόμενη φορά. Από την άλλη μπορούμε (και πρέπει) να σχολιάσουμε τα παραπάνω στην μόνη βάση που θα είχε νόημα κάτι τέτοιο. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο ως πρώην «πουθενάδες» και νυν «πανταχού παρόντες ν’ αναρωτηθούμε φωναχτά:

Πρόεδρε (σύμφωνα με τα «Πατήσια» και την «ΩΡΑ»), καθένας από τους παίκτες που θέλουν να φύγουν μπορεί να φέρει μια μικρή ή μεγάλη προσφορά. Μια προσφορά που να ικανοποιεί ή ν’ απογοητεύει την Π.Α.Ε. Εσύ, «Πρόεδρε» μπορείς να φέρεις μια προσφορά έστω και 1 Ευρώ από μια κανονική εταιρεία που να σε ήθελε για «Διοικητικό Ηγέτη» της; Έτσι για να δούμε και εμείς οι υπόλοιποι πόση «υπεραξία» προσθέτει η παρουσία σου στην Π.Α.Ε.

Για κλείσιμο μια παράκληση. Επειδή, στο προχθεσινό πρωτοσέλιδο της η «ΩΡΑ» έκανε λόγο και για «οικονομική υγεία της Π.Α.Ε.» μήπως να δημοσιεύσετε επιτέλους τον Ισολογισμό της περιόδου 2017-2018 να δούμε και εμείς οι «άπιστοι Θωμάδες» πόσο «υγιής» είναι; Άντε γιατί μόνον οι δύο Γαύροι το έχουν πράξει ως τώρα.

15 Μάη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 782 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ-ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ)