Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ» (ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ»
(ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;)

Δε λέτε πάλι καλά που υπάρχουν και οι «επαγγελματίες δημοσιογράφοι» νυν και πρώην, εγχώριοι και εξωχώριοι για να μαθαίνουμε την «πραγματική αλήθεια» και όχι αυτή που συλλαμβάνουμε με τις απατηλές αισθήσεις μας; Αυτή, άλλωστε, ήταν και η αγωνία των φιλοσόφων της περιόδου του «Διαφωτισμού». Οι περισσότεροι των «επαγγελματιών δημοσιογράφων» είναι και «κατευθυνόμενοι/στρατευμένοι». Είτε από πεποίθηση, είτε από ανάγκη. Για να τα καταφέρουν πρέπει να υπερασπίζονται τον εκάστοτε ιδιοκτήτη και όταν το απαιτούν οι συνθήκες να μετατρέπουν το μαύρο σε άσπρο. Ευτυχώς, λοιπόν, που υπάρχουν και αυτοί και καταλαβαίνουμε πόσο «τυχεροί» είμαστε που έχουμε έναν «Τίγρη» στην Α.Ε.Κ.

Ο Ιωάννης Σαντοριναίος είναι «ταγμένος στην υπεράσπιση της Α.Ε.Κ.» (ότι κι αν σημαίνει αυτό). Για τον λόγο αυτό όταν προσπαθεί να «συμμαζέψει τ’ ασυμμάζευτα» πάντα προσθέτει ότι είμαστε τυχεροί που η Α.Ε.Κ. της καρπαζιάς και της σφαλιάρας έχει τελειώσει. Προφανώς, οτιδήποτε λέγεται ή/και γράφεται πρέπει να υποστηρίζεται και από τα υπάρχοντα δεδομένα▪ αλλιώς ΔΕΝ έχει αξία. Τι λένε, όμως τα δεδομένα για όσα έγιναν πριν τον Τελικό Κυπέλλου σε σχέση με τον τρόπο που τα διαχειρίστηκε η Διοίκηση-Ιδιοκτησία της Π.Α.Ε.; Υποστηρίζουν την διαπίστωση του Σαντοριναίου (και όχι μόνο);

Ας «τα βάλουμε κάτω», λοιπόν, να δούμε τι προκύπτει:

  • Λίγες μέρες πριν τον Τελικό ο «Διοικητικός Ηγέτης» πηγαίνει στην Ε.Π.Ο. και συναντιέται με τον Περέιρα στον οποίο παραπονείται για την διαιτητική μεταχείριση της ομάδας.
  • Μετά τη συνάντηση και πριν τον Τελικό υπάρχουν παρασκηνιακές συναντήσεις ανθρώπων του «Γαύρου του Βορρά» με στελέχη της Ε.Π.Ο. οι οποίες επηρέασαν το παρασκήνιο του αγώνα.
  • Η «μοιρασιά» των προσκλήσεων ήταν απολύτως μεροληπτική.
  • Υπήρξε αλλαγή στους ρόλους των διαιτητών, την οποία η Α.Ε.Κ. την πήρε είδηση πολύ αργότερα.
  • Εκ των υστέρων η Π.Α.Ε. έστειλε επιστολή (υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της και «αδελφικό φίλο του Δ. Μελισσανίδη») στην Ε.Π.Ο. με την οποία αμφισβητεί την εγκυρότητα του Τελικού εξ’ αιτίας της αλλαγής ρόλου των τριών διαιτητών του Τελικού.

Χρονικά και μετά την επίσκεψη Μελισσανίδη στον Περέιρα έχουμε και την περίεργη και μεταχρονολογημένη επίθεση στον Τσαμούρη, ο οποίος με την διαιτησία του επέτρεψε στην «ομάδα του Ιβάν» να δραπετεύσει από την Λαμία με την νίκη στις αποσκευές της κατά την διάρκεια του Α’ γύρου του Πρωταθλήματος. Στα μάτια μας η συγκεκριμένη επίθεση δεν μπορεί παρά αν είναι μια προβοκάτσια, ειδικά αν συνυπολογίζουμε και την χρονική στιγμή που συνέβη. Από κει και πέρα έχουμε ένα «διοικητικό Βατερλώ» για το οποίο υπεύθυνος δεν είναι ούτε ο Δημητρέλλος, ούτε και ο Αδαμίδης, αλλά μόνον ο «Διοικητικός Ηγέτης».

Το «διοικητικό Βατερλώ» γίνεται ακόμη μεγαλύτερο εξ’ αιτίας της επιστολής Ασλανίδη στην Ε.Π.Ο. σχετικά με την αλλαγή ρόλων των τριών διαιτητών και αυτό για δύο λόγους:

  • Πρώτον γιατί η Α.Ε.Κ. εμφανίζεται να «κλαψουρίζει» για ένα ζήτημα με βάση το οποίο γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν οι ευθύνες του «αφανούς Ιδιοκτήτη». Ειδικά, αν συνυπολογίσουμε ότι ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκε με τον ίδιο τρόπο μετά τον χαμένο Τελικό του Βόλου που της το έκλεψε διαιτητικά η «ομάδα του Ιβάν» (και αυτό ανεξάρτητα της απόδοσης της στο παιχνίδι εκείνο).
  • Δεύτερον γιατί όπως αποδεικνύει η Μαίρη Μπενέα στο blog της «Δικογραφίες» (βλέπε εδώ) η αλλαγή είχε σημειωθεί στο Φύλλο Αγώνα και ήταν συνεπώς γνωστή από το Σάββατο. Είτε, λοιπόν, την είχαν πάρει χαμπάρι από το Σάββατο αλλά αντιδρούν τώρα για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, είτε είναι τόσο διοικητικά ανεπαρκείς που δεν διαβάζουν (ή δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν) αυτά που υπογράφουν (και των οποίων παίρνουν αντίγραφο).

Τελικά, πόσο χειρότερα θα έστηνε την Α.Ε.Κ. η «ομάδα του Ιβάν Σαββίδη» αν αυτή είχε στο τιμόνι της τον Δημητρέλλο ή τον Αδαμίδη και όχι τον «Τίγρη»; Δυστυχώς, αυτό το ερώτημα παραείναι «μεγάλο» για τα κιτρινόμαυρα «γιουσουφάκια» και γι’ αυτό ΔΕΝ περιμένουμε να το απαντήσουν. Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω όχι μόνο ΔΕΝ αξίζουν σε μια ομάδα με την Ιστορία της Α.Ε.Κ., αλλά την μειώνουν κιόλας σ’ απίστευτο βαθμό, αφού (απο)δείχνουν μια πολύ σοβαρή «διοικητική ανεπάρκεια» (πιο ανεπάρκεια πεθαίνεις).

Δυστυχώς, αυτή θα είναι η κατάσταση όσο ο Μελισσανίδης ασχολείται με την ομάδα-επιχείρηση μόνο σποραδικά έχοντας εκχωρήσει το γενικό κουμάντο σε τρίτους, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν τα προσόντα να βρίσκονται σε μια μεγάλη και σημαντική ομάδα.

 

Υ.Γ. Η νεότερη αποκάλυψη ότι η Α.Ε.Κ. ενώ είχε ζητήσει το Φύλλο Αγώνα από την Δευτέρα (αλήθεια γιατί καθυστέρησε τόσο;) το πήρε μόλις σήμερα οπότε και έμαθε από την εφημερίδα την αλλαγή των διαιτητών (βλέπε εδώ) μόνο χειρότερα κάνει τα πράγματα. Φανταστείτε να μην είχε τον «δικό της» Δέδε στην Ε.Π.Ο. πως θα της συμπεριφέρονταν. Απλά αποδεικνύει πόσο τελείως ξεχαρβαλωμένη οργανωτικά είναι η Ομοσπονδία. 

16 Μάη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 713 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ» (ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;)