Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΔΥΟ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΔΥΟ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
(ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ)

Τέσσερις μέρες πριν το άνοιγμα (και κλείσιμο) της κάλπης για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές οι «πανταχού παρόντες» σχολιάζουν δύο ΑΕΚτζήδες υποψηφίους Δημάρχους και την ανεκδιήγητη απερχόμενη Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Προφανώς, δεν είναι μόνο αυτές οι δύο οι μοναδικές ΑΕΚτζήδικες υποψηφιότητες. Ωστόσο, θεωρούμε πως ειδικά αυτές οι δύο είναι -αν όχι οι σημαντικότερες- από τις πλέον σημαντικές για τους λόγους που θα διαβάσετε στη συνέχεια. Πριν, όμως, αναφερθούμε στις δύο αυτές υποψηφιότητες οφείλουμε να σχολιάσουμε την ανεκδιήγητη και ανήθικη Ρένα Δούρου, η οποία αντί να συναισθανθεί και τις δικές της ευθύνες στις μεγάλες καταστροφές που έπληξαν την Περιφέρεια Αττικής επί των ημερών της συμπεριφέρεται τουλάχιστον προκλητικά.

Η ανεκδιήγητη απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής (η οποία με βάση το ρεπορτάζ ζητούσε να είναι στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά δεν της έγινε το χατίρι) φιλοξενήθηκε στη βραδινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και με νάζι, σκέρτσο και ένα πλατύ χαμόγελο δήλωσε:

«Δεν είναι αγάπη μου δουλειά της Περιφερειάρχη να σβήνει τις φωτιές.»

(Για όλη την εκπομπή πάτα εδώ).

Προφανώς είναι «δουλειά» της Περιφερειάρχη να πιστώνεται τις επιτυχίες (όπως το Φθινόπωρο του 2016 που πανηγύριζε για τις επιτυχίες της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πλημμυρών εκείνη την χρονιά) και να χρεώνει τις αποτυχίες σ’ όλους τους άλλους. Το τι αξίζει σ’ ένα άτομο χωρίς συναίσθηση της ευθύνης της θα το ανακαλύψει σε 5 μέρες από τώρα. Ωστόσο, καλό θα είναι αυτή της η συμπεριφορά να την ακολουθεί για πάντα στην πολιτική της σταδιοδρομία γιατί είναι απόλυτα ενδεικτική της ποιότητας της ως ανθρώπου.

Ο Γιάννης Βούρος έχει αποδειχτεί ένα χρήσιμο πολυ-εργαλείο για την Α.Ε.Κ. Θυμόμαστε τον αγώνα που έδωσε ο Βουλευτής με την περίφημη τροπολογία του για το γήπεδο (βλέπε εδώ άρθρο 65 σελ. 259). Η εκλογική επίδραση της υποψηφιότητας του μένει ν’ αποδειχτεί και από τ’ αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής. Το μόνο σίγουρο στην περίπτωση του υποψήφιου Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας είναι ότι μετά το πάθημα των πολλών υποψηφιοτήτων που υποστήριζαν το γήπεδο το 2014 ο «Διοικητικός Ηγέτης» έμαθε το μάθημα του και συγκέντρωσε όλες τις δυνάμεις του σε έναν υποψήφιο. Σε 5 μέρες από σήμερα θα δούμε αν του βγει. Δεδομένης, όμως, της αναλογικής κατανομής των εδρών σημασία ΔΕΝ έχει μόνο το πρόσωπο του Δημάρχου, αλλά πολύ περισσότερο η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου που κάθε φορά θα διαμορφώνεται για κάθε ζήτημα.

Η δεύτερη ΑΕΚτζήδικη υποψηφιότητα έχει οικογενειακό «άρωμα». Στον Δήμο Νέου Ηρακλείου κατεβαίνει ως υποψήφια Δήμαρχος η πρώην αθλήτρια της Α.Ε.Κ. Αιμιλία Τζίβα. Συμπαραστάτης της ο αδερφός της πρώην Πρωταθλητής της ομάδας στίβου και εκπρόσωπος των Βετεράνων στίβου της Α.Ε.Κ. Κώστας Τζίβας. Η Αιμιλία Τζίβα για την 5ετία που ολοκληρώνεται ήταν Νομαρχιακή Σύμβουλος και διετέλεσε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Τελευταία της συνεισφορά στην υπόθεση του γηπέδου ήταν η συμμετοχή της ως μόνου Τακτικού Μέλους της Οικονομικής Επιτροπής στην συνεδρίαση της 1ης Απρίλη 2019 στην οποία εγκρίθηκε η κατανομή της χρηματοδότηση των 20 εκ. για το γήπεδο (βλέπε εδώ).

Συνυπολογίζοντας την γειτνίαση των δύο δήμων πιστεύουμε ότι καθίσταται προφανής η σημασία επικράτησης των δύο ΑΕΚτζήδικης προέλευσης υποψηφίων Δημάρχων. Έτσι κι αλλιώς και οι δύο υποψήφιοι έχουν στο παρελθόν έμπρακτα αποδείξει (καθένας από τη θέση του) την αγάπη τους για την «’Ενωση».

22 Μάη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 886 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΔΥΟ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ)