Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΕ (ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΩΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟ 2013-2014)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΕ
(ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΩΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟ 2013-2014)

Στην φάση της λήψης απολογιών από το κακουργηματικά κατηγορούμενο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. την περίοδο που ανέλαβε εκ νέου τις τύχες της Α.Ε.Κ. ο Δ. Μελισσανίδης περνά τις επόμενες μέρες ο 16ος Τακτικός Ανακριτής. Βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Δ.Σ. είναι η ίδρυση παρα-διοίκησης στο Σωματείο, η οποία κάτω από τον πομπώδη τίτλο της «Επιτροπής Τμήματος Ποδοσφαίρου» ασκούσε ανεξάρτητη Διοίκηση πέρα και πάνω από τον έλεγχο του Δ.Σ. και την λογοδοσία της σ’ αυτό. Η «Επιτροπή» αυτή λειτουργούσε τελείως αυτόνομα (ακόμα και οικονομικά), κάτι το οποίο ΔΕΝ προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου, ενώ είναι και παράλογο από διοικητικής άποψης. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή είναι απολύτως ενδεικτική μιας σειράς παθογενειών που τα τελευταία χρόνια είναι ενδημικές στον Ελληνικό Αθλητισμό και αφορούν τρείς τουλάχιστον τομείς.

Η σκόπιμη απαξίωση της Ερασιτεχνικής και η μετατροπή του ΑΕΚτζή στη χειρότερη έκδοση «Γαύρου».

Μόνον ένας αλαφροΐσκιωτος ή κάποιος γνώστης των εγκλημάτων στην «Μάνα Α.Ε.Κ.» μπορούσε να δει «φέρετρο» μια θήκη μουσικού οργάνου (βλέπε εδώ). Παρά το γεγονός ότι τα εγκλήματα είναι πρόσφατα, έχει και σήμερα την αξία της μια απλή απαρίθμηση τους. Έτσι για να μην λησμονούμε τα «μεταρρυθμιστικά αποτελέσματα» των «Διοικήσεων Αλεξίου» (τον οποίο όλοι οι συγκατηγορούμενοι του ονομάζουν ως αποκλειστικό υπεύθυνο) στην Ερασιτεχνική. Έχουμε και λέμε:

  • Την χρονιά που το «ερασιτεχνικό Τμήμα Ποδοσφαίρου» είχε πλήρως ισοσκελισμένα έξοδα ύψους 5.538.675,30 Ευρώ, το Σωματείο χρωστούσε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ στους εργαζομένους του.
  • Την χρονιά που το «ερασιτεχνικό Τμήμα Ποδοσφαίρου» είχε πλήρως ισοσκελισμένα έξοδα ύψους 5.538.675,30 Ευρώ, το Σωματείο χρωστούσε νοίκια των γραφείων του, τα οποία σκόπιμα έμεινα απλήρωτα μέχρι ο ιδιοκτήτης να προβεί σε έξωση μια ιδιαιτέρως «βολική στιγμή».
  • Την χρονιά που το «ερασιτεχνικό Τμήμα Ποδοσφαίρου» είχε πλήρως ισοσκελισμένα έξοδα ύψους 5.538.675,30 Ευρώ, το Σωματείο δεν πλήρωσε ούτε το Ι.Κ.Α. του «ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Τμήματος».

Για όλα τα παραπάνω ο Αλεξίου κατονόμασε στο Ειρηνοδικείο ως μόνο υπεύθυνο τον ίδιο τον Μελισσανίδη (ο οποίος δεν άφηνε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι). Μένει να δούμε πόσα ακόμα θα του «φορτώσει» στην απολογία του.

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι αυτός ήταν που «διαβεβαίωνε» τα μέλη του Δ.Σ. (που πήρε στο λαιμό του) για την «νομιμότητα» (που αγνοεί ο ανακριτής) της σύστασης της παρα-διοίκησης του «Τμήματος Ποδοσφαίρου». Τελικά, ο Αλεξίου ήταν ο μόνος που μπορούσε λόγω της ευλυγισίας της μέσης του να υπηρετήσει τον «μονοφαγά Μελισσανίδη» (βλέπε εδώ). Γιατί, σε «τελευταία ανάγνωση» όλα όσα έχουν συμβεί στην Α.Ε.Κ. την τελευταία 6ετία (από την Ερασιτεχνική ως το γηπεδικό) είναι το απαύγασμα ενός τυχοδιώκτη που τα θέλει όλα δικά του.

Η απόλυτη εργαλειακή υποταγή μιας κυβέρνησης στις επιθυμίες αυτού που πληρώνει.

Σ’ όλη αυτή την ιστορία σκόπιμης απαξίωσης του Σωματείου η συνεισφορά της απερχόμενης Κυβέρνησης ήταν σημαντικότατη και απολύτως απαραίτητη. Θα ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη αν αυτή η σύμπραξη έμεινε χωρίς κάποιο αντίκρισμα. Όσοι και όπου μπορούσαν κάλυψαν τους «ανθρώπους του Προέδρου» όσο και όπως μπορούσαν.

Όλα ξεκίνησαν από το θάψιμο στα συρτάρια του Υφυπουργείου Αθλητισμού μιας αίτησης με την οποία ζητούνταν οικονομικός έλεγχος στο Σωματείο. Προφανώς, η απόφαση του θαψίματος της συγκεκριμένης αίτησης (η οποία υποβλήθηκε συνολικά 4 φορές και στους δύο Υφυπουργούς Αθλητισμού) δεν ανήκε μόνο στους Κοντονή-Συναδινό. Αυτό, άλλωστε, καθίσταται μάλλον αυτονόητο μόνο από την ανάγνωση των βραβευμένων από τους Παλαίμαχους τον Γενάρη του 2016. Ωστόσο, ακόμα και η συμπαιγνία και η σύμπραξη της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορούσε να συνεχιστεί για τόσο πολύ▪ ειδικά όταν το ζήτημα έφτασε στα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια. Από εκείνη την στιγμή έχουμε την ανακριτική εμπλοκή με τη συνακόλουθη άρση του τραπεζικού απορρήτου για μια σειρά λογαριασμών και τις κλήσεις σε απολογία.

Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ταυτόχρονα και την ευθύνη για όσα παράνομα έχουν γίνει με την Οικοδομική Άδεια και το Σωματείο να βαρύνει κυρίως την απερχόμενη Κυβέρνηση (που τα ήξερε και τα κάλυπτε), αλλά την ίδια στιγμή και τα «εύσημα» της ανακριτικής (και οσονούπω δικαστικής) διερεύνησης. Το φαινόμενο αυτό, δυστυχώς, δεν είναι σπάνιο στην κακο-ρυθμισμένη «Οικονομία της Αγοράς».

 

Η αρρωστημένη λογική του «Ναι, αλλά εσείς είσαστε χειρότεροι και γι’ αυτό να μη μιλάτε».

Το πιο αρρωστημένο όλης αυτής της ιστορίας είναι η «απαίτηση» των οπαδών να συμψηφίζουν τα πάντα. Δεν ενδιαφέρονται για την ουσία της υπόθεσης, αλλά μόνο για το «δικαίωμα» των άλλων να μιλάνε για την ομάδα τους (λες και αν δεν μιλάνε «όλα είναι καλά»). Δεν τους πειράζει το γεγονός ότι «ο αυθέντης της ομάδας τους» είναι τέτοιος που είναι, αλλά ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι. Έτσι, πρακτικά ανήθικοι οπαδοί (συν)τάσσονται με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της ομάδας τους υπερασπίζοντας μεν εκείνον και κατακεραυνώνοντας τους άλλους. Αν για παράδειγμα τα Γαύρικα Μ.Μ.Ε. σχολιάσουν την συγκεκριμένη υπόθεση θυμούνται το «ΝΟΟR-1». Αν ήταν εκείνα του «Γαύρου του Βορρά» θα θυμούνταν τα λαθραία τσιγάρα. Ενώ, αν τα Μ.Μ.Ε. που πρακτικά ελέγχει ο «Τίγρης» έκαναν λόγο για τους «σκελετούς» των άλλων εκείνοι πολύ βολικά θα θυμούνταν την μεταφορά τζιχαντιστών στην Λιβύη.

Μόνο που τα «μεγάλα κεφάλια» (εφοπλιστές) ποτέ δεν την πληρώνουν, αφού πολύ βολικά οχυρώνονται πίσω από την αυτονομία (και άρα «ευθύνη») των καπετάνιων. Γι’ αυτό και δεν ξεκαθαρίζει ποτέ η σαπίλα, αλλά απλά ανακυκλώνεται (ειδικά όταν οι κυβερνήσεις συνεργάζονται μαζί τους). Το μόνο που μένει είναι η μπόχα της συναλλαγής.

17 Ιούνη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 410 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΕ (ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΩΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟ 2013-2014)