Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ»)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ»)

Υπό μια έννοια φέτος έχουμε επανέλθει και στο ποδόσφαιρο στην «κανονικότητα». Μια «κανονικότητα» η οποία ορίζεται ως το κυνήγι του «γνήσιου Γαύρου» απ’ όσους επιθυμούν να του στερήσουν το Πρωτάθλημα. Πριν την έναρξη της έβδομης αγωνιστικής λίγα ερωτηματικά υπήρχαν σχετικά με την επικράτηση των τριών από τους «τέσσερις μεγάλους». Έτσι, το όποιο ενδιαφέρον περιοριζόταν στο πόσο εύκολα θα επικρατούσαν οι δύο Γαύροι και η Α.Ε.Κ. Όσο για τον Π.Α.Ο. η επίσκεψη στο Περιστέρι ήταν πάντα ένας δύσκολος αγώνας και κάθε αποτέλεσμα ήταν πιθανό. Πρώτος αγωνιζόταν το Σάββατο εντός έδρας ο «γνήσιος Γαύρος», για ν’ ακολουθήσουν την Κυριακή «ο Γαύρος του Βορρά» και η Α.Ε.Κ. εντός και να κλείσει την αγωνιστική ο Π.Α.Ο. στο Περιστέρι.

Μπορεί ο «γνήσιος Γαύρος» να ήταν το φαβορί στον αγώνα με τον δυσκοκατάβλητο Ο.Φ.Η., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο θα επικρατούσε. Το γεγονός ότι σχεδόν κάθε αγώνας του συνοδεύεται και από παρασκήνιο και στιγματίζεται από τις διαιτητικές αποφάσεις κάνει εξόχως ενδιαφέροντες τους αγώνες του. Η τελική επικράτηση του με 2-1 ήταν αναμενόμενη όπως και όσα συνέβησαν (και για τα οποία δεν έχει νόημα οποιαδήποτε κουβέντα από τη στιγμή που δεν αλλάζει κάτι). Το αποτέλεσμα είναι πως ο «γνήσιος Γαύρος» είναι πρώτος και μέσω των Μ.Μ.Ε. του εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά όσο μπορεί αυτή του την πρωτιά. Υποτίθεται, άλλωστε, ότι παίζει και «κόντρα στην εξυγίανση».

Την Κυριακή ο «Γαύρος του Βορρά» είχε τελικά ένα πολύ εύκολο απόγευμα στην Τούμπα απέναντι στη Λαμία. Του αρκούσαν 11’ για να πετύχει τρία γκολ και από κει και πέρα τα στελέχη της Π.Α.Ε. και τα Μ.Μ.Ε. του να συνεχίσουν τις «αποκαλύψεις» τους για τα «κοράκια» (τόσο εντός γηπέδου όσο και του var) που κρατάνε τους Πειραιώτες πρώτους (σε βάρος της ομαδάρας τους εννοείται).

Η Α.Ε.Κ. αγωνιζόταν (εξ’ αιτίας των έργων για το χλοοτάπητα στο Ο.Α.Κ.Α.) στη Ριζούπολη απέναντι στον Βόλο. Έπρεπε μεν να κερδίσει, αλλά δεν ήταν εύκολο δε. Και σ’ αυτό τον αγώνα φάνηκε η αμυντική γύμνια της ομάδας, η οποία δέχτηκε ένα πολύ εύκολο γκολ από τους Βολιώτες. Με αυτό ως δεδομένο αλλά και με την εικόνα της ανώτερης ομάδας η Α.Ε.Κ. πήγε στο ημίχρονο ισόπαλη και μ’ ένα παίκτη παραπάνω. Μια έλλειψη η οποία, όμως, δεν φάνηκε για τους Βολιώτες στο γήπεδο τουλάχιστον μέχρι να μπει το δεύτερο γκολ. Από κει και πέρα το δεύτερο γκολ του Μάνταλου και το τρίτο της Α.Ε.Κ. ήταν «το κερασάκι στη τούρτα». Ευτυχώς για όλους όσους πήγαν στη Ριζούπολη το δεύτερο γκολ του Βόλου δεν αποδείχτηκε προάγγελος στραβοπατήματος.

Στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Π.Α.Ο. επικράτησε μάλλον άνετα στο Περιστέρι ενός προβληματικού φέτος Ατρόμητου. Η νίκη των πρασίνων ήταν «επαγγελματική» και τους βοήθησε ν’ αναρριχηθούν στη βαθμολογία.

Έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο Φάληρο μεταξύ του «γνήσιου Γαύρου» και της Α.Ε.Κ. θα κρίνει τόσο την πρωτιά (αν θα παραμείνει ο «γνήσιος Γαύρος» πρώτος -ακόμη και με συγκάτοικο- ή θα προσπεράσει ο «Γαύρος του Βορρά» αν περάσει από τον Βόλο) όσο και την απόσταση της Α.Ε.Κ. από την κορυφή. Εκεί θα είναι και το δεύτερο crash test του var. Εκεί θα πεθάνει ή θα επιζήσει η «εξυγίανση».

21 Οκτώβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 766 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ «ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΑΥΡΟΥ»)