Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Ο ΠΕΛΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ (ΤΟ #MEXRI_TELOYS ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΠΕΛΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ
(ΤΟ #
MEXRI_TELOYS ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ)

«Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή», ήταν το μότο της διαφήμισης μιας μάρκας ουίσκι. Ή για να το πούμε αλλιώς: πως να χαρείς μια νίκη επί ενός αντιπάλου όταν αυτός δεν μπορεί να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση; Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του φετινού μπασκετικού Γαύρου. Μιας ομάδας οι ιδιοκτήτες και οι οπαδοί της οποίας «έκαμαν επανάστασιν». Προφανώς, οι «επαναστάσεις» γίνονται με σκοπό να βελτιώσουν (προς την κατεύθυνση των επαναστατών πάντα) τα πράγματα. Πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν λόγω κακής προετοιμασίας αλλά και εξ’ αιτίας της συγκυρίας. Αλλά το να εκρύγνηται μια επανάσταση όχι μόνο χωρίς καμία προετοιμασία αλλά και ν’ αφήνεται χωρίς καμία υποστήριξη απ’ αυτούς που την ξεκίνησαν είναι κάτι το πρωτοφανές.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως ο μπασκετικός Γαύρος στην Ευρωλίγκα έχει καταντήσει το «κλωτσοσκούφι» των υπολοίπων ομάδων. Για το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας των Αφων Αγγελόπουλων τα έχουν ήδη γράψει (και συνεχίζουν να τα γράφουν) άλλοι πιο ειδικοί. Ωστόσο, δεν γίνεται να μην ασχοληθώ με δύο-τρείς όψεις της επικοινωνιακής διαχείρισης όλης αυτή της κατάστασης.

Κατ’ αρχάς παρά την αγωνιστική αδυναμία του μπασκετικού Γαύρου (η οποία προκαλεί οίκτο) δεν γίνεται, ωστόσο, να μην ευχαριστιέμαι κάθε αγωνιστικό εξευτελισμό της. Και αυτό γιατί ήδη από πέρυσι εχθροί και φίλοι είχαν επισημάνει τη ζημιά που θα προκαλούσε η απόφαση αυτο-υποβιβασμού στην Α2 εξ’ αιτίας ενός πείσματος. Έτσι, δεδομένου ότι από πολύ νωρίς είχαν επισημανθεί όλοι οι κίνδυνοι αυτής της απόφασης οι ιδιοκτήτες της ομάδας ΔΕΝ έκαναν απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν την ομάδα τους να σταθεί στις νέες συνθήκες. Όχι μόνο δεν την ενίσχυσαν ποιοτικά, αλλά κατά πως φαίνεται θα χρειαστεί να πληρώσουν για δεύτερη φορά προκειμένου ν’ αντικαταστήσουν τους μισούς ξένους τους.

Επειδή, ακριβώς (για λόγους που οι Αγγελόπουλοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα) δεν ενίσχυσαν ποιοτικά την ομάδα τους μεθόδευσαν την κακοστημένη παράσταση με την αποκάλυψη της ασθένειας του Μπλατ. Σε κάθε περίπτωση το κύμα αλληλεγγύης προς τον προπονητή της ομάδας δεν ήταν αρκετό να επισκιάσει τ’ αγωνιστικά χάλια της ομάδας. Από διοικητική άποψη η παραμονή του Μπλατ ήταν μια από τις χειρότερες αποφάσεις τους. Ειδικά, όταν δεν ήταν ευχαριστημένοι από την δουλειά του. Μπορεί οι περισσότεροι να «έφαγαν το παραμύθι» ότι οι Αγγελόπουλοι κράτησαν από συμπόνοια τον Μπλατ (δίνοντας του και μια δεύτερη ευκαιρία), αλλά εμένα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι υπολόγιζαν να κρυφτούν πίσω από το πρόβλημα υγείας του όταν και αν ερχόταν η ώρα.

Οπότε, τώρα, έτσι όπως τα έχουν καταφέρει το μόνο που τους απομένει είναι σαν καλοί «ματάκηδες» ν’ αντλούν ευχαρίστηση από τα στραπάτσα των άλλων. Αυτή είναι η αποστολή που έχουν αναλάβει οι ερυθρόλευκοι ρεπόρτερ. Ακόμη κι έτσι οι οπαδοί της ομάδας που ήταν αλλιώς μαθημένοι και νόμιζαν ότι οι Αγγελόπουλοι θα έριχναν κι άλλο χρήμα δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι με το ενδεχόμενο να μας «κουνήσει μαντήλι» ο Βασιλακόπουλος και οι άνθρωποι του.

Όσο και να κάνουν κάποιοι ότι δεν το καταλαβαίνουν (για να μην πληγώσουν και αυτοί τους Αγγελλόπουλους), ωστόσο δεν μπορούν να κάνουν και πολλά καθώς τα κείμενα που μιλάνε για το τέλος της ίδιας της ομάδας (όπως αυτό) πληθαίνουν. Όσοι ρεπόρτερ του μπασκετικού Γαύρου σέβονται τον εαυτό τους και τα χρόνια τους στον χώρο δεν μπορούν (ακόμα και να ήθελαν) να κρύβονται άλλο. Αρκετοί, μάλιστα, είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως.

Τελικά, εκτός από το πόσες νίκες θα καταφέρει να κάνει φέτος στην Ευρωλίγκα η ομάδα των Αγγελόπουλων περιμένω να δω τι θα κάνουν οι ρεπόρτερ της ομάδας στην περίπτωση που η ρύθμιση του Αυγενάκη για τις θητείες στις Ομοσπονδίες δεν περάσει. Όχι, τίποτε άλλο αλλά κάποιοι ξεκίνησαν τα πανηγύρια από την κατάθεση χωρίς να περιμένουν να τελειώσει πρώτα η δουλειά. Πλάκα θα είχε να μείνουν με την χαρά.    

13 Νοέμβρη 2019
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1061 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Ο ΠΕΛΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΓΑΥΡΟΣ (ΤΟ #MEXRI_TELOYS ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ)