Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΑΥΡΟ (ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΑΥΡΟ
(ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ)

Στη ζωή η καθημερινότητα διαμορφώνεται από τ’ αποτελέσματα της σύγκρουσης συμφερόντων που συμβαίνει αδιάκοπα. Από κάθε άποψη αυτό είναι θεμιτό, καθώς καθένας μας παλεύει να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί. Τις περισσότερες φορές αυτή η σύγκρουση συμφερόντων δεν πάει μέχρι τέλους, αφού στην πορεία οι αντιμαχόμενοι έρχονται σε κάποιο είδος συμβιβασμού. Έτσι, κάθε φορά που ξεσπά μια νέα εστία σύγκρουσης οι περισσότεροι υποθέτουν ότι αυτή εκρήγνυται μόνο και μόνο για να σβήσει σε λίγο (μόλις έρθουν σε συνεννόηση/συμβιβασμό οι αντιμαχόμενοι). Αυτό συμβαίνει γιατί αν τα πράγματα αφεθούν να εξελιχθούν μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό απ’ αυτό που ανέμενε εκείνος που ξεκίνησε το σαματά. Εύκολο είναι να πρέπει στο τέλος σεβόμενος τον εαυτό σου να φτάσεις #mexri_teloys;

Σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι πρόκλησης οι κερδισμένοι είναι μονάχα οι αντιμαχόμενοι (καμιά φορά και ο «διαιτητής») και χαμένοι όλοι οι υπόλοιποι (κυρίως οι κλακαδόροι των αφεντικών που συγκρούονται). Σε κάθε περίπτωση η πρόκληση σύγκρουσης είναι από άποψη τακτικής απολύτως απαραίτητη όταν επίκειται ένα κάποιο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Στη σημερινή συγκυρία που ο ποδοσφαιρικός Γαύρος καταγγέλλει την Διοίκηση της Ε.Π.Ο. για τα δεινά του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου υπάρχουν σε βάρος του δύο ανοικτές υποθέσεις.

Την μία την σημειώνει και ο Άρης Ασβεστάς σε σχετικό κείμενο του (βλέπε εδώ). Δεν είναι άλλη από το ξεψάχνισμα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. του βουλεύματος με βάση το οποίο έχουν πάει κατηγορούμενοι οι «28» (καμία σχέση με τους κατασκευαστές πλυντηρίων της διαφήμισης). Η άλλη ανοικτή υπόθεση είναι η ίδια η δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η μια υπόθεση είναι ουρά της άλλης (όποια και να επιλέξουμε) και δεν είναι διόλου παράλογο στην Ελληνική πραγματικότητα η έκβαση της δίκης να κρίνει το αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας. Άλλωστε το βούλευμα είναι πάνω από 500 σελίδες και λόγω της σοβαρότητας των ποινών απαιτείται πολύ προσεκτικό διάβασμα.

Οι δικές μας απορίες σχετικά με τις θέσεις των ιδιοκτητών των Π.Α.Ο., Α.Ε.Κ. και «Γαύρου του Βορρά» θα λυθούν (ελπίζουμε τουλάχιστον) με την επανέναρξη της δίκης στις 10 Δεκέμβρη. Εκεί θα φανεί αν οι τρείς τους εννοούν να «σπάσουν αυγά» για να φτιάξουν ομελέτα ή αν τα έχουν βρει παρασκηνιακά με τον Βαγγέλα. Ανεξάρτητα, όμως από αυτό η καταγγελία του Γαύρου έχει κάποια βάση. Την οποία βάση κατάφερε με τον τρόπο που την έκανε (και κυρίως με βάση την δική του προϊστορία) να υπονομεύσει.          

Αν όσα κατά καιρούς έχει καταγγείλει ο Γαύρος μέσω του www.to10.gr τα είχε καταγγείλει κάποια άλλη ομάδα θα είχαν παράξει καλύτερο αποτέλεσμα. Γιατί, ακόμα και αν η λωτοφαγία προκαλεί έστω και πρόσκαιρη απώλεια μνήμης, το προηγούμενο παρελθόν επί Κόκκαλη κάθε άλλο παρά βοηθά την έρευνα των καταγγελλομένων. Άλλωστε, το γεγονός ότι η πρώην τροτέζα αποφάσισε να κάνει παρθενοραφή και να «μπει στον ίσιο δρόμο» με βάση το παρελθόν της καθιστά κωμικές τις καταγγελίες για «βιασμό» (του ποδοσφαίρου) και αλλοίωσης του Πρωταθλήματος. Γιατί, όλοι μας γνωρίζουμε πως αν δεν θέλουμε ν’ αλλοιωθεί κάτι είτε το παστώνουμε, είτε το βάζουμε στο λάδι, είτε στο ψυγείο βρε αδερφέ.

Εκτός της πλάκας και του «δικαιώματος» κάποιος με τέτοια προϊστορία να κάνει τέτοιου είδους καταγγελίες το πρόβλημα υπάρχει. Η παρούσα Κ.Ε.Δ. υπό την ομπρέλα της παρούσας «Διοίκησης Γραμμένου» υπάρχει για να ευνοεί βασικά την ομάδα του Ιβάν και για να μην φωνάζει συνέχεια και τον «Γαύρο του Νότου». Η ανακύκλωση των διαιτητών στα παιχνίδια της ομάδας του Ιβάν μεταξύ πρώτου διαιτητή και VAR δεν μπορεί να είναι τυχαία (βλέπε εδώ). Η συχνότητα με την οποία έχει ήδη συμβεί σε 10 αγωνιστικές είναι ύποπτα προβληματική. Προφανώς και στην Κ.Ε.Δ. της Ε.Π.Ο. δεν γνωρίζουν έννοιες όπως η «σύγκρουση συμφερόντων». Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν νοιάζονται για τέτοια ζητήματα, καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να «γίνεται η δουλειά».

Το «γιατί» δεν τους ενδιαφέρουν τέτοια πράγματα και γιατί συνεχίζουν (και θα συνεχίζουν αν τους αφήσουν) να τα κάνουν είναι το χειρότερο απ’ όλα, καθώς αποδεικνύει πόσο εύκολα αφηνόμαστε ως πολίτες και φίλαθλοι/οπαδοί να χειραγωγούμαστε. Στην περίπτωση μας αυτό είναι το μόνο εύκολο, αφού το μόνο που έχει να κάνει αυτός «που πιάνεται με την κατσίκα στην πλάτη» είναι να φωνάξει διαμαρτυρόμενος ότι αυτός (ακόμη) δεν έχει κλέψει τόσο όσο ο καταγγέλλων και καθάρισε. Ξεκινάμε την παρελθοντολογία αφήνοντας τον σημερινό σατράπη να συνεχίζει τις πρακτικές του προηγούμενου (τι διάολο έδωσε τόσα λεφτά;).

Από κει και πέρα για τους δικούς τους λόγους Π.Α.Ο. (οικονομική εξυγίανση) και Α.Ε.Κ. (με μια σειρά από λόγους που χρειάζεται μια πολύ μεγάλη παρένθεση) δεν αντιδρούν ουσιαστικά. Οι μόνοι που ενδιαφέρονται να μην ξεφύγει η κατάσταση είναι η Κυβέρνηση (λόγω «πολιτικού κόστους) και ο Βαγγέλας (γιατί θα πρέπει να κάνει πράξη το δικό του #mexri_teloys). Το μόνο σίγουρο είναι πως η Κυβέρνηση αν και είναι η μόνη αναρμόδια για να κάνει κάτι, εντούτοις είναι και η μόνη που θα κάνει κάτι (και γι’ αυτό όλοι τελικά θα τα βάλουν μαζί της).

Σε κάθε περίπτωση το προσεχές διάστημα μέχρι και το τέλος της χρονιάς θα είναι εξόχως ενδιαφέρον και διαφωτιστικό γιατί αν μη τι άλλο θα μας λύσει και τις απορίες για το ποιοι τα έχουν βρει και με ποιους. Εις υγείαν των φανατικών οπαδών κάθε ομάδας που σαν αγελαία ζώα (γίδια, κατσίκια, πρόβατα) στοιχίζονται πίσω από τον ιδιοκτήτη της ομάδας τους και συμπεριφέρονται σ’ όσους έχουν διαφορετική άποψη σαν «Μονάδες Προστασίας Μεγαλομετόχων».

20 Νοέμβρη 2019
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 1128 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΑΥΡΟ (ΠΑΙΖΕΙ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ)