Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ «ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ» (ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ «ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ»
(ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)

Το ξεκατίνιασμα Μαρινάκη-Σωκράτη Κόκκαλη ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό. Όχι, μόνο επειδή είχαμε προϊδεαστεί από τα κείμενα των Μ.Μ.Ε. ιδιοκτησίας του Βαγγέλη, ούτε καν γιατί είχε προηγηθεί το ανάλογο με τον Πέτρο Κόκκαλη▪ αλλά επειδή έπρεπε κάποια στιγμή να προχωρήσουν σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Λογαριασμών που έρχονται από παλιά και που αφού καθυστέρησαν τόσο να κλείσουν τώρα το κλείσιμο τους θα γίνει επώδυνα. Και θα γίνει «επώδυνα» γιατί κάθε πλευρά για να υπερασπιστεί την υστεροφημία της θα «βγάλει τ’ άπλυτα της άλλης στη φόρα». Μόνο που αυτά τα «άπλυτα» δεν αφορούν μόνο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των Μαρινάκη-Κόκκαλη αλλά και τον Γαύρο (του οποίου ήταν ο Σωκράτης και είναι ο Βαγγέλης) ιδιοκτήτες και «Διοικητικοί Ηγέτες».

Το σκηνικό του «ξεκατινιάσματος» που ζούμε αυτές τις μέρες έχει στηθεί από μήνες. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι τουλάχιστον η πλευρά Μαρινάκη είχε έτσι κι αλλιώς αποφασίσει να έρθει σε ρήξη και σχεδίαζε να το εκμεταλλευτεί (όπως νομίζει) επικοινωνιακά. Η «προπαρασκευή πυροβολικού» ξεκίνησε με την «παραχώρηση» του Θωμά Μητρόπουλου στον Μελισσανίδη για να τον βοηθήσει με την Ε.Π.Ο. Συνεχίστηκε με το ιδιοκτησιακό του «Καραϊσκάκη». Ολοκληρώθηκε με την «κατηγορία»(;) ότι ανέλαβε την κατασκευή της υπογειοποίησης στην οποία βασίζεται η λειτουργία του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι ως κατηγορία απίστευτα γελοία, μιας και η υπογειοποίηση είναι «κρατική δουλειά» (αφού το Κράτος πληρώνει και όχι ο Μελισσανίδης από την τσέπη του), οπότε…

Από κει και πέρα κάθε πλευρά ισχυρίζεται τα δικά της. Η πλευρά Μαρινάκη με τους δημοσιογράφους των Μ.Μ.Ε. που διαθέτει βάζει μπροστά τον Γαύρο και θέτει μ’ αυτόν στο επίκεντρο τα ερωτήματα της. Για παράδειγμα ο Χελάκης www.to10.gr αναρωτιέται σχετικά με την επιστολή-απάντηση του Σωκράτη πως γίνεται μέσα σε τόσες λέξεις να μην έδωσε μια εξήγηση γιατί πετά τώρα τις ακαδημίες του Γαύρου από τον Ρέντη. Ωστόσο, δεν αναρωτιέται γιατί ο Γαύρος υπό τον Μαρινάκη ΔΕΝ ήθελε ν’ ανανεώσει το μισθωτήριο (το οποίο είχε υπογράψει το 2014 όταν και εκείνος φλέρταρε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις σχέσεις με τον οποίο κατηγορεί την οικογένεια Κόκκαλη). Ούτε αναρωτιέται γιατί χωρίς να τις αμφισβητήσει νομικά ο Γαύρος ΔΕΝ αποπλήρωσε (και το δήλωσε -ξεδιάντροπα μάλιστα για κάποιον σκόπιμα μπαταχτσή- στην πλευρά Κόκκαλη το περασμένο Καλοκαίρι) τις οφειλές του στον Σωκράτη.

Προφανώς, όλο αυτό το παιχνίδι της πρόκλησης ήταν απολύτως σκόπιμο. Κάτι που σημαίνει ότι η πλευρά Μαρινάκη είχε κάνει τους υπολογισμούς της και απλώς περίμενε τον Κόκκαλη να κάνει την έξωση στις ακαδημίες. Πάντως, όταν τα πράγματα αγριεύουν όπως απέδειξαν τόσο η περίπτωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο και της Ν.Δ. με τις μεταγραφές κάποιων πρώην κομμουνιστών του Κ.Κ.Ε. ένας «Αριστερός» είναι πάντα χρήσιμος. Ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα «αριστερό εξτρέμ». Από την άποψη αυτή ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος είναι ο πιο σημαντικός δημοσιογράφος που διαθέτει ο Βαγγέλης. Γιατί μαζί με την γαυροσύνη του διαθέτει και την «αριστερή» οπτική. Τα γραπτά του είναι πραγματική απόλαυση. Κρίμα που όταν αυτά αφορούν τον Γαύρο είναι ημιτελή (κάτι σαν κακογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα).

Γιατί εγώ δεν έχω ακούσει να ποτίζεται μόνο ο βασιλικός (επιχειρηματικά συμφέροντα Κόκκαλη) και όχι η γλάστρα. Ούτε έχω διαβάσει αστυνομικό μυθιστόρημα χωρίς να περιγράφονται όσοι ωφελούνται από το έγκλημα (και άρα τη συγκάλυψη του). Έτσι το φτωχό μου το μυαλό (όπως και άλλων υποθέτω) αδυνατεί να κατανοήσει πως είναι δυνατόν ο Σωκράτης ως «εθνικός προμηθευτής» να φταίει για τόσα δεινά και να μην έχει παράλληλα ωφεληθεί και ο ποδοσφαιρικός Γαύρος. Αδυνατώ να ερμηνεύσω διαφορετικά από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες την για χρόνια χορηγία της SIEMENS στον Γαύρο (η οποία σταμάτησε μετά την έκρηξη του ομώνυμου σκανδάλου) και την διακοπή των επιχειρηματικών δοσοληψιών του μαζί της. Προφανώς, ακόμα και για το «αριστερό εξτρέμ» (εγώ είμαι τουλάχιστον «ακρεδεξιό εξτρέμ» σε σύγκριση μαζί του) τα λεφτά της χορηγίας δεν ήταν θέμα, η «ρετσινιά» όμως είναι. Για το πρώτο «μούγκα», ενώ για το δεύτερο στην πυρά ο Σωκράτης. Ως συνεπής «Αριστερός» ο Χαραλαμπόπουλος γνωρίζει πότε να σταματήσει έναν συλλογισμό έτσι ώστε και αυτός να μην εκτεθεί έναντι του εντολέα/εργοδότη του και να είναι σωστό μέχρι εκείνο το σημείο (αν και ημιτελές) το κείμενο του.

Η επιλεκτική μαζική αμνησία που τους έχει πιάσει όλους εκεί στο Λιμάνι για την ένοχη εκείνη περίοδο που έκανε ότι του γούσταρε ως ιδιοκτήτης του Γαύρου (και τους γέμιζε με κούπες την τροπαιοθήκη) ο Σωκράτης είναι σύμφωνα με τους γιατρούς παρενέργεια της παρθενοραφής. Τα τελευταία 3 χρόνια (μαζί μ’ αυτό που διανύουμε) σκούζουν (κάθε φορά) εξ’ αιτίας των σε βάρος τους αδικιών σαν παρθένα την πρώτη της φορά. Δε θυμούνται τι συμβούλευαν τους άλλους που έσκουζαν όταν αυτοί είχαν τις διαιτητικές αβάντες μέσω της εξαγοράς της Ε.Π.Ο. Αυτή η περίοδος με που ξεκινά με τις εκλογές τη Ε.Π.Ο. στην Αλεξανδρούπολη (22 χρόνια πριν στις 16/11/1997) είναι προβληματική για τους δημοσιογράφους του Μαρινάκη.

Γιατί, ακόμη και ο συνδυασμός των Χελάκη (τον εκτιμώ για την ματιά του) με τον Χαραλαμπόπουλο ΔΕΝ μπορεί να υποστηρίξει πως ότι έγινε τότε (και αργότερα) στην Ε.Π.Ο. ήταν στα πλαίσια των επιχειρηματικών συμφερόντων του Σωκράτη. Γιατί απλά κάτι τέτοιο ΔΕΝ μπορεί να προκύψει. Άλλωστε, το παράδειγμα του Ιβάν στον «Γαύρο του Βορρά» αποδεικνύει πως μια προσωπικότητα με κύρος μπορεί να σταθεί για χρόνια ως ιδιοκτήτης ακόμα και αν δεν παίρνει κούπες. Όταν, δε, καταφέρει να βρει τα κονέ που χρειάζεται τις παίρνει μαζεμένες.  

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν περιμένω από κανέναν τους και από καμία πλευρά να διαβάσω κάτι σημαντικό. Το μόνο που ελπίζω είναι όσο προχωρά ο καιρός τόσο να εντείνεται το ξεκατίνιασμα, έτσι ώστε να μάθουμε λεπτομέρειες που τυχόν δεν ήταν γνωστές ως σήμερα. Μέχρι τότε θα διασκεδάζω (όπως, άλλωστε, και πολλοί άλλοι) με την εκατέρωθεν προσπάθεια να μη μείνουν με τον «μουτζούρη» στο χέρι.

23 Νοέμβρη 2019
«πανταχού παρών».

Διαβάστηκε 1037 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ «ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ» (ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)