Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Α. (ΜΕΡΟΣ Β’ – ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΞΑΝΘΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Α.
(ΜΕΡΟΣ Β’ – ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΞΑΝΘΗΣ)

ΜΕΡΟΣ Α’

Συνεχίζουμε την παρουσίαση της απόφασης-πορίσματος-έκθεσης-γνωμοδότησης της Ε.Ε.Α. σχετικά με την υπόθεση πολυ-ιδιοκτησίας Ξάνθης και «Γαύρου του Βορρά». Σήμερα στο Β’ Μέρος και με την σειρά που βρίσκεται στο αρχικό κείμενο παρουσιάζουμε το ιδιοκτησιακό της Π.Α.Ε. Ξάνθη. Πριν παραθέσουμε το κείμενο του Β’ Μέρους θα σας δώσουμε σε περίληψη τα πλέον βασικά σημεία του ιστορικού όπως αυτό προκύπτει από το ίδιο το κείμενο. Αν και τυπικά το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ξεχωριστό από την υπόθεση πολυ-ιδιοκτησίας, ωστόσο μόνον όταν εξεταστεί συνολικά μπορεί να εξαχθεί σωστό και ασφαλές συμπέρασμα. Τέλος, σημειώνεται ότι στο κείμενο έχουν επισημανθεί με κίτρινο χρώμα κάποιες διορθώσεις σε προφανή λάθη του πρωτότυπου σχετικά με ημερομηνίες και έτη.

Πριν, λοιπόν, διαβάσετε το Β’ Μέρος πρέπει να έχετε υπόψη τα εξής:

  • Στις 4 Δεκέμβρη 2018 η Ξάνθη καταθέτει στην Επιτροπή αίτημα για παροχή άδειας προκειμένου να μεταβιβάσει τις μετοχές της.
  • Δεδομένου, ότι με υπαιτιότητα του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού Βασιλειάδη η Ε.Ε.Α. εξ’ αιτίας μη νόμιμης σύνθεσης (επειδή δεν είχε αντικατασταθεί ο παραιτηθείς Πρόεδρος) της δεν μπορούσε να συνεδριάσει, το αίτημα της Ξάνθης εξετάστηκε στις 7 Μάρτη 2019 όταν και είχε ήδη ολοκληρωθεί επί της ουσίας η μεταβίβαση.
  • Ότι η μεταβίβαση των μετοχών της Π.Α.Ε. Ξάνθη από την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. που τις κατείχε στην INSPORTSI.K.E. είχε ολοκληρωθεί εντός του 2018 (και μάλιστα στις 31 Δεκέμβρη) εκτός από τον Ισολογισμό της ΒΙΑΜΑΡ προκύπτει και από τις ανακοινώσεις των δύο εταιρειών στο Γ.Ε.ΜΗ. ότι για το δεκάμηνο του 2019 «δεν συνέβη κανένα σημαντικό γεγονός».
  • Στις 7 Μάρτη 2019 όταν και η Ξάνθη παρουσιάζεται ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΝ την ενημερώνει για την μεταβίβαση των μετοχών. Στα τέλη του Μάρτη (29) η Ξάνθη ενημερώνει τόσο την Ε.Π.Ο. όσο και την SUPER LEAGUE. Ειδικά, στην περίπτωση της η μεν Ξάνθη ενημερώνει για την μεταβίβαση στις 29 Μάρτη 2019, η δε Ε.Π.Ο. χορηγεί την άδεια για την μεταβίβαση ενάμιση μήνα μετά (14 Μάη 2019)! Ώστε, η Π.Α.Ε. Ξάνθη άλλαξε ιδιοκτήτη προτού τόσο η Ε.Ε.Α. όσο και η Ε.Π.Ο. της χορηγήσουν τη σχετική άδεια.
  • Τον Ιούλη του 2019 και παρά το γεγονός ότι όπως υποστηρίζουν ΒΙΑΜΑΡ και INSPORTSείχε ήδη επέλθει η μεταβίβαση η Ξάνθη καταθέτει στην Ε.Ε.Α. φάκελο αδειοδότησης με την ΒΙΑΜΑΡ ως ιδιοκτήτη.
  • Τέλος, η Ξάνθη προσκόμισε στην Επιτροπή προσύμφωνο των ΒΙΑΜΑΡ και INSPORTS σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών. Το συγκεκριμένο προσύμφωνο είναι αβέβαιης χρονολογίας και επιπλέον διαψεύδεται από άλλα έγγραφα.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι τόσο η κα Μαρούπα όσο και ο κος Δεδερμέζης θεωρούν ότι για την μη έγκαιρη χορήγηση της σχετικής άδειας ευθύνεται η αδυναμία συνεδρίασης της Επιτροπής και όχι η ομάδα. Επιπλέον η κα Μαρούπα θεωρεί ότι η Ξάνθη δεν παραβίασε επί της ουσίας την νομοθεσία γιατί και η INSPORTS έχει τους ίδιους με την ΒΙΑΜΑΡ μετόχους και συνεπώς η Επιτροπή θα χορηγούσε την ζητηθείσα άδεια. Η παρατήρηση της κας Μαρούπα, ωστόσο, ΔΕΝ εξηγεί γιατί μέχρι και την καταγγελία η Ξάνθη ΔΕΝ είχε ενημερώσει (εγγράφως) την Επιτροπή.

Τέλος, και όσον αφορά το συμφωνητικό μεταξύ των δύο εταιρειών μια σχετικά σίγουρη χρονολόγηση του θα μπορούσε να προέλθει από την ηλεκτρονική υποβολή του στις αντίστοιχες Εφορίες των δύο εταιρειών. Μια υποχρέωση που την έχει οπωσδήποτε η εταιρεία η οποία θα εμφανίσει το εισόδημα από την εκτέλεση του συμφωνητικού. Αν και η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων του συμφωνητικού είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα, θ’ αποτελούσε ωστόσο μια πιο ασφαλή (καθ’ ότι επίσημη) χρονολόγηση της.

20 Φλεβάρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 529 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Α. (ΜΕΡΟΣ Β’ – ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΞΑΝΘΗΣ)