Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ή ΕΞΟΡΙΑ; (ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ή ΕΞΟΡΙΑ;
(ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»;)

Από την Δευτέρα που μας πέρασε η «Βασίλισσα» μπορεί να θεωρείται ιδιοκτήτρια του Κλειστού των Άνω Λιοσίων. Μιας Ολυμπιακής Εγκατάστασης η οποία είχε χρησιμοποιηθεί για την Πάλη και το Τζούντο. Αρχικά η χωρητικότητα του είχε οριστεί στις 9.300 θέσεις. Με την παραχώρηση του Κλειστού στην Α.Ε.Κ. ο χώρος βρίσκει επιτέλους έναν χρήστη και η περιοχή μπαίνει στον «αθλητικό χάρτη». Ωστόσο, η μετακόμιση της «Βασίλισσας» δεν είναι χωρίς προβλήματα με κυριότερο των οποίων την δυσκολία πρόσβασης. Μια δυσκολία την οποία καλείται ν’ αντιμετωπίσει άμεσα τόσο το Κράτος (μέσω της αναδιάρθρωσης των δρομολογίων των λεωφορείων) όσο και η ίδια η Κ.Α.Ε.

Στα λόγια (που μένει να γίνουν πράξη) με την παραχώρηση της Δευτέρας η «Βασίλισσα» βρίσκει μια «μόνιμη» έδρα για το μπάσκετ. Στο ταραγμένο τα τελευταία χρόνια τοπίο του Επαγγελματικού Μπάσκετ η παραχώρηση αυτή έδωσε το σύνθημα για μια «επίθεση αγάπης» προς την «Ένωση». Μια «επίθεση αγάπης» από τον Γ. Κογκαλίδη ο οποίος συγκρίνει την απόκτηση του νέου γηπέδου με την σημασία ενός τίτλου (ή τίτλων). Προφανώς το κείμενο αυτό όπως και τα επόμενα του ίδιου ύφους (που θ’ αποθεώνουν τον Μάκη) αλλά και τα προηγούμενα που είχαν στόχο τον Δουβή και την ψήφο του στη συνεδρίαση του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. για την τύχη του φετινού Πρωταθλήματος ΔΕΝ είναι τυχαία. Συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος για μια παρασκηνιακή(;) προσέγγιση των «τριών Αγγελόπουλων» στη βάση μιας κοινής στόχευσης/συμπόρευσης. Αυτό, όμως, είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτούν (και να το αποφασίσουν) άλλοι καθώς πρωτίστως αφορά την «Βασίλισσα» ως εταιρεία και σίγουρα έχουμε χρόνο μέχρι να φτάσουν σε κάποια συμφωνία/κατανόηση.

Επί της ουσίας το «στοίχημα» της «Βασίλισσας» είναι διπλό και οικονομικό. Δυστυχώς ή ευτυχώς από την περίοδο του Ιωαννίδη (όταν γέμιζαν μόνο τα μπλέ καθίσματα απέναντι από τα επίσημα) η «Βασίλισσα» έχει μάθει να παίζει μπροστά σε λίγο κόσμο. Πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί ανεξαρτήτως κορωναϊού και στα Λιόσια. Οπότε η μια παράμετρος θα είναι αν και πότε θα καταφέρει να έχει οικονομικό όφελος από την χρήση τους Κλειστού (συνυπολογίζοντας το κόστος που θ’ αφορά την διευκόλυνση της μετακίνησης των οπαδών). Αυτό, μένει ν’ αποδειχθεί στο μέλλον και σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί αν δημοσιευθεί και κανένας Ισολογισμός.

Η άλλη όψη του οικονομικού στοιχήματος αφορά τον διαφημιζόμενο μέσω της ονοματοδοσίας του Κλειστού. Δυστυχώς και σ’ αυτή την περίπτωση ο μόνος ενδιαφερόμενος (και γι’ αυτό νικητής σ’ έναν αγώνα για έναν συμμετέχοντα) είναι μια στοιχηματική εταιρεία. Μια στοιχηματική εταιρεία η οποία για να μπορεί να πληρώνει την «Βασίλισσα» για την διαφήμιση της θα πρέπει να έχει κέρδη (δηλαδή, να χάνουν οι παίκτες το στοίχημα) και από τους αγώνες που συμμετέχει η «Βασίλισσα». Αν αυτή η αντίφαση δεν είναι στην βάση της προβληματική, τότε δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να θεωρηθεί «προβληματικό». Ακόμη χειρότερα κάποιοι θεωρούν όλα αυτά ως «σημεία των καιρών» αποφεύγοντας έτσι να προβληματιστούν (και να κάνουν κάτι) σχετικά.

Αρχής γενομένης από την μεθεπόμενη σεζόν (2021-2022) -όταν και ελπίζουμε να έχει η κατάσταση πλήρως επανέλθει στα προ κορωναϊού δεδομένα- θα κριθεί αν η νέα έδρα ήταν εφαλτήριο για το μέλλον ή εξορία. Κουράγιο μόνον ο τελευταίος τους τρείς «χαμένους» Ισολογισμούς έχει μείνει για δημοσίευση. Αλλά γι' αυτά από εβδομάδα. Τόσο καιρό περιμέναμε ας περιμένετε λίγο ακόμα.

26 Ιούνη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 715 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ή ΕΞΟΡΙΑ; (ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»;)