Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΓΑΥΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΚΑΙ Α.Ε.Κ. (ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΓΑΥΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΚΑΙ Α.Ε.Κ.
(ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ;)

Τώρα που τελείωσε το Πρωτάθλημα (αλλά όχι η σεζόν) είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για μια μίνι αποτίμηση. Από την αποτυχημένη έναρξη στο EUROPA φτάσαμε σε ένα αμφιλεγόμενο φινάλε (ενώ εκκρεμεί η μοναδική ελπίδα να σωθεί η χρονιά). Η ομάδα κατάφερε να τερματίσει τρίτη πίσω από τους δύο Γαύρους και να φτάσει μέχρι τον Τελικό Κυπέλλου με την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό, όμως, που σίγουρα σημάδεψε την σεζόν της ήταν η απόφαση να μην καταθέσει ένσταση για τα ληγμένα δελτία υγείας των 12 ποδοσφαιριστών της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη. Ανεξάρτητα από την δικαιολογία που δόθηκε γι’ αυτή την απόφαση το σημαντικό είναι η κατάσταση που αυτή η απόφαση δημιούργησε.

Πέρα από το να κρίνει κάποιος θετικά ή αρνητικά την απόφαση σημειώναμε σε κείμενο μας ότι η Α.Ε.Κ. θα έπρεπε να πάρει κάποιο αντάλλαγμα από τον επίσημο «Γαύρο του Βορρά» για την διευκόλυνση που του έκανε. Γιατί, όπως και να το κάνουμε αν φέτος οι ασπρόμαυροι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν έβγαιναν έστω και δεύτεροι δύσκολα θα συγκρατούνταν ο «κόσμος της ομάδας». Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και η Α.Ε.Κ. άφησε ατιμώρητη αυτή την βαριά αμέλεια. Σε κάθε περίπτωση εξ’ αιτίας αυτής της απόφασης:

  • Η Α.Ε.Κ. θα παίξει στα προκριματικά του EUROPA στα μέσα Σεπτέμβρη όταν ο «Γαύρος του Βορρά» θα ξεκινήσει στα προκριματικά του CLτρείς βδομάδες νωρίτερα. Έτσι οι παίκτες της Α.Ε.Κ. θα έχουν περισσότερο καιρό για ξεκούραση και (εκ νέου) προετοιμασία.
  • Η ιδιοκτησία της Α.Ε.Κ. γλύτωσε τα πριμ κατάκτησης της δεύτερης θέσης που θα έπρεπε να πληρώσει σε παίκτες και προπονητές.
  • Η Α.Ε.Κ έριξε την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη έστω και για λίγο στην εσωστρέφεια καθώς μια μερίδα των οπαδών του «Γαύρου του Βορρά» δεν θέλει να μείνει η ομάδα ατιμώρητη (και έτσι να «χρεωστάει» στην Α.Ε.Κ.) την ίδια στιγμή που μια άλλη θεωρεί την μη κατάθεση ένστασης ως μια υπεκφυγή της «χάρτινης Πρωταθλήτριας του 2018».

Σε κάθε περίπτωση η μη κατάθεση ένστασης από την Α.Ε.Κ. δεν φαίνεται να κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να εκνευρίσει τους πλέον φανατικούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης τόσο με τους ανθρώπους της ομάδας τους όσο και με την Α.Ε.Κ. Και αφού για την ώρα δεν τολμούν να τα βάλουν με τον Ιβάν, το μίσος τους για τον γνήσιο Δικέφαλο θα μεγαλώσει. Και θα μεγαλώσει τόσο περισσότερο όσο της μη κατάθεσης της ένστασης προηγήθηκε συνεννόηση μεταξύ των δύο Πόντιων.

Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο κακό που προκάλεσε η μη κατάθεση της ένστασης σε μερίδα των οπαδών και των δύο ομάδων. Οπαδών, οι οποίοι δεν ανήκουν σ’ αυτούς που είναι «κοντά» στους δύο ιδιοκτήτες μ’ ότι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτούς τους οπαδούς Σαββίδης και Μελισσανίδης έχουν εκατέρωθεν «προδώσει» την ομάδα τους. Το μόνο που μένει ν’ απαντηθεί είναι πόσοι οπαδοί και από τις δύο ομάδες νοιώθουν έτσι και πόσο σημαντική είναι γι’ αυτούς η «προδοσία».

Προς το παρόν υπάρχει μια αξιοσημείωτη ηρεμία η οποία αναλόγως των καπρίτσιων της κληρωτίδας μπορεί είτε να οδηγήσει σε ένα ήρεμο Φθινόπωρο και για τις δύο ομάδες, είτε να δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις σε μια (ή και τις δύο) αναλόγως του μεγέθους της Ευρωπαϊκής τους αποτυχίας ή να τις απογειώσει σε περίπτωση επιτυχίας.

27 Ιούλη 2020
«πανταχού παρών».

Διαβάστηκε 1305 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΓΑΥΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΚΑΙ Α.Ε.Κ. (ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ;)