Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΚΟΠΙΜΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΧΑΖΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΚΟΠΙΜΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
(ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΧΑΖΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ)

Φαίνεται (λέμε τώρα) ότι από την επάνοδο της Α.Ε.Κ. στην «μεγάλη κατηγορία» και μετά οι Τελικοί Κυπέλλου όταν αυτή φτάνει αντιμετωπίζει τον «γνήσιο Γαύρο» ΔΕΝ γίνεται να διεξαχθούν ούτε στην ώρα τους ούτε χωρίς προστριβές για κάθε παράμετρο που τους αφορά. Το κοινό στοιχείο των δύο τελευταίων μεταξύ τους Τελικών είναι η «εξυγιασμένη Ε.Π.Ο.», η οποία είναι και η μόνη «υπεύθυνη»(;) για την διεξαγωγή τους. ο Τελικός του 2016 (στον οποίο νίκησε η Α.Ε.Κ.) «είχε περάσει από 40 κύματα» μέχρι να διεξαχθεί σ’ ένα άδειο από οπαδούς (αλλά γεμάτο από τραμπούκους) Ο.Α.Κ.Α. Χειρότερο όμως και από τον τρόπο αντιμετώπισης της έδρας διεξαγωγής του είναι οι μεγάλες χαζομάρες που επιστρατεύονται ως δικαιολογίες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για να γλυτώσει τα προβλήματα με τον εξ’ αρχής ορισμό της έδρας του Τελικού η Ε.Π.Ο. στην προκήρυξη έβαλε όρο αυτή να μην είναι η έδρα ενός από τους φιναλίστ. Άρα με βάση την προκήρυξη Ο.Α.Κ.Α. και «Καραϊσκάκη» δεν θα μπορούσαν να είναι στις επιλογές. Δηλαδή, τα δύο καλύτερα γήπεδα της Αττικής ήταν εκτός. Στο Πρωτάθλημα κάθε ομάδα δηλώνει δύο έδρες. Η Α.Ε.Κ. δηλώνει το γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, το οποίο και αρχικά επελέγη για τον Τελικό.

Το γήπεδο της Ριζούπολης ήταν αυτό που με μια κάποια ανακαίνιση φιλοξένησε την ομάδα του «γνήσιου Γαύρου» για δύο σεζόν εξ’ αιτίας της κατασκευής του νέου «Καραϊσκάκη». Τότε το αποκαλούσαν το «παλατάκι της Ριζούπολης». Στο ίδιο γήπεδο και για δύο αγώνες (εξ’ αιτίας των Παρα-Ολυμπιακών του 2004) φιλοξενήθηκε το 2004 και η Α.Ε.Κ.) όπως και σε 2-3 ακόμη περιπτώσεις. Επί της ουσίας η κατάσταση του γηπέδου από το 2004 δεν έχει βελτιωθεί▪ το αντίθετο μάλιστα.

Πιθανόν κάποιοι στην Ομοσπονδία να θεώρησαν ότι μιας και μετά από τέσσερα χρόνια η Α.Ε.Κ. συναντά και πάλι στον Τελικό τον «γνήσιο Γαύρο» ότι θα έπρεπε να κάνουν τα ίδια όπως και τότε. Το πρώτο απ’ αυτά ήταν να μην γίνει ο Τελικός στην ώρα του. Ίσως από μια εσωτερική παρόρμηση (deja vu;) να θεώρησαν ότι και πάλι η Α.Ε.Κ. θα νικήσει οπότε για να μην κάνει διαδρομές με το πούλμαν είπαν να επιλέξουν το γήπεδο που είναι δίπλα στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Ο ορισμός του συγκεκριμένου γηπέδου θεωρήθηκε -πολύ λογικά- από τους «γνήσιος Γαύρους» ως «πρόκληση» (στην οποία και θεώρησαν ότι έπρεπε ν’ απαντήσουν). Δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο (ίσα-ίσα ήταν αναμενόμενο) αποφασισμένοι οπαδοί και των δύο ομάδων να οργανώσουν «πορείες» που θα κατέληγαν στο «Γεώργιος Καμάρας». Τα υπόλοιπα εύκολα τα καταλαβαίνετε, όπως το ίδιο εύκολα τα κατάλαβε και η Αστυνομία (η οποία σίγουρα είχε και την ανάλογη πληροφόρηση).

Έτσι ένα γήπεδο εκτός Αττικής (αφού είχαν εξαιρεθεί οι έδρες των δύο φιναλίστ) ήταν η μόνη λύση. Μετά τον αλησμόνητο Τελικό στο Πανθεσσαλικό, η Πελοππόνησος (η νήσος του Πέλοππα) , η Κρήτη και η Λαμία ήταν πιθανές λύσεις. Ωστόσο, επί της ουσίας το γήπεδο ήταν η πιο εύκολη παράμετρος του ορισμού του Τελικού. Το βασικό πρόβλημα ήταν ο χρόνος.

Από μια άποψη ο συνδυασμός αυτών των δύο παραμέτρων (γηπέδου και χρόνου) μπορούσε (και έπρεπε) να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με μια διαδικασία εξπρές το «Γ. Καμάρας» αδειοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά όταν τέθηκε ζήτημα επιτόπιου επανελέγχου του ο Απόλλωνας αρνήθηκε, οπότε και η άδεια ανακλήθηκε. Φυσικά, η κάθε πλευρά βρήκε τον ιδανικό φταίχτη. Η πλευρά της Α.Ε.Κ. (και της «εξυγίανσης») θεώρησε ότι ο «γνήσιος Γαύρος» χρησιμοποίησε τις πολιτικές του άκρες για να μην παίξει στην Ριζούπολη. Δημοσίευσαν για πειστήριο φωτογραφία του Πατούλη με τον Μαρινάκη. Τώρα ο Περιφερειάρχης, αυτός που υπέγραφε για το έργο των εσωτερικών εργασιών στην «Αγιά Σοφιά» ήταν ο «κακός» (τότε που εξυπηρετούσε τον «Διοικητικό Ηγέτη» ήταν «καλός»). Για μια ακόμα φορά η «δύναμη της εικόνας/φωτογραφίας» έκανε την δουλειά της. Ούτε να φανταστώ δεν θέλω τι θα συνέβαινε αν δημοσιευόταν καμιά φωτογραφία των επί 25ετία φίλων Μελισσανίδη και Μαρινάκη (τα «έσπασαν» όταν ο Μελισσανίδης ανέλαβε την Α.Ε.Κ.).

Από τη στιγμή που η Ριζούπολη δεν αδειοδοτήθηκε η Ομοσπονδία έκανε «καθυστερήσεις» στο ν’ αποφασίσει την νέα έδρα του Τελικού μ’ αποτέλεσμα να τον αναβάλει. Και δεδομένης της Ευρωπαϊκής υποχρέωσης του «γνήσιου Γαύρου» (και της πιθανής συνέχειας στην διοργάνωση) είπαν να τον ορίσουν στις 30 Αυγούστου! Τώρα, ο δρόμος για τον ορισμό του Ο.Α.Κ.Α. ήταν πλέον ορθάνοιχτος▪ μιας και το μεγαλύτερο πρόβλημα του «γνήσιου Γαύρου» ήταν ο χρόνος και όχι ο τόπος.

Στο σημείο αυτό ξεχωριστή αναφορά απαιτεί η αναφορά των κόκκινων (και η οποία δεν διαψεύστηκε) ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους είπε πως ενώ έχουν δίκιο ΔΕΝ μπορεί να ορίσει τον Τελικό γιατί «δέχεται πιέσεις». Στον βαθμό που αυτό ισχύει αυτό αυτομάτως σημαίνει πως ο Γραμμένος πρέπει να παραιτηθεί από το Δ.Σ. και ως Πρόεδρος (και Σύμβουλος) ν’ αντικατασταθεί για το υπόλοιπο της θητείας της σημερινής Διοίκησης. Γιατί, με το τελευταίο αυτό περιστατικό (όπως και με αρκετά άλλα) απέδειξε πως εντός της Ομοσπονδίας της οποίας ηγείται ΔΕΝ διαθέτει το παραμικρό κύρος. Απέδειξε έμπρακτα ότι είναι «απλός υπάλληλος».

Το «αστείο» (ηλιθιωδώς) του ορισμού για τις 30 Αυγούστου είναι η «αιτιολόγηση» της απόφασης. Διάβασα στο fb δημοσιογράφου της Ε.ΡΑ. το παρακάτω:

«Η ΕΠΟ όρισε τον τελικό (30/8), στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας (ΟΑΚΑ), μια εβδομάδα μετά τον τελικό του Champions League (23/8). Ακολουθεί, δηλαδή, το παράδειγμα της UEFA που κλείνει την σεζόν ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της επόμενης.
Αρκετά με την γκρίνια, λοιπόν
...».

Κανονικά για όσους παρακολουθούν ποδόσφαιρο δεν θα χρειαζόταν ν’ ασχοληθούν με μια τέτοια ανοησία. Ωστόσο, μόνο αν την «ξεψαχνίσουμε» θα γίνει φανερό το μέγεθος της:

  • Η Ε.Π.Ο. αποφάσισε ν’ «αντιγράψει» την UEFA ετεροχρονισμένα (τόσα χρόνια δεν το είχε πάρει είδηση).
  • Καμία Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν έχει «αντιγράψει την UEFA. Γιατί άραγε;
  • Ο Τελικός του CLσηματοδοτεί την ολοκλήρωση όλων των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων οπότε είναι και το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Η Ε.Π.Ο. βάλθηκε να «κλέψει την δόξα» από το CL;
  • Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες διοργανώνουν δύο διοργανώσεις (Πρωτάθλημα και Κύπελλο). Στις αρχές της επόμενης χρονιάς διεξάγουν τον μονό αγώνα μεταξύ Πρωταθλητή και Κυπελλούχου (Σούπερ Καπ) ο οποίος είναι άνευ ιδιαίτερης σημασίας.
  • Κατ’ αντιστοιχία με τις Ευρωπαϊκές και η UEFAδιοργανώνει τα δικά της Πρωτάθλημα (CL) και Κύπελλο (EUROPA). Το Σούπερ Καπ που διεξάγεται με την κλήρωση των δύο διοργανώσεων της είναι μόνο για να σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας σεζόν. Τίποτα παραπάνω.
  • Απαγορεύεται οι διοργανώσεις των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών είτε κρίνονται τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια είτε όχι να μην έχουν ολοκληρωθεί πριν την λήξη της σεζόν (η οποία λήγει με τον Τελικό του CL). Ειδικά, το Κύπελλο μπορεί να ολοκληρωθεί οποτεδήποτε με την προϋπόθεση να είναι εντός της Ευρωπαϊκής σεζόν. Αν η Ε.Π.Ο. μπορούσε να κάνει ότι γουστάρει δεν θα υπήρχε αυτή η επιστολή από μέρους της UEFA.
  • Για ποιο λόγο η Ε.Π.Ο. δεν πήρε από την αρχή κιόλας (με την προκήρυξη) την απόφαση να ορίσει τον Τελικό στο μεγαλύτερο γήπεδο της Χώρας; Γιατί έπρεπε να γίνει μ’ αυτό τον τρόπο; Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν εξυπηρετήθηκαν σκοπιμότητες (όπως του να μην έχει παιχνίδι στα πόδια του για 17 μέρες ο «γνήσιος Γαύρος» μέχρι να παίξει τον επαναληπτικό Γούλβς);

Από τα παραπάνω προκύπτει πως αν ο δημοσιογράφος της Ε.ΡΑ. διάβαζε τι έγραφε ΔΕΝ θα το ανέβαζε. Εκτός αν είναι από τα πλέον πρόθυμα «γιουσουφάκια» που ακόμη και στην φωτιά πέφτουν για χάρη του «αφεντικού», οπότε…

Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα. Όπως μας ενημερώνει γαύρικη ιστοσελίδα στην προχθεσινή Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. υπέρ της άμεσης διεξαγωγής του Τελικού ψήφισε εκτός από τον εκπρόσωπο της ομάδας του Πειραιά και τον Πρόεδρο της SUPER LEAGUE και ο Β. Γραμμένος (βλέπε εδώ)! Ψήφισε ο Πρόεδρος εναντίον των αποφάσεων της Ομοσπονδίας του!! Αν αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι προσωπικά πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος τους Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. δεν ξέρω ποια είναι. Βέβαια, ο Γραμμένος γνωρίζει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος της «εξυγίανσης» και ενδεχομένως να προετοιμάζει την «επόμενη μέρα». Έτσι κι αλλιώς αυτή η αρνητική του ψήφος δεν είχε (δεν μπορούσε να έχει) κάποια επίπτωση (εκτός της ξεφτίλας να μην ακούμε την UEFA). Με την προχθεσινή της απόφαση η Ε.Π.Ο. έδωσε άλλο νόημα στον όρο «αυτοδιοίκητο» (απείθεια στην προϊστάμενη Ομοσπονδία).

Είναι προφανές και ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης ότι η «εξυγιασμένη Διοίκηση της Ε.Π.Ο.» είναι η χειρότερη όλων των εποχών, αφού αποδεικνύεται ανίκανη ακόμα και για τ’ αυτονόητα (Τελικός σε δεδομένη ημερομηνία και στο μεγαλύτερο γήπεδο της Χώρας). Το μόνο που απομένει είναι να δούμε πόσο ακόμα θα ξεπέσει και κυρίως αν θα την αφήσει η UEFA να ξεπέσει. Τον περαιτέρω ξεπεσμό πάντως δεν τον γλυτώνει.

29 Ιούλη 2020
«πανταχού παρών 1».

Διαβάστηκε 1294 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΚΟΠΙΜΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΧΑΖΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ)