Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ν.1. (ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ Η Ε.Ε.Α. Ή Ο ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ;)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ν.1.
(ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ Η Ε.Ε.Α. Ή Ο ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ;)

Ο «κόσμος των επιχειρήσεων» σιχαίνεται την Δημοκρατία, γι’ αυτό λειτουργεί στην βάση του «ενός ανδρός αρχή». Πρακτικά αυτό σημαίνει πως γίνεται ότι θέλει ο ιδιοκτήτης. Ειδικά οι «παλαιάς κοπής» επιχειρηματίες είναι αυτοί που κάνουν ότι τους κατέβει και μετά από πίσω ακολουθεί μια ομάδα στελεχών να συμμαζέψει τα (όποια) χάλια τους. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλουν με την ισχύ των μετοχών τους τις «λογικές» ή «παράλογες» αποφάσεις τους. Αποφάσεις οι οποίες μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε μεγάλη μερίδα κόσμου. Αποφάσεις που κρίνουν την τύχη εμβληματικών για έναν κλάδο ή μια περιοχή επιχειρήσεων. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή που θα σχολιάσουμε σήμερα.

Από τον τίτλο προκύπτει πως σήμερα θ’ ασχοληθούμε με την Ξάνθη του Πανόπουλου. Ο οποίος Πανόπουλος απ’ ότι διαβάζουμε (βλέπε εδώ) «απεφάσισε και διέταξε» να διώξει όλους τους παίκτες και τους προπονητές της ομάδας και σ’ ότι απέμεινε να βάλει πωλητήριο με καταληκτική ημερομηνία τις 14 Αυγούστου. Με την μεθόδευση αυτή κατά πάσα πιθανότητα οδηγείται στον «θάνατο» η Π.Α.Ε. Ξάνθη.

Αυτής που για τα μάτια της έγινε χαμός στην Ε.Ε.Α. και το CAS (για ν’ αφήσουμε όλα τα ενδιάμεσα). Αυτής για την οποία η Μαρούπα παρ’ ότι κατέληγε ότι υπάρχει παράβαση ζητούσε την μη τιμωρία της εξ’ αιτίας της σημασίας της για την περιοχή της Ξάνθης (προκειμένου αυτή να παραμείνει Ελληνική). Του Νομού Ξάνθης ο οποίος όπως και τότε που αναλάμβανε ο Πανόπουλος συνεχίζει και σήμερα να είναι ο φτωχότερος της Χώρας και θα παραμείνει και μετά την αποχώρηση Πανόπουλου.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι αν ο Πανόπουλος δεχτεί πρόταση αγοράς της ομάδας από Τούρκο επιχειρηματία. Αν και με βάση την επιχειρηματικότητα δεν φαίνεται ότι θα έλεγε όχι αν ερχόταν μια τέτοια πρόταση. Αλλά αφού ΔΕΝ υπάρχει πια ομάδα (παρά μόνο η σφραγίδα της) και οι προπονητικές εγκαταστάσεις της ΔΕΝ της ανήκουν τότε πως θα έρθει οποιαδήποτε πρόταση αγοράς της;

Κάτι ακόμα που θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε είναι αν την απόφαση για έξοδο από την Ξάνθη ο Πανόπουλος την πήρε εξ’ αιτίας της αποκάλυψης της πολυ-ιδιοκτησίας ή αν μέτρησε η οικονομική παράμετρος μετά την λήξη της συνεργασίας με την SKODA. Λέτε αν η υπόλοιπη Ε.Ε.Α. είχε ακούσει τη Μαρούπα η Ξάνθη να παρέμενε στην κατηγορία;

Δεδομένου ότι η Ξάνθη δεν έχει (όπως μάθαμε) «ιδρυτικό σωματείο» η απόφαση του Πανόπουλου «να κλείσει το μαγαζί» δεν επηρεάζει πολλούς ποδοσφαιρόφιλους (άλλωστε με βάση τα εισιτήρια η ομάδα εκτός των ντέρμπι έπαιζε σε άδειες εξέδρες). Μένει να δούμε (μετά από καιρό) αν η διάλυση της θα επηρεάσει έστω και λίγο την τοπική κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση με τον σημερινό τρόπο λειτουργίας των Π.Α.Ε. οι φίλαθλοι και οι οπαδοί είναι όμηροι της «ενός ανδρός αρχή», όπου αρκεί μόνον ένας για να πάρει για λογαριασμό χιλιάδων μια απόφαση που τους επηρεάζει όλος. Ούτε Δημοκρατικό, ούτε και Δίκαιο και σίγουρα επικίνδυνο.

Σημείωση: Περισσότερα σχετικά με τον τίτλο της ανάρτησης στο «ΒΗΜΑ» και το www.to10.gr (βλέπε εδώ).

30 Ιούλη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 547 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ν.1. (ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ Η Ε.Ε.Α. Ή Ο ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ;)