Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ν.2. (ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ν.2.
(ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)

Προχθές με βάση το ρεπορτάζ των γαύρικων Μ.Μ.Ε. σχολιάσαμε την απόφαση του Πανόπουλου να διαλύσει την Ξάνθη (βλέπε εδώ). Από την ίδια ανάρτηση προκύπτουν άλλες δύο «χαριτωμενιές» οι οποίες δεν γίνεται να περάσουν ασχολίαστες. Και δεν γίνεται γιατί βρίσκονται στον πυρήνα του αξιώματος πως «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται.». Είναι «χαριτωμενιές» που δίνουν «πάτημα» στον «γνήσιο Γαύρο» να κάνει κριτική και στον βαθμό που ισχύουν (κάτι που στην περίπτωση μας αποδεικνύεται από τα πράγματα) του «δίνουν πόντους» και στο τέλος θα τον καταστήσουν (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) και «τιμητή της νομιμότητας».

Αντιγράφουμε από την ανάρτηση τις δύο παραγράφους οι οποίες αναφέρονται στο μπαράζ (με βάση την προκήρυξη) μεταξύ των ομάδων της Ξάνθης και του Απόλλωνα Αθηνών. Ειδικά η δεύτερη (η υπογραμμισμένη) έχει όλο το «ζουμί» και είναι αυτή που δίνει «πάτημα» στην ομάδα του Πειραιά να λέει και να γράφει τα δικά της:

«Η Ξάνθη, η οποία πρέπει να παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Superleague 2, Απόλλωνα Σμύρνης για μία θέση στη Superleague. Φυσικά, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται… Η Ξάνθη δεν μπορεί να παίξει, αφού δεν έχει πλέον ρόστερ…

Βέβαια, δεν είναι μόνο η Ξάνθη… Είναι και ο Απόλλωνας… Η διοίκηση της «ελαφράς ταξιαρχίας» είτε έχει… μαγική σφαίρα και προβλέπει το μέλλον, είτε έχει απ’ ευθείας επικοινωνία με τον Πανόπουλο. Γιατί η διοίκηση δεν κάλεσε ποτέ τους παίκτες να αρχίσουν προπονήσεις, σαν να γνώριζε ότι δεν θα χρειαστεί να δώσει μπαράζ για την άνοδο…»

Αν η στάση του Απόλλωνα συνδυαστεί με την άρνηση επανελέγχου της Ριζούπολης από την Περιφέρεια με την δικαιολογία των αδειών των υπεύθυνων η εικόνα που σχηματίζεται κάθε άλλο παρά καλή είναι για την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» στο Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο οι «γνήσιοι Γαύροι» βασίζουν την προπαγάνδα τους αφορά την Α.Ε.Κ. και τον τρόπο που αυτή διαχειρίζεται το διάστημα μέχρι τον Τελικό Κυπέλλου. Αντιγράφουμε:

«Μία ενόραση που μάλλον από τη Ριζούπολη, κόλλησε… και στη γειτονική Νέα Φιλαδέλφεια. Όπου οι άνθρωποι της ΑΕΚ μάντεψαν την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και έδωσαν άδεια στους παίκτες τους… Αλλά, ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας.».

Αν μια από τις φιναλίστ χωρίς άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις αποφασίσει να δώσει ολιγοήμερη άδεια στους παίκτες της είναι -προφανώς- δικαίωμα της. Τα προβλήματα, όμως, αρχίζουν όταν βάζουμε τα πράγματα σε μια (χρονική) σειρά. Η αναβολή του Τελικού που ήταν προγραμματισμένος για τις 26 Ιούλη αποφασίστηκε στις 20 του μήνα. Ωστόσο, η απόφαση για το που και το πότε εκ νέου θα γινόταν ο Τελικός θα λαμβανόταν μια βδομάδα μετά την απόφαση για αναβολή του αρχικώς προγραμματισμένου Τελικού. Δηλαδή στις 27 Ιούλη.

Από το ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ. (βλέπε εδώ) προκύπτει ότι η ομάδα ήδη από τις 20 Ιούλη προγραμμάτιζε την προετοιμασία των παικτών της με δεδομένο ότι ο Τελικός θα πήγαινε για τέλη Αυγούστου. Ότι θα γινόταν, δηλαδή, μια βδομάδα μετά απ’ αυτόν του CL ο οποίος είναι και ο τελευταίος αγώνας της σεζόν. Η προσπάθεια να εξωραϊστεί αυτή η απόφαση μέσω της ταύτισης του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με έναν Τελικό Κυπέλλου μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας απλά αναδεικνύει την ηλιθιότητα αυτών που τη σκέφτηκαν σαν δικαιολογία.

Από τα παραπάνω σε συνδυασμό και με την υπόθεση της πολυ-ιδιοκτησίας αποδεικνύεται ότι το σημερινό «σύστημα» της Ε.Π.Ο. είναι το πρόβλημα και όχι η λύση. Είναι το πρόβλημα γιατί δίνει επιχειρήματα στον «γνήσιο Γαύρο» και ταυτόχρονα «ξεπλένει» τος δικές του αμαρτίες. Τις «ξεπλένει» τόσο γρήγορα όσο περισσότερο για την δικαιολόγηση όσων συμβαίνουν (υπό νέα διεύθυνση) τα τελευταία 4 χρόνια οι υπερασπιστές του «συστήματος» επικαλούνται το παρελθόν της ομάδας του Πειραιά.    

Προφανώς, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε μόνο η διαχείριση της Α.Ε.Κ. να αποδειχθεί προς όφελος της και όχι προς ζημία της. Γιατί, είναι πολύ καλό να έχεις ξεκούραστους παίκτες αρκεί αυτοί να είναι ψυχολογικά σωστά προετοιμασμένοι και «να τρώνε σίδερα» σε σχέση με τους αντιπάλους τους (ειδικά όταν ο αντίπαλος σε μερικές θέσεις έχει καλύτερους παίκτες).

Υ.Γ. Αν όντως ισχύει αυτή η μεθόδευση τότε δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη για την επικινδυνότητα των ποδοσφαιρικών παραγόντων για το ίδιο το άθλημα κατ’ αρχήν και για τους εαυτούς τους και τις ομάδες τους.

 

01 Αυγούστου 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 1299 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ν.2. (ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.)