Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

Ο «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ» ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΤΕ (ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ» ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΤΕ
(ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ)

Λες και χρειαζόταν να μας διαφωτίσει «ο… Βάλε με μέσα» ότι μετά τον 4ο συνεχόμενο χαμένο Τελικό Κυπέλλου για την Α.Ε.Κ. ο «Διοικητικός Ηγέτης» ψυχράνθηκε με τον προπονητή της ομάδας (βλέπε εδώ). Όπως και στην ομάδα του ο Ιδιοκτήτης δεν φταίει πραγματικά ποτέ ότι και να λένε (ή να γράφουν στο fb) οι οπαδοί. Πάντα φταίνε οι παίκτες (που είναι αδιάφοροι) και ο προπονητής (που ήταν «αδιάβαστος» και γι’ αυτό θα «πάει αδιάβαστος»). Και επειδή μπορείς να διώξεις κανα-δυό παίκτες που ζητάνε να πληρώνονται (άκου να δεις απαιτήσεις) αλλά ΔΕΝ μπορείς να τους διώξεις όλους ο προπονητής είναι αυτός που «πληρώνει το μάρμαρο. Εξ αιτίας της ποδοσφαιρικής ανυποληψίας των ομάδων μας σε συνδυασμό με την οικονομική της σημασία, το πλέον καθοριστικό τεστ για έναν προπονητή είναι η συμμετοχή στους ομίλους είτε του CL, είτε του EUROPA.

Έτσι, η αποτυχία μιας ομάδας να παίξει στην Ευρώπη (και να εισπράξει παραπάνω λεφτά) είναι ένας σοβαρός λόγος απόλυσης για έναν προπονητή. Αν, δε, η αποτυχία συνδυαστεί και με κανένα σεξουαλικό σκάνδαλο (π.χ. πίπα στα αποδυτήρια), τότε όλα γίνονται ευκολότερα. Συνεπώς, ο Καρέρα μένει μέχρι να φύγει▪ και θα φύγει με την πρώτη ευκαιρία αν η Α.Ε.Κ. δεν μπει σε όμιλο του EUROPA.

Όταν, δε, φύγει θα φύγει γιατί ο «Διοικητικός Ηγέτης» και δεν μπορεί να φύγει και δεν γίνεται ν’ αλλάξει μυαλά και πρακτικές. Όλα τα υπόλοιπα είναι λαλακίες. Το «κακό» με καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουν Π.Α.Ο. και Α.Ε.Κ. είναι πως επαναλαμβάνονται γιατί πολύ απλά τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Η εκτόνωση των οπαδών στο fb και οι ανακοινώσεις των οργανωμένων (βλέπε εδώ) ΠΟΤΕ δεν παράγουν αποτέλεσμα.

Και δεν αλλάζει κάτι γιατί (σχεδόν πάντα) παρά το ύφος σε κάποια σημεία (σε βάρος του Ιδιοκτήτη) διαπνέονται από μια τάση συμψηφισμού (μη γίνει καμία «στραβή» και φύγει ο «σωτήρας»). Στο κάτω-κάτω η ελπίδα ότι θα μάθει από τα λάθη του πεθαίνει τελευταία. Την αγωνιστική γύμνια της Α.Ε.Κ. τη σκεπάζει (όσο μπορεί) η αργή εξέλιξη των έργων του νέου γηπέδου. Την ίδια στιγμή το νέο γήπεδο γεννά την προσμονή για μεγαλύτερα έσοδα και ταυτόχρονα αγωνιστική και οικονομική εκτόξευση.

Τώρα τι ποιότητας ομάδα θα μπει στο νέο γήπεδο και αν θα της έχει απομείνει κανένας πιστός οπαδός-πελάτης (απ’ αυτούς που πληρώνουν εισιτήριο) να πάει να την δει, αυτό δεν φαίνεται να το σκέφτεται ο «Διοικητικός Ηγέτης»▪ γιατί αν το σκεφτόταν θα ήταν κάποιος άλλος και όχι αυτός που είναι. Έτσι, εκτός σοβαρού απροόπτου (βελτίωσης της ομάδας ή χειροτέρευσης των δύο Γαύρων) και αυτή η χρονιά αναμένεται να κυλήσει όπως η προηγούμενη (δηλαδή, με την Α.Ε.Κ. κομπάρσα).

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει κατανοητό είναι πως το μέγεθος της Α.Ε.Κ. έχει μικρύνει σκόπιμα για να φτάσει αυτό του Ιδιοκτήτη της. Ότι άλλο λέγεται είναι απλά παραμύθι.

Σημείωση: Η φωτογραφία του κειμένου μας είναι από το αντίστοιχο θέμα του www.to10.gr.

15 Σεπτέμβρη 2020
«πανταχού παρόντες».

Διαβάστηκε 869 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου Ο «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ» ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΤΕ (ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ)