Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΤΑΝ ΟΙ «ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΑΥΡΟΙ» ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΤΑΝ ΟΙ «ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΑΥΡΟΙ» ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
(ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΗΣ)

Από την περίοδο που ο Σάββας Θεοδωρίδης χειριζόταν την επικοινωνιακή προπαγάνδα και γκρίνια των «γνήσιων Γαύρων» αυτό που μου έχει μείνει είναι η προτροπή να «φτιάξουμε ομάδες που να είναι ικανές να νικάνε και τους διαιτητές». Τώρα, χωρίς τον κυρ-Σάββα και την γραφικότητα που αυτός απέπνεε η μονότονη πλέον γκρίνια τους αποκτά άλλη διάσταση. Τα τελευταία χρόνια οι ερυθρόλευκοι «χατζηαβάτηδες» μέσω του «ρεπορτάζ» τους έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο. Έχουν καταφέρει μέσω της «παρθενοραφής» που έκαναν από τη στιγμή που έχασαν τον έλεγχο της Ε.Π.Ο. να διαγράψουν από τα μυαλουδάκια τους (έχουν περιορισμένη χωρητικότητα;) τις χρυσές μέρες (κυρίως) επί Σωκράτη. Γι’ αυτό και κάθε φορά που γίνεται κάτι σε βάρος τους (ή θεωρούν ότι γίνεται) σκούζουν σαν παρθένες που πήγαν με προικισμένο άντρα.

Στο σημείο αυτό το ζήτημα της ανερυθρίαστης κακοποίησης της αλήθειας από τους «γνήσιους Γαύρους» είναι δύο κατηγοριών:

  • Το ένα αφορά όσα συμβαίνουν (ή νομίζουν ότι συμβαίνουν) μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και,
  • το άλλο αφορά αυτά που τυπικά είναι «εξω-αγωνιστικά», αλλά στην ουσία έχουν να κάνουν με αμαρτίες του παρελθόντος.

Για όσα αφορούν την πρώτη κατηγορία το ζητούμενο για την ομάδα του Λιμανιού είναι να δημιουργήσουν την αίσθηση της σε βάρος τους αδικίας και αναλόγως των εξελίξεων και άλλοθι για την αποτυχία κατάκτησης δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Δεν έχει νόημα να συζητάμε με τις ώρες για μια ή δύο οριακές φάσεις. Και δεν έχει νόημα όταν οι ερυθρόλευκοι καταδέχτηκαν να νικήσουν εντός έδρας τον Φεβρουάριο του 2011 τον Π.Α.Ο., αφού πρώτα είχαν ακυρώσει αυτό το γκολ του Κατσουράνη. Αλλά για αυτό το «λάθος» δεν έφταιγε ο νέος ιδιοκτήτης ο οποίος ήταν «φρέσκος» στον χώρο. Έφταιγαν αποκλειστικά οι «διαιτηταί» (που έλεγε και ο κυρ-Σάββας, οι οποίοι τόσα χρόνια είχαν μάθει αλλιώς και από αντανακλαστικό ακύρωσαν χωρίς να το σκεφτούν το γκολ εκθέτοντας τον Βαγγέλα.

Το χειρότερο δεν είναι οι αδικίες (πραγματικές ή φανταστικές το ίδιο κάνει) των ερυθρόλευκων. Το χειρότερο είναι πως παρά τη σχετική εμπειρία τους φαίνεται πως ΔΕΝ έχουν ομάδα που να νικά και τους διαιτητάς. Ή (χειρότερα) ακόμη και αν είχαν (ή έχουν) ο ιδιοκτήτης της ξεπουλά (όχι φθηνά) τους παίκτες που θα τον βοηθούσαν να κερδίζει και τους διαιτητάς. Μέχρι οι αντικαταστάτες τους να φανούν αντάξιοι όσων αποχωρούν και αναλόγως της κατάστασης και των αποτελεσμάτων των Α.Ε.Κ. και «Γαύρου του Βορρά» ενδέχεται να υπάρξουν αρκετές απώλειες. Γι’ αυτό και χρειάζονται κάθε δικαιολογία που μπορούν να επιστρατεύσουν.

Επί της ουσίας μόνον μια δικαιολογία χρειάζονται, η οποία ακόμη και αλήθεια να είναι ακούγεται τόσο κακόηχα όταν τη χρησιμοποιούν οι ερυθρόλευκοι που κανείς δεν συμπάσχει μαζί τους. Η μόνη δικαιολογία σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι τους «έχουν βάλει στο μάτι και τους κυνηγάνε» (επειδή μπορούν να το κάνουν). Μόνοι τους απέναντι σ’ όλους είναι το σύνθημα τους. Εκτός από την διαιτησία και τις χαζομάρες της Ε.Π.Ο. για τον Τελικό Κυπέλλου τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν τον «αθώο» που πήγαν να του την φέρουν, αλλά η «αλήθεια» τον έσωσε. Αναφέρομαι στην διαδικασία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο.

Μετά την ανακοίνωση της απαλλακτικής απόφασης δόθηκε η ευκαιρία στους ερυθρόλευκους «χατζηαβάτηδες» να μιλήσουν για «σκευωρία» (βλέπε ενδεικτικά εδώ). Τόσο περισσότερο έσκουζαν όσο με βάση την κατηγορία επαπειλούνταν ο υποβιβασμός της ομάδας τους. Και αν κάποιοι έμειναν μόνο στην «αφωνία» των μη ερυθρόλευκων Μ.Μ.Ε. κάποιοι άλλοι όπως ο επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης Κ. Νικολακόπουλος έκανε λόγο μόνο για αθωώσεις του Β. Μαρινάκη και της ομάδας του. Από μια άποψη έχει απόλυτο δίκιο. Από και άλλη, όμως, το «δίκιο» του είναι όχι μόνο περιστασιακό και μακριά από την αλήθεια αλλά και ενοχλητικό. Γιατί, αν ο Βαγγέλας «αθωώθηκε» από την Επιτροπή Δεοντολογίας αυτό συνέβη ΟΧΙ επειδή ήταν αθώος, αλλά γιατί με βάση τον Κανονισμό της Επιτροπής αυτή ΔΕΝ μπορεί ν’ ασχοληθεί με υποθέσεις πέραν της τελευταίας 5ετίας οι οποίες γι’ αυτή είναι παραγεγραμμένες.

Έτσι, ούτε ο Μαρινάκης ούτε και η ομάδα του που ωφελήθηκε από το παρασκηνιακό κύκλωμα μπορούν να τιμωρηθούν για όσα κατέγραψε ο «υπερ-κοριός της Ε.Υ.Π.» (τα θυμάστε τα «πακιστανικά κινητά»;) και συχνά-πυκνά αναμετέδιδε ο Κυριάκος Θωμαΐδης. Το γεγονός, όμως, ότι τη γλύτωσαν λόγω παραγραφής ΔΕΝ λέει απολύτως τίποτα στο δημοσιογραφικό κύκλωμα που αποστολή του έχει να ξεπλένει τ’ όνομα της ομάδας και του ιδιοκτήτη της (όπως δεν θα έλεγε και στους άλλους δίχρωμους «χατζηαβάτηδες»). Στην πραγματικότητα αυτή η εξέλιξη ήταν ακόμη προτιμότερη (και ερεθιστικότερη) γι’ αυτούς▪ γιατί όχι μόνο έκαναν ότι έκαναν (και ωφελήθηκαν απ’ αυτό) αλλά έμειναν τελικά και ατιμώρητοι (ειδικά από τη στιγμή που όλοι έμαθαν πως το έκαναν).

Ο βιαστικός (και άρα πρόχειρος) και πιθανόν εκδικητικός τρόπος με τον οποίο ο «Γαύρος του Βορρά» αναζητούσε μια «ηθική δικαίωση» έναντι του αδερφού του του Νότου παρείχε μια ουρανοκατέβατη ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να «βγάλουν γλώσσα» και μέσω της πανηγυρικής τους αθώωσης (έστω και λόγω παραγραφής) να εμφανίζονται (σ’ όσους δεν ξέρουν ή έχουν κάνει λοβοτομή) και ως θύματα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι η ευκαιρία που τους παρείχαν να ξεπλύνουν το ένοχο παρελθόν τους κατοχυρώνοντας παράλληλα την καταγραφή της μίνι δικαστικής τους περιπέτειας ως «σκευωρία».

15 Οκτώβρη 2020
«πανταχού παρών».

Διαβάστηκε 716 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΤΑΝ ΟΙ «ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΑΥΡΟΙ» ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΗΣ)