Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» (ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ»
(ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ)

Μεγάλη σπέκουλα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με την κατασκευή του γηπέδου. Ενός ζητήματος το οποίο έχει «καπελώσει» όλα τα υπόλοιπα και εξαιτίας του έχουν δικαιολογηθεί πολλά διοικητικά εγκλήματα σε βάρος τόσο της Ερασιτεχνικής όσο και της Π.Α.Ε. (στο αγωνιστικό κομμάτι). Εξαιτίας της με το σταγονόμετρο και απόλυτα ελεγχόμενης ως προς το περιεχόμενο ενημέρωσης πολλές όψεις της κατασκευής του γηπέδου έχουν μείνει κρυφές (ή τουλάχιστον έγινε προσπάθεια να μείνουν κρυφές). Η επίσημη προπαγάνδα σας ενημερώνει συχνά-πυκνά για τις τεχνικές καινοτομίες εξαιτίας των οποίων η «Αγιά Σοφιά» διδάσκεται στο Πολυτεχνείο! Σήμερα, εμείς θα σας αποκαλύψουμε για ποιους λόγους θα έπρεπε να διδάσκεται.

Ξεκινάμε, λοιπόν, την απαρίθμηση των κακοτεχνιών-προβλημάτων του νέου μας γηπέδου.

 

Κακοτεχνία 1η: το σκέπαστρο.

Δεν νοείται σύγχρονο γήπεδο χωρίς κάποιας μορφής σκέπαστρο είτε αυτό είναι μόνιμη κατασκευή είτε μηχανικό συρόμενο∙ είτε καλύπτει όλη την επιφάνεια είτε μέρος της. Στην περίπτωση του νέου μας γηπέδου φαίνεται πως οι μηχανικοί αρχικά δεν είχαν υπολογίσει σωστά τις αναγκαίες υδρορροές μέσω των οποίων θα διοχετεύεται το βρόχινο νερό. Μετά την αναθεώρηση της άδειας το γήπεδο έχει γεμίσει με υδρορροές οι οποίες θα διοχετεύουν το βρόχινο νερό στο επίπεδο του εδάφους. Να λέμε πάλι καλά που το πρόβλημα που υπήρχε με τ’ αρχικά σχέδια το πήραν έγκαιρα χαμπάρι και το διόρθωσαν με την αναθεώρηση της Οικοδομικής Άδειας.      

 

Κακοτεχνία 2η: οι φεγγίτες-πολεμίστρες.

Το έχουμε γράψει και παλιότερα. Το ΚΕ.Σ.Α. από την αρχή είχε θέσει θέμα τροποποίησης των αρχικών σχεδίων όσον αφορά τους φεγγίτες-πολεμίστρες που περιλαμβάνονταν σ’ αυτά. Εκτός από τον φωτισμό και τον αερισμό πάνω τους στηρίζεται και η κατασκευή του στεγάστρου. Η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» η οποία αναφέρεται στην αναθεώρηση της Άδειας ως «κύριος του έργου» τροποποίησε τα σχέδια με βάση τις εντολές του ΚΕ.Σ.Α. Ωστόσο, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που κατά καιρούς δημοσιεύονται άλλο δείχνουν τα σχέδια και άλλο έχει κατασκευαστεί.

Το ΚΕ.Σ.Α. σπανιότατα (αν το έχει κάνει ποτέ) δεν εμμένει στις αρχικές του θέσεις. Δημιουργείται έτσι κίνδυνος για την αδειοδότηση μετά την κατασκευή του τού γηπέδου. Δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε την περίπτωση να «στυλώσει τα ποδάρια» και ν’ απαιτήσει την αλλαγή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα δημιουργούνταν μεγάλο πρόβλημα και σαν αποτέλεσμα θα υπήρχε και αντίστοιχη καθυστέρηση. Μια μέση λύση θα ήταν κάποιου είδους προσθήκη προκειμένου οι φεγγίτες-πολεμίστρες ν’ αλλάξουν σχήμα και να μοιάζουν σ’ αυτούς που περιλαμβάνονται στα σχέδια. Προφανώς, μια τέτοια λύση θα μείωνε τόσο τον φωτισμό όσο και τον αερισμό του γηπέδου και άρα οι μηχανικοί θα έπρεπε να λύσουν και αυτό το πρόβλημα.  

 

Κακοτεχνία 3η: τα «επίσημα».

Ήδη από την ανακοίνωση του ΚΕ.Σ.Α. σχετικά με την αναθεώρηση της Άδειας γνωρίζαμε πως σε σχέση με τ’ αρχικά σχέδια καταργήθηκε μια «πύλη θεατών». Η «πύλη θεατών» που καταργήθηκε είναι αυτή της παλιάς «θύρας 3» απέναντι από τα «επίσημα» του «Ν. Γκούμας». Αυτός που «ξέρει από ποδόσφαιρο» (και όχι μόνο) οραματίστηκε την μεταφορά των επισήμων από την Καππαδοκίας στην απέναντι πλευρά (στην παλιά «θύρα 3»). Έτσι, αφού κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις επιθυμίες του και μετά την κατάργηση της μνημειακής πύλης εισόδου των θεατών τα «επίσημα» του νέου μας γηπέδου έμειναν χωρίς μια είσοδο της προκοπής. Η δε είσοδος επί της οδού Καππαδοκίας κατασκευάζεται σχετικά «πρόχειρα» (με αλουμίνια και τζάμια).

Σίγουρα οι «λεφτάδες» ΑΕΚτζήδες που θα είχαν την δυνατότητα και την οικονομική επιφάνεια να πληρώσουν 20.000 Ευρώ για μια σουίτα στην παλιά «θύρα 3» θα ανέμεναν μια όμορφη και εμβληματική «κύρια είσοδο». Τώρα που δεν θα υπάρχει καθόλου ίσως μπουν στον πειρασμό να μπαίνουν από την είσοδο της «Καππαδοκίας» και μετακινούμενοι εντός του γηπέδου να πηγαίνουν στις σουίτες τους. Κρίμα πάντως που το γήπεδο όταν ολοκληρωθεί ΔΕΝ θα μοιάζει με τις αρχικές μακέτες και εκείνα τα γραμματόσημα που είχαν κυκλοφορήσει το 2014 (βλέπε εδώ).

Από κει και πέρα η επίσημη προπαγάνδα μένει στις «επιθεωρήσεις» της προόδου των εργασιών και στο 10μηνο χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο Μελισσανίδης (βλέπε εδώ). Ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο υποτίθεται ότι προβλέπει την παράδοση του γηπέδου στην Περιφέρεια, η οποία χρηματοδοτεί τόσο την Β’ Φάση Κατασκευής όσο και τον εξοπλισμό του γηπέδου. Όμως, ο εξοπλισμός του νέου μας γηπέδου αρχικού προϋπολογισμού 14.260.000 Ευρώ ακόμη ΔΕΝ έχει προκηρυχθεί. Μένει να δούμε αν και τούτη την φορά η «επίσημη Α.Ε.Κ.» θα διαψευστεί όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και τις προθεσμίες που η ίδια θέτει στον εαυτό της.

Α! να μην το ξεχάσουμε. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 9 Ιούνη στο Διοικητικό Εφετείο συζητείται (υποτίθεται) για άλλη μια φορά η υπόθεση σχετικά με τα ζητήματα της Οικοδομικής Άδειας. Είμαστε περίεργοι αν τούτη την φορά εκδικαστεί (μέσω της κατάθεσης υπομνημάτων) επιτέλους η υπόθεση. Αν αυτό συμβεί θα έχει γίνει το πρώτο βήμα και θ’ απομένει η έκδοση της απόφασης με την οποία θα μας λυθούν μια σειρά από απορίες.

Αν θέλετε να είστε πάντα πλήρως και αντικειμενικά ενημερωμένοι μείνετε συντονισμένοι. Ωστόσο, όπως παρατηρεί ένας καλός φίλος και τακτικότατος αναγνώστης μας υπάρχουν μια σειρά από λόγοι για να μη μας διαβάζετε. Κάποιοι απ’ αυτούς είναι πως στην ιστοσελίδα μας:

  • Δεν «χαϊδεύουμε αυτιά».
  • Γράφουμε σήμερα αυτά που θα διαβάσετε ως γεγονότα αλλού αργότερα.
  • «Πέφτουμε μέσα» στις προβλέψεις μας.

03 Ιούνη 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 556 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» (ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ)