Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ (ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΝΗΣΙΚΛΗΣ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
(ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΝΗΣΙΚΛΗΣ)

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί η «επίσημη Α.Ε.Κ.» να δίνει στη δημοσιότητα ειδήσεις για το γήπεδο αμέσως μετά από δικά μας κείμενα. Κείμενα όπως αυτό στις 3 Ιούνη με το οποίο σας ενημερώναμε για τις τσαπατσουλιές που αφορούν την κατασκευή του νέου μας γηπέδου και ειδικότερα όσον αφορά τις «πύλες εισόδου». Η «επίσημη Α.Ε.Κ.» απάντησε στο παραπάνω κείμενο μας σχεδόν μια εβδομάδα μετά (9 Ιούνη) με αυτές τις φωτογραφίες από την «πύλη εισόδου» της οδού Καππαδοκίας. Ευτυχώς που στο λιτό κείμενο που τις συνόδευε απέφυγαν τα πολλά λόγια και περιορίστηκαν σ’ ένα «Εντυπωσιάζει το νέο γήπεδο…».

Σε θέματα αισθητικής υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες οι οποίες οφείλονται στη διαφορετική πείρα και τα ερεθίσματα καθενός μας. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μπορούμε αντικειμενικά να τα κρίνουμε. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η «πύλη εισόδου» της οδού Καππαδοκίας. Τα Μ.Μ.Εξαπάτησης που υπηρετούν τον «Διοικητικό Ηγέτη» προσπαθούν να σας πείσουν ότι αυτή είναι «εντυπωσιακή». Λίγο η χρήση του γυαλιού, λίγο η χρήση του επιθέτου «εντυπωσιακή» λέγε-λέγε και γράψε-γράψε κάτι θα σας μείνει.

Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος και για την «γυαλινή πυραμίδα του Λούβρου». Μόνο π[ου και στις δύο περιπτώσεις περισσεύει η κακογουστιά. Κάτι δεν είναι «εντυπωσιακό» γιατί έτσι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του αλλά για αντικειμενικούς λόγους. Λόγους που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό του. Κοντολογίς η «πύλη εισόδου» της Καππαδοκίας είναι άσχημη. Είναι άσχημη γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με την ανακατασκευή του «Ν. Γκούμας» αλλά με την κατασκευή ενός νέου γηπέδου.

Μια είσοδος για να είναι «εντυπωσιακή» πρέπει να υποβάλλει στον επισκέπτη ένα αίσθημα μεγαλείου (και αντίστοιχα μικρότητας για εκείνον). Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει ο επισκέπτης να είναι αναγκασμένος να σηκώσει το κεφάλι ψηλά προκειμένου να δει όλη την είσοδο. Ακόμη καλύτερα αν η είσοδος είναι κατασκευασμένη σε έδαφος με ανοδική κλίση. Τα σκαλιά είναι μια πολύ συνηθισμένη και πετυχημένη λύση.

Επιπλέον, για να είναι μια είσοδος «εντυπωσιακή» πρέπει να είναι κατασκευασμένη αν όχι αποκλειστικά, σε μεγάλο τουλάχιστον βαθμό από πέτρα ή/και μάρμαρο. Είσοδοι όπως αυτή της οδού Καππαδοκίας του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. μετά από λίγο καιρό σβήνονται από τη συλλογική μνήμη, η οποία διατηρεί τα αθάνατα έργα της αρχιτεκτονικής τέχνης όπως την «Πύλη των Μυκηνών» ή τα «Προπύλαια της Ακροπόλεως» του Μνησικλή. Τώρα, αν η «επίσημη Α.Ε.Κ.» του Μελισσανίδη έχει ανάγκη να εμφανίζει (και να διαφημίζει) μια γυάλινη κατασκευή που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον δρόμο ως «εντυπωσιακή» αυτό εξηγείται μόνο από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως η μεταφορά των επισήμων από την πρώην θύρα 18 στη νέα της μορφή απέναντι στην πρώην θύρα 3 στη νέα της μορφή και η κατασκευή εκεί των σουιτών (ιδέα Μελισσανίδη) αποδείχτηκε περίτρανα λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι πως μετά την αναθεώρηση της Οικοδομικής Άδειας τα νέα επίσημα ΔΕΝ θα έχουν «πύλη εισόδου θεατών» αφού αυτή καταργήθηκε. Ότι και να λένε είναι απλά προπαγάνδα. Τόσο απλά.       

Μείνετε συντονισμένοι ΕΔΩ για να μαθαίνετε τα νέα όπως είναι και όχι όπως κάποιοι θα ήθελαν να είναι.

17 Ιούνη 2021
«πουθενάς 1».

Διαβάστηκε 447 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ (ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΝΗΣΙΚΛΗΣ)