Font Size

SCREEN

Cpanel
Νέα σε τίτλους:

ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΗΝ «ΠΑΤΑΓΕ» Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. (ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΗΝ «ΠΑΤΑΓΕ» Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.
(ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ)

Ένας γνωστός και συχνός αφορισμός είναι η φράση: «Ε, ρε Χούντα που σας χρειάζεται.». Με την φράση αυτή υπονοείται πως για να γίνει κάτι σωστά μακριά και πέρα από επιρροές πρέπει πρώτα να εγκαθιδρυθεί ένα στρατιωτικό καθεστώς το οποίο σύμφωνα με τους θιασώτες της άποψης αυτής δεν θα υποκύψει σε τέτοιου είδους επιρροές. Αυτό, βέβαια, στη θεωρία καθώς στην πράξη δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ένας άλλος επίσης πασίγνωστος αφορισμός είναι: «Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;». Ο συγκεκριμένος ταιριάζει «γάντι» στις δύο πολύκροτες υποθέσεις τις οποίες κλήθηκε να διαχειριστεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο.

Η Ε.Π.Ο. κλήθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα να «κλείσει» δικαστικά και διαδικαστικά τρείς σοβαρές υποθέσεις. Οι δύο ήταν στην δικαιοδοσία της Επιτροπής Δεοντολογίας και η τρίτη στην Επιτροπή Εφέσεων. Και στις τρείς υποθέσεις κατηγορούμενοι ήταν στην μεν Επιτροπή Εφέσεων ο «Γαύρος του Βορρά» του Ιβάν Σαββίδη, στη δε Επιτροπή Δεοντολογίας ο «γνήσιος Γαύρος» του Βαγγέλη Μαρινάκη και η Α.Ε.Κ. του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Για τις δύο από τις τρείς οι «γνήσιοι Γαύροι» έδειξαν ενδιαφέρον μιας και όπως «απειλούν» θέλουν να μας «ταράξουν στη νομιμότητα». Από την άλλη στη μοναδική υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν η ομάδα του «Βαγγέλα», οι ομάδες των δύο Πόντιων έστησαν το δικό τους επικοινωνιακό πανηγύρι.

Φυσικά, θα πρέπει κάποιος να είναι τραγικά αφελής (ηλίθιος) για να είχε την απαίτηση η Ε.Π.Ο. να τιμωρήσει μια (ή και όλες) τις εμπλεκόμενες σε κάθε υπόθεση ομάδες. Το ζήτημα ήταν να βρεθεί η φόρμουλα για να κλείσουν και οι τρείς υποθέσεις χωρίς να υπάρξει η παραμικρή τιμωρία. Ωστόσο, επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία οι «χατζηαβάτηδες» κάθε πλευράς άφηναν μια αχτίδα ελπίδας ότι θα τιμωρηθούν (για την υπόθεση που κατηγορούνταν) οι άσπονδοι και αχώνευτοι αντίπαλοι τους. Την ίδια στιγμή απέπνεαν σιγουριά (που να την βρήκαν άραγε;) για την αθώωση της δικής τους (στην υπόθεση που ήταν κατηγορούμενη).

Τελικά, όλοι τους δικαιώθηκαν όσον αφορά την αθώωση των ομάδων τους και διαψεύστηκαν σχετικά με την καταδίκη των αντιπάλων τους. Έτσι, αν διαβάσεις τα κείμενα τους η «Δικαιοσύνη» αποδόθηκε στην υπόθεση που τους αφορούσε, αλλά όσον αφορά αυτές των αντιπάλων τους εκεί η «Δικαιοσύνη» ήταν «τριτοκοσμική» και δεν αποδόθηκε.      

Το χειρότερο όλης αυτής της δικαστικής σ’ επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης φαρσοκωμωδίας είναι η επικοινωνιακή αντεπίθεση κάθε ομάδας που «δικαιωνόταν» (αθωωνόταν) από τις Επιτροπές της Ε.Π.Ο. Μιας Ε.Π.Ο. η οποία αν σήμερα είναι με τον έναν, χθες ήταν με τον άλλο και στο μέλλον δεν αποκλείεται να ξανασμίξει μαζί του και ούτω καθ’ εξής.

Εστιάζοντας, όμως, μόνο στην Α.Ε.Κ. μετά μεγάλης μας λύπης διαπιστώνουμε ότι και αυτή κατάντησε (γιατί περί κατάντιας πρόκειται) να ταυτίζει το ένδοξο όνομα της, την Ιστορία της και τελικά τη μελλοντική της ύπαρξη με την τύχη, την ιστορία και τη φήμη του κατόχου των μετοχών της Π.Α.Ε. Η ανακοίνωση της (βλέπε εδώ) μετά την αναμενόμενη (ειδικά αφού δεν τιμωρήθηκαν και οι δύο Γαύροι) απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο αμοραλισμού. Αυτό, όμως, θα συμβεί στο μέλλον (κοντινό ή λίγο μακρινό) όταν η ομάδα-Π.Α.Ε. θα έχει απεμπλακεί από τον Μελισσανίδη και τους ανθρώπους του.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι ο υπότιτλος ταιριάζει «γάντι» στην περίσταση. Δε συμφωνείτε;

02 Αυγούστου 2021
«πουθενάδες».

Διαβάστηκε 294 φορές
 
 
   
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Παρατηρητηρίου ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΗΝ «ΠΑΤΑΓΕ» Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. (ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ)